تا اواسط دهه ی هشتاد خورشیدی، وقتی رستورانهای کلاسیک یکهتاز عرصه ی صنعت غذایی بودند، احتمالا عموم مردم نمیدانستند کترینگ غذا چیست و معنی و تلفظ کترینگ را نمیدانستند. در آن دوران، پیتزافروشیها و فستفودیها به این شکل حضور فعال نداشتند و غذای بیرونبر و خوراکیهای تِیک اِوِی چندان معروف نبودند. البته کترینگ های غذا در صنعتهای متعدد حضور داشتند، ولی واژهی کترینگ مثل امروز تعریف دقیقی از ارائه ی انواع خدمات غذایی را به یاد نمیآورد. اما در اواخر دههی هشتاد، که ورود فناوری و اینترنت به عرصههای متعدد کسب وکار ماهیت زندگی مدرن را تغییر داد، کترینگهای غذا و غذافروشیهای بیرونبر دوران کاملا جدیدی را تجربه کردند. حالا مردم کمکم داشتند به این پی میبردند که کترینگ چیست و چه خدماتی ارائه میدهد.
گستردهتر شدن صنعت مواد غذایی، افزایش جمعیت، اشتغالزایی و دلایل بسیار دیگری باعث رشد روزافزون کسبوکارهایی شد که سرویس غذایی در اختیار مشتریانشان میگذاشتند. معنی کترینگ حالا دیگر تا حدی برایمان مشخص شده و میدانیم کترینگ یعنی چی، اما مثل بسیاری صنعتها جزئیات و سرویسهای جذابی دارد که نیم نگاهی به آنها خواهیم انداخت.
در «فرهنگ انگلیسی به فارسی هزاره» به سراغ واژه ی کترینگ یا احتمالاً کیترینگ میرویم تا ببینیم کترینگ غذا چیست یا اگر در واژهنامه بود، شغل کترینگ چیست. کِیتر (Cater) مصدر و به معنای «غذا تدارک دیدن» یا «سوروسات فراهم کردن» است و اسمِ آن کِیترینگ و به معنای «تدارک غذا»، «آذوقهرسانی» یا «تهیه ی غذا» است. بله... یک شغل هم در اینجا وجود دارد. کِیترِر به معنای «مسئول تدارک غذا»، «سوروساتچی» و حتی «هتلدار» و «رستوراندار» است.
گویا کترینگ یا کِیترینگ معانی متعدد و به طبع آن خدمات متعددی را شامل میشود. قبل از هر کاری باید تکلیفمان را با تلفظ واژه ی کترینگ یا کیترینگ مشخص کنیم و بدانیم تلفظ کترینگ چیست تا بقیه ی راه را با خیال راحت طی کنیم. درستش کِیترینگ است، اما زبان و فرهنگ فارسی، طبق عادت، تغییراتی را در واژه به وجود آورده تا واژه ی بیگانه در بافت آن بنشیند. حذف یکی از حروف نیز شیوه ای بسیار متداول در زبان فارسی برای این کار است. «کِیترینگ» با حذف «ی» به «کِترینگ» تبدیل شده است. حالا که از حقیقت مطلع شدیم بی درنگ برویم ببینیم اصلاً این کترینگ چیست و چه فرقی با رستوران دارد.
کترینگ یعنی چی؟ معنی کترینگ چیست؟ تدارک غذا و مواد غذایی در تعداد مشخص، به منظور استفاده در مراسم و مجالس، شرکتها و سازمانها، مدارس یا بین راه در قطار و یا هواپیما و کشتی و در بیمارستانها فقط بخشی از خدماتی است که کترینگها عرضه میکنند. مفهوم عامیانهتر آن، کترینگ رستورانی است صرفا بیرونبر. علاوه بر تصوراتی که از کترینگ سنتی در ذهن ما نقش بسته، دامنهی فعالیت کترینگها بسیار گسترده و متنوع است و تغییر میکند. نقش فودبلاگرها و فراگیری رسپیهای رنگارنگ و همینطور رشد صعودی رستورانهایی که منوهای جدید و غذاهای کشورهای دیگر را طبخ میکنند، همه خبر از رقابت داغ و روزافزونی میدهند که کترینگ ها به شیوهای باورنکردنی در آن یکهتازند.
شغل کترینگ چیست؟ به طور کلی، طبخ و ارائه غذا متناسب با هدف مشتری و همچنین ارائهی خدمات جانبی تعریفی کلاسیک برای کاربرد واژه ی کترینگ خواهد بود.
