خیارشور یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین خوراکی هایی است که با انواع مختلف غذاها سرو می شود. این خوراکی محبوب را می توانید به صورت آماده در تمامی فروشگاه ها پیدا کنید؛ با این حال اگر دوست دارید خیارشور سالم و بهداشتی مصرف کنید، ما به شما تهیه خیارشور در منزل را پیشنهاد می کنیم. اگر از فوت و فن های طرز تهیه خیارشور خوشمزه خانگی مطلع نیستید، اصلا نگران نباشید. ما در تهیه غذای هفت و نیم قصد داریم تمامی نکات مهم در طرز تهیه خیارشور خانگی را به شما آموزش دهیم. تنها کافی است نکات ذکر شده را به دقت رعایت کنید تا خیار شوری ترد و خوشمزه به دست بیاورید. پس تا پایان همراه ما باشید تا با نحوه و روش درست کردن خیارشور خانگی آشنا شوید.
خیار |
2 کیلوگرم |
نمک |
نصف لیوان |
سرکه سفید |
1 فنجان |
آب |
16 لیوان |
فلفل سبز تند |
به مقدار لازم |
ترخون |
500 گرم |
سیر |
چند حبه |
طرز تهیه ی خیارشور خانگی بسیار ساده است و پیچیدگی چندانی ندارد. کافی است مراحل زیر را برای طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه طی کرده و با رعایت فوت و فن های تهیه خیار شور خانگی، به یک نتیجه دلچسب و لذیذ برسید.
پیش از آن که به سراغ طرز تهیه خیارشور خانگی برویم، این نوید را به شما بدهیم که اگر برای تهیه غذای مراسم در تهران از جمله عروسی، ترحیم و یا سایر مراسمات خود به دنبال یک کترینگ مناسب هستید، ما در کترینگ هفت ونیم می توانیم بهترین غذاها را در اختیار شما قرار دهیم.
و اما تهیه خیار شور به سبک خانگی!
در اولین مرحله از طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه، خیارها را همراه با فلفل، سیر و ترخون به خوبی شستوشو داده و ضدعفونی کنید، سپس آنها را به طور کامل با یک دستمال تمیز خشک کنید. توجه داشته باشید که هنگام درست کردن خیارشور خانگی وجود رطوبت در مواد باعث کپک زدن خیارشور می شود.
در مرحله دوم طرز درست کردن خیارشور داخل یک قابلمه آب و نمک را مخلوط کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، پیش از خاموش کردن حرارت، سرکه را اضافه کنید و لحظاتی بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید.
ظرف های شیشه ای را که برای تهیه خیارشور خانگی در نظر گرفتهاید آماده کنید و مطمئن شوید که کاملا تمیز و خشک هستند، سپس خیارها را همراه با فلفل، ترخون و سیر به صورت لایه به لایه درون شیشه قرار دهید.
در این مرحله از طرز تهیه خیار شور زمانی که شیشه ها از خیار پر شدند، مخلوط آب، نمک و سرکه را داخل ظرف ها بریزید تا کاملا پر شوند. در انتها یک پلاستیک روی ظرفها بکشید و درب آنها را محکم ببندید. بعد از گذشت 15 روز خیارشور شما آماده مصرف خواهد بود.
اگر میخواهید خیارشور ترد و بازاری داشته باشید، پیشنهاد میکنیم از چند نخود خام برای درست کردن خیارشور استفاده کنید. برای درست کردن خیارشور با نخود باید همان مراحل درست کردن خیارشور خانگی که بالاتر توضیح دادیم را طی کنید و فقط به میزان لازم نخود خام به ظرف خیارشور اضافه کنید. نخود بخشی از آبی که داخل ظرف خیارشور میریزید را جذب میکند و باعث میشود خیارشور زیاد آب جذب نکند و شل نشود.
دیدید که در چهار مرحله ساده به راحتی میتوانید خوشمزهترین خیارشور را در خانه تهیه کنید و از سالم و بهداشتی بودن آن اطمینان حاصل کنید. البته برای آن که خیارشور بهتری داشته باشید، لازم است برخی فوت و فن های تهیه خیار شور خانگی را رعایت کنید که در ادامه به آنها می پردازیم.
