صفحه اصلی
غذاها
لیست قیمت
وبلاگ
رزرو غذا

معرفی 15 شیرینی شب یلدا | آسان و خوشمزه

شیرینی شب یلدا

شب یلدا، بلندترین شب سال و یکی از کهن‌ترین جشن‌های ایرانی، همیشه با سفره‌ای رنگین و پر از شیرینی و میوه همراه بوده است. در این شب خاص، شیرینی شب یلدا نه فقط یک خوراکی، بلکه نماد شادی و دورهمی است. از گذشته تا امروز، انواع شیرینی شب یلدا جایگاه ویژه‌ای در این جشن داشته‌اند.

در این مقاله قصد داریم شما را به سفری در دنیای شیرینی شب یلدا ببریم؛ از تاریخچه و فرهنگ آن بگوییم، سپس به سراغ 15 نوع شیرینی خانگی برای شب یلدا برویم که هم برای مهمانی مناسب است و هم برای جشن یلدا در مدرسه. پس اگر هنوز تصمیم نگرفته‌اید و با خود می‌گویید که چه شیرینی برای شب یلدا درست کنم، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

تاریخچه و فرهنگ شیرینی در شب یلدا

از دوران باستان، ایرانیان در شب یلدا با خوردن خوراکی‌های شیرین باور داشتند که تلخی سرما و تاریکی را از بین می‌برند. شیرینی شب یلدا در قدیم بیشتر شامل باسلوق، قطاب و باقلوا بود، اما کم‌کم شیرینی‌های مدرنی مانند کوکی، کاپ کیک و چیزکیک هم وارد سفره یلدا شدند. امروزه با تنوع مواد اولیه و دسترسی به دستورهای جهانی، شیرینی شب یلدا بسیار متنوع‌تر شده و هر خانواده‌ای با خلاقیت خود ایده شیرینی برای شب یلدا را به سفره‌اش اضافه می‌کند.

معرفی انواع شیرینی شب یلدا

برای شب یلدا چی درست کنیم؟ در ادامه 15 نوع شیرینی که همگی به عنوان شیرینی مناسب شب یلدا شناخته می‌شوند را معرفی می‌کنیم تا در کنار سایر خوراکی‌ها، شب یلدای شما را رنگین کنند.

باسلوق سنتی

انواع شیرینی شب یلدا

باسلوق، یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین شیرینی‌های ایرانی مخصوص شب یلدا است که در اکثر شهرهای ایران به ویژه اصفهان، یزد، شیراز، قم و مناطق مرکزی تهیه می‌شود. این شیرینی شب یلدا بر پایه نشاسته و شکر درست می‌شود و بافتی ژله‌ای، شفاف و کش‌دار دارد. 

مواد لازم باسلوق سنتی

  • نشاسته: یک پیمانه
  • شکر: نصف پیمانه
  • آب سرد: 2 لیوان 
  • گلاب: نصف پیمانه 
  • مغز گردو یا پسته نصف‌شده برای تزیین
  • پودر نارگیل و هل 

طرز تهیه باسلوق؛ شیرینی سنتی شب یلدا

برای تهیه این شیرینی شب یلدا، ابتدا نشاسته را در آب سرد بریزید و با همزن بزنید تا کاملا حل شود و هیچ گلوله‌ای باقی نماند، سپس  شکر را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر کاملا حل شود و همزمان با قاشق چوبی بدون توقف هم بزنید. حرارت را کم کنید و هم بزنید تا مواد شفاف، کش‌دار و کاملا از دیواره و کف ظرف جدا شود. در 5 دقیقه آخر، گلاب و هل را اضافه کنید.

سینی را با روغن چرب کرده، مواد را بریزید و کاملا صاف کنید، سپس پودر نارگیل را روی آن بریزید و مغزهای نصف‌شده را با فاصله منظم روی سطح فشار دهید تا داخل باسلوق فرو بروند. 9 تا 15 ساعت در دمای اتاق یا 6 تا 8 ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا سفت شود. در نهایت به شکل دلخواه برش دهید و در ظرف مناسب سرو کنید.