حالا که مفهوم کترینگ را میدانید، بهتر است مطلب تفاوت کترینگ با رستوران را هم بخوانید تا به طور کامل متوجه شوید از جهات مختلف کترینگ و رستوران چه فرقی دارند؛ اما به طور خلاصه بخواهیم بگوییم کترینگ به مجموعهای گفته میشود که تهیه، طبخ و توزیع غذا را برای مراسمات، سازمانها، مدارس یا مشتریان خاص بر عهده دارد، در حالی که رستوران محلی ثابت برای پذیرایی حضوری از مشتریان است. تفاوت اصلی کترینگ و رستوران در نوع ارائه خدمات و محل مصرف غذا است.
در توضیح کترینگ چیست گفتیم که کترینگها به گروههای مختلفی از افراد سرویس غذایی ارائه میدهند. در واقع کترینگها به تناسب گروه هدفشان باید رسپیها، منوها و خدمات متفاوتی را ارائه دهند. زمانی که مدرسه مشتری یک کترینگ و دانشآموزان در نقش گروه هدف باشند، کترینگ باید مواد غذایی مورد نیاز کودکان و نوجوانان را در نظر بگیرد، شامل پروتئین، نشاسته، مواد قندی و کربوهیدراتها، ویتامینها و کلسیم. حالا تفاوت این خدمت را با خدمتی در نظر بگیرید که یک کترینگ میخواهد به شرکت هواپیمایی ارائه دهد. مسافران هواپیما در وهله ی اول باید از خوراکی هایی تغذیه شوند که با کمترین دردسر جذب شوند و در طول مسافرت مشکل گوارشی برایشان به وجود نیاید. پس مطمئنا از خورش قورمه سبزی و شیر و بسیاری از میوهها در منوی هواپیماییها خبری نیست. در ادامه صرفا به چند مورد از انواع کترینگ ها اشاره خواهیم کرد.
گروه هدف این نوع کترینگ بیشتر سازمانها و موسسات بزرگ هستند. برخورداری از زیرساختهای حیاتی صنایع غذایی و وجود نظم سیستماتیک باید از ویژگیهای اصلی این کترینگها باشد، زیرا این کترینگها باید به اشخاص پرشماری خدمترسانی کنند و اگر نتوانند پاسخگوی تعداد افراد سرویسگیرنده باشند، قطعا دچار مشکل میشوند و مشتریان خود را از دست میدهند. علاوه بر این، در تنوع منوها و نوع غذایی که برای سازمان ها تدارک میبینند باید سلیقه ی اشخاص از دستهها و طبقات گوناگون را در نظر بگیرند.
توجه به رژیم غذایی بیماران متعدد، تنوع غذای کارکنان بیمارستانها، انواع میانوعده و خوراکیهای تقویتی از موارد مهمی است که کترینگ های بیمارستانی باید مدنظر قرار دهند. غذاهای سبُک، کمنمک و در عین حال دارای املاح معدنی لازم شاید برای یک بیمار مناسب باشند و شاید بیمار دیگری به دلیل مسائل کلیوی باید از هرگونه املاح و ماده ی معدنی پرهیز کند. دانستن این دست جزئیات در برنامهریزی کترینگ بیمارستانی بسیار موثر است.
حتماً تا به حال شنیدهاید که در هواپیما غذای خلبان و کمک خلبان باهم تفاوت دارد. همین نکته به روشنی اهمیت توجه به جزئیات در کترینگ هوایی را تایید میکند. خدمترسانی به مسافران و خدمه ی پرواز در طول مسافرت وظیفه ی اصلی کترینگ های هواپیمایی است. همچنین توجه به نوع غذا و نوشیدنی ها، به طوری که در طی پرواز آرامش مسافران را تضمین کند بسیار مهم است. مثلاً، استفاده از غذاهای پروتئینی سبُک مثل فیله ی مرغ یا گوشت پخته شده یا فیله ی گوساله؛ در عین حال که بسیار مقوی هستند، آسانتر از سایر مواد غذایی هضم می شوند.
