خیارشور یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین خوراکی هایی است که با انواع مختلف غذاها سرو می شود. این خوراکی محبوب را می توانید به صورت آماده در تمامی فروشگاه ها پیدا کنید؛ با این حال اگر دوست دارید خیارشور سالم و بهداشتی مصرف کنید، ما به شما تهیه خیارشور در منزل را پیشنهاد می کنیم. اگر از فوت و فن های طرز تهیه خیارشور خوشمزه خانگی مطلع نیستید، اصلا نگران نباشید. ما در تهیه غذای هفت و نیم قصد داریم تمامی نکات مهم در طرز تهیه خیارشور خانگی را به شما آموزش دهیم. تنها کافی است نکات ذکر شده را به دقت رعایت کنید تا خیار شوری ترد و خوش مزه به دست بیاورید. پس تا پایان همراه ما باشید تا با نحوه و روش درست کردن خیارشور خانگی آشنا شوید.
خیار |
2 کیلوگرم |
نمک |
نصف لیوان |
سرکه سفید |
1 فنجان |
آب |
16 لیوان |
فلفل سبز تند |
به مقدار لازم |
ترخون |
500 گرم |
سیر |
چند حبه |
طرز تهیه ی خیارشور خانگی بسیار ساده است و پیچیدگی چندانی ندارد. کافی است مراحل زیر را طی کرده و با رعایت فوت و فن های تهیه خیار شور خانگی، به یک نتیجه دلچسب و لذیذ برسید.
پیش از آن که به سراغ طرز تهیه خیارشور برویم، این نوید را به شما بدهیم که اگر برای تهیه غذای مراسم در تهران از جمله عروسی، ترحیم و یا سایر مراسمات خود به دنبال یک کترینگ مناسب هستید، ما در کترینگ هفت ونیم می توانیم بهترین غذاها را در اختیار شما قرار دهیم.
و اما تهیه خیار شور به سبک خانگی!
در اولین مرحله از طرز تهیه خیارشور خانگی، خیارها را همراه با فلفل، سیر و ترخون به خوبی شستشو داده و ضدعفونی کنید. سپس به آن ها را به طور کامل با یک دستمال تمیز خشک کنید. توجه داشته باشید که وجود رطوبت در مواد باعث کپک زدن خیارشور می شود.
سپس داخل یک قابلمه آب و نمک را مخلوط کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، پیش از خاموش کردن حرارت، سرکه را اضافه کنید و لحظاتی بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید.
ظرف های شیشه ای را که برای تهیه خیارشور خانگی در نظر گرفته اید آماده کنید و مطمئن شوید که کاملا تمیز و خشک هستند. سپس خیارها را همراه با فلفل، ترخون و سیر به صورت لایه لایه درون شیشه قرار دهید.
زمانی که شیشه ها از خیار پر شدند، مخلوط آب، نمک و سرکه را داخل ظرف ها بریزید تا کاملا پر شوند. در انتها یک پلاستیک روی ظرف ها بکشید و درب آن ها را محکم ببندید. بعد از گذشت 15 روز خیارشور شما آماده مصرف خواهد بود.
دیدید که در چهار مرحله ساده به راحتی می توانید خوشمزه ترین خیارشور را در خانه تهیه کنید و از سالم و بهداشتی بودن آن اطمینان حاصل کنید. البته برای آنکه خیارشور بهتری داشته باشید، لازم است برخی فوت و فن های تهیه خیار شور خانگی را رعایت کنید که در ادامه به آن ها می پردازیم.
شما محدودیتی در خصوص اندازه خیارهای انتخابی برای تهیه خیارشور ندارید. حتی می توانید خیارهای بسیار درشت را به صورت حلقه حلقه خرد کرده و برای درست کردن خیارشور استفاده کنید. با این وجود، معمولا خیارهای ریزتر نتیجه بهتری می دهند و خیارشورهای خوشمزه تری در اختیارتان می گذارند.