شما محدودیتی در خصوص اندازه خیارهای انتخابی برای تهیه خیارشور ندارید. حتی میتوانید خیارهای بسیار درشت را به صورت حلقه حلقه خرد کرده و برای درست کردن خیارشور خانگی استفاده کنید. با این وجود، معمولا خیارهای ریزتر نتیجه بهتری میدهند و خیارشورهای خوشمزهتری در اختیارتان میگذارند. حتی در طرز تهیه خیارشور ترد میگویند بهتر است از خیارهای ریزتر استفاده کنید.
یکی از فوت و فن های تهیه خیار شور خانگی که عده زیادی به دنبال آن هستند، روش جلوگیری از کپک زدن خیارشور است. برای این کار اولا از ضدعفونی شدن تمام سبزیجات و موجود در خیارشور اطمینان حاصل کنید و هرگز مواد دارای رطوبت را استفاده نکنید. علاوه بر این، می توانید در آخرین مرحله از طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه یک تکه لیموترش برشخورده را داخل ظرف قرار دهید تا از کپک زدن مواد ممانعت به عمل آورد. ضمنا درب ظرف را به طور کامل ببندید تا هوا وارد آن نشود. برای اطمینان بیشتر از عدم ورود هوا می توانید یک تکه نان به اندازه دهانه ظرف روی خیارها قرار دهید و پس از بستن درب ظرف، دور ظرف را با گچ بپوشانید.
بیشتر بخوانید: لیست غذا برای ناهار و شام را داشته باشید تا مدام با این سوال که غذا چی درست کنم درگیر نباشید!
برای سبز ماندن خیارها و جلوگیری از کمرنگ شدن آن ها، باید شیشه آنها را در سایه و دور از نور خورشید نگهداری کنید. برعکس، اگر به دنبال روشن شدن خیارشور هستید، قرار دادن ظرف در مجاورت نور خورشید کارساز خواهد بود.
یک فوت و فن تهیه خیارشور برای آن که خیارشور شما ماندگاری بیشتری داشته باشد، این است که از سرکه برای تهیه آن استفاده نکنید و تنها به نمک بسنده کنید. البته این به معنی قابل استفاده نبودن سرکه نیست؛ بلکه تنها باید توجه داشته باشید که خیارشور نمکی ماندگاری بیشتری نسبت به نوع سرکهای آن دارد.
اگر برای مصرف خیارشور عجله دارید و به دنبال فوت و فن تهیه خیارشور فوری هستید، میتوانید از یک روش میانبر برای طرز تهیه خیارشور خانگی استفاده کنید! برای درست کردن خیارشور خانگی فوری کافیست آب، نمک و سرکه را با هم مخلوط کنید و زمانی که مخلوط به نقطه جوش رسید، خیارها را به آن اضافه کنید. چند دقیقه صبر کنید تا مخلوط به خوبی به خورد خیارها برود. بعد از این زمان خیارشور شما آماده مصرف است. به همین راحتی!
حتما خیارشورها را در جای خنک نگهداری کنید.
در طرز درست کردن خیارشور برای ترد شدن خیارشور میتوانید از تکه کوچکی زاج سفید استفاده کنید.
میزان نمک مورد استفاده در تهیه خیارشور بستگی به ذائقه شما دارد. با این حال بهتر است به ازای هر لیتر آب جوشیده، دو قاشق نمک استفاده کنید.
برای جلوگیری از پوک شدن خیارها، میتوانید به کمک یک خلال دندان یا میله نازک، وسط آن ها یک سوراخ ایجاد کنید.
برای تهیه خیارشور بهتر است از خیار بوته ای استفاده کنید؛ خیارهای درختی به خوبی آب و سرکه را به خود جذب نمی کنند و مدت زمان بیشتری برای آماده شدن نیاز دارند.
خیارشور را میتوانید به مدت یک سال در جای تاریک و خنک نگهداری کنید. البته توجه داشته باشید که پس از درست کردن خیارشور خانگی و باز شدن درب ظرف، باید برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور آن را در یخچال بگذارید.
طرز تهیه 7 فینگرفود مجلسی و خوشمزه مخصوص مهمانی فینگرفودها یا غذاهای انگشتی د ...
بهترین ایده برای پذیرایی مراسم ختم صحبت کردن از هر نوع ایده برای پذیرایی مراس ...
تغذیه سالم برای صبحانه کودکان چیست؟ تغذیه سالم برای صبحانه کودکان بهعنو ...
کترینگ هفت و نیم
آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11
شماره تماس : 02144845300
ایمیل : support@7onim.ir