مسلما اگر تا این بخش از متن را خوانده باشید میدانید کترینگ چیست اما آیا با کترینگ ریلی هم آشنایی دارید؟ تجربه ی سفر با قطار همیشه در کنار منظرههای دل انگیز و جادویی، یادآور سرویسهای قطار، به خصوص خوراکیهای اصلی و میانوعدهای است که در قطارها سِرو میشود. بسته به نوع غذاها، در کترینگ ریلی ممکن است غذا در مبدا طبخ شود یا در بین راه در قطار آماده شود. کترینگهای ریلی در مقایسه با کترینگهای هوایی دست بازتری برای انتخاب منوها دارند. علت آن هم طول سفر با قطار است و هم زمینی بودن مسافرت و امکان توقف در ایستگاه های مجهز. به این ترتیب، احتمالاً در منوی رستوران های راه آهن ایران بتوانید خورش های خوشمزه و نوشیدنی های متنوع سفارش دهید.
این کترینگ که با نام کترینگ کلاسیک نیز شناخته می شود اولین مواجهه ی اکثر مردم با کترینگ ها بود. این کترینگ ها چون مجبور نبودند مثل سایر رستوران ها بابت نگه داری، دیزاین و رسیدگی به سالن های مجلل وقت صَرف کنند، توانستند بر عَرضه ی غذا به گروه هدف خانه دار یا مشتریان رستوران ها تمرکز کنند. امروز در تهران کترینگ هایی وجود دارند که کیفیت و قیمتشان از بسیاری رستوران های شیک بسیار بالاتر است. با یک جستجوی ساده در میان چند کترینگ غذای غرب تهران به گزینه های وسوسه انگیزی برخواهید خورد.
این کترینگها، که با هدف تهیه ی غذای مراسم و مجالس در مقاطع زمانی خاصی فعالیت میکنند نیز در دستهی شناختهشدهترین کترینگ ها قرار می گیرند. یک کترینگ حرفه ای مجالس می تواند همزمان هم کترینگ ختم و هم کترینگ مراسم عروسی و یا حتی کترینگ مدرسه باشد، اما باید رده های سنی گروه هدف، نوع مراسم، طراحی غذای متناسب با مراسم و جزئیات بسیاری را مدنظر قرار دهند.
شاید بدانید معنی کترینگ خانگی چیست. آیا کترینگی است که در خانه تاسیس شده یا غذای خانگی دارد؟ البته منظور از کترینگ خانگی کترینگی است که غذای خانگی سِرو میکند. این دسته از کترینگ ها برای مشتریان سختپسند که به بهداشت و ارزش غذایی مواد خوراکی بسیار اهمیت میدهند، گزینه ی بسیار جذابی هستند. حالا به لطف اینترنت، اگر حوصله نداشته باشید به رستوران بروید، میتوانید با خیال راحت روی کاناپه استراحت کنید و از یک کترینگ غذای خانگی غذا سفارش بدهید تا دیگر به شکل عملی برایتان مسجل شود که کترینگ غذا چیست و در روند زندگی مان چه تاثیری دارد.
در این مطلب بررسی کردیم که کترینگ چیست و انواع کترینگ را توضیح دادیم. با توجه به تحولاتی که در سبک زندگی و نیازهای غذایی جوامع امروزی رخ داده است، کترینگها بهعنوان یکی از ارکان اصلی صنعت غذا، نقش بهسزایی در تامین نیازهای غذایی متنوع مشتریان ایفا میکنند. کترینگها با ارائه خدمات متنوع و انعطافپذیر توانستهاند جایگاه ویژهای در میان سازمانها، مدارس و حتی مصرفکنندگان فردی و مراسمات و مهمانیها پیدا کنند. درک صحیح از مفهوم کترینگ و این که کترینگ غذا چیست و تفاوتهای آن با سایر اشکال خدمات غذایی، میتواند به انتخابهای هوشمندانهتر و بهرهمندی بهتر از این خدمات منجر شود. در هر صورت اگر به هر دلیلی به دنبال بهترین کترینگ هستید که غذاهای باکیفیت و سالم با قیمت معقول سفارش دهید با کترینگ هفت و نیم تماس بگیرید.
طرز تهیه انواع نوشیدنی خنک تابستانی نوشیدنی خنک تابستانی را میتوان یکی ...
تغذیه در دوران بارداری | در دوران بارداری چی بخوریم چی نخوریم؟ تغذیه در دوران ...
9 مدل بهترین غذا برای جشنواره مدرسه + تزئین غذا هر ساله جشنوارههای مختل ...
کترینگ هفت و نیم
آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11
شماره تماس : 02144845300
ایمیل : support@7onim.ir