یکی از فوت و فن های تهیه خیار شور خانگی که عده زیادی به دنبال آن هستند، روش جلوگیری از کپک زدن خیارشور است. برای این کار اولا از ضدعفونی شدن تمام سبزیجات و موجود در خیارشور اطمینان حاصل کنید و هرگز مواد دارای رطوبت را استفاده نکنید. علاوه بر این، می توانید در آخرین مرحله از تهیه خیارشور یک تکه لیموترش برش خورده را داخل ظرف قرار دهید تا از کپک زدن مواد ممانعت به عمل آورد. ضمنا درب ظرف را به طور کامل ببندید تا هوا وارد آن نشود. برای اطمینان بیشتر از عدم ورود هوا می توانید یک تکه نان به اندازه دهانه ظرف روی خیارها قرار دهید و پس از بستن درب ظرف، دور ظرف را با گچ بپوشانید.
بیشتر بخوانید: لیست غذا برای ناهار و شام را داشته باشید تا مدام با این سوال که غذا چی درست کنم درگیر نباشید!
برای سبز ماندن خیارها و جلوگیری از کمرنگ شدن آن ها، شیشه آن ها در سایه و دور از نور خورشید نگهداری کنید. برعکس، اگر به دنبال روشن شدن خیارشور هستید، قرار دادن ظرف در مجاورت نور خورشید کارساز خواهد بود.
یک فوت و فن تهیه خیارشور برای آن که خیارشور شما ماندگاری بیشتری داشته باشد، این است که از سرکه برای تهیه آن استفاده نکنید و تنها به نمک بسنده کنید. البته این به معنی قابل استفاده نبودن سرکه نیست؛ بلکه تنها باید توجه داشته باشید که خیارشور نمکی ماندگاری بیشتری نسبت به نوع سرکه ای آن دارد.
اگر برای مصرف خیارشور عجله دارید و به دنبال فوت و فن تهیه خیارشور فوری هستید، می توانید از یک روش میان بر استفاده کنید! کافی است آب، نمک و سرکه را با هم مخلوط کنید و زمانی که مخلوط به نقطه جوش رسید، خیارها را به آن اضافه کنید. چند دقیقه صبر کنید تا مخلوط به خوبی به خورد خیارها برود. بعد از این زمان خیارشور شما آماده مصرف است. به همین راحتی!
حتما خیارشورها را در جای خنک نگهداری کنید.
برای ترد شدن خیار شور می توانید از تکه کوچکی زاج سفید استفاده کنید.
میزان نمک مورد استفاده در تهیه خیارشور بستگی به ذائقه شما دارد. با این حال بهتر است به ازای هر لیتر آب جوشیده، دو قاشق نمک استفاده کنید.
برای جلوگیری از پوک شدن خیارها، می توانید به کمک یک خلال دندان یا میله نازک، وسط آن ها یک سوراخ ایجاد کنید.
برای تهیه خیارشور بهتر است از خیار بوته ای استفاده کنید؛ خیارهای درختی به خوبی آب و سرکه را به خود جذب نمی کنند و مدت زمان بیشتری برای آماده شدن نیاز دارند.
خیارشور را می توانید به مدت یک سال در جای تاریک و خنک نگهداری کنید. البته توجه داشته باشید که پس از باز شدن درب ظرف، باید برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور آن را در یخچال بگذارید.
معرفی بهترین غذای مدرسه کودکان: 10 ایده غذایی سالم «بچهها در قبال ...
طرز تهیه 21 غذای سرد و گرم برای صبحانه خوشمزه و جذاب یکی از مهمترین وعد ...
بهترین کترینگ جاده مخصوص و نزدیک کرج کجاست؟ یکی از دغدغههای مدیران و مس ...
کترینگ هفت و نیم
آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11
شماره تماس : 02144845300
ایمیل : support@7onim.ir