مسقطی زعفرانی

ایده شیرینی برای شب یلدا

مسقطی، شیرینی سنتی شب یلدا است که به راحتی می‌توانید در منزل تهیه کنید. این شیرینی نرم و با عطر قوی زعفران و گلاب، یادآور طعم اصیل شیرینی‌های ایرانی و انتخاب اول خانواده‌ها برای شب یلدا است. 

مواد لازم مسقطی زعفرانی

  • آرد برنج: 1 پیمانه
  • شکر: 1.5 پیمانه
  • آب: 4 پیمانه
  • زعفران دم‌کرده: 2 قاشق غذاخوری
  • گردو خردشده: 1/2 پیمانه
  • گلاب: 2 قاشق غذاخوری
  • کره: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه مسقطی

برای تهیه این شیرینی شب یلدا بدون فر، ابتدا نشاسته را در آب سرد کاملاً حل کنید تا هیچ گلوله‌ای نماند، سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید و شکر را به آن اضافه کنید تا حل شود. در مرحله بعد برای پخت شیرینی شب یلدا، زعفران دم‌کرده و گلاب را به آن اضافه کنید و به هم بزنید تا مخلوط شفاف و غلیظ شود. سپس کره را به آن اضافه کنید و بعد گردوی خردشده را در آن بریزید. مواد را روی سطحی صاف بریزید و اجازه دهید تا 2 ساعت در یخچال بماند. پس از سرد شدن، مسقطی را به شکل دلخواه برش دهید و برای سرو تزیین کنید. 

شیرینی نخودچی

شیرینی برای شب یلدا ساده

شیرینی نخودچی، معروف‌ترین شیرینی خشک ایرانی است که در همه جشن‌ها از جمله یلدا سرو می‌شود. این شیرینی راحت برای شب یلدا فقط 4 ماده اصلی دارد و بافت فوق‌العاده ترد آن، باعث شده تا بسیار لذیذ و خوش‌خوراک باشد. 

مواد لازم شیرینی نخودچی

  • آرد نخودچی: 500 گرم
  • پودر قند: 150 گرم
  • روغن صاف قنادی یا کره: 200 گرم
  • پودر هل: 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه شیرینی نخودچی

برای تهیه این شیرینی شب یلدا، ابتدا آرد نخودچی، پودر قند و پودر هل را الک کنید تا مخلوط پودری صاف و یکدستی به دست آید، سپس روغن یا کره را با همزن بزنید تا کاملاً سبک و پف‌دار شود و پودر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شده و خمیر لطیفی درست شود. خمیر را روی سطح پهن کنید و با قالب برش دهید. اجازه دهید خمیر 2 تا 3 ساعت در دمای محیط، استراحت کند تا شیرینی ترک نخورد، سپس خمیرهای قالب‌زده را به سینی فر منتقل کنید و روی آن را با پودر پسته یا سیاه‌دانه تزیین کنید. شیرینی را در فر به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر با دمای 175 درجه بپزید. حالا شیرینی خانگی برای شب یلدا را در ظرف سرو بگذارید و اجازه دهید خنک شود.

باقلوای خانگی

شیرینی خانگی برای شب یلدا

باقلوای لایه‌ای مجلسی با مغز پسته فراوان، یکی از لوکس‌ترین شیرینی‌های یلدا است. باقلوا در کشورهای مختلف، با روش‌های متفاوتی درست می‌شود، ولی اغلب آن‌ها لایه‌ای از خمیر، آجیل و شهد شیرین دارند. در ایران باقلوا به عنوان شیرینی شب یلدا به روش ترکی یا استانبولی، طرفداران زیادی دارد. 

مواد لازم باقلوای خانگی

  • خمیر یوفکا : 1 بسته
  • گردو : 250 گرم
  • پسته خردشده : نصف فنجان
  • پودر قند : 4/1 پیمانه
  • عسل: 4/1 پیمانه   
  • دارچین : 2 چوب
  • کره: 100 گرم

طرز تهیه باقلوای خانگی

برای تهیه شربت باقلوا، ابتدا عسل، آب و پودر قند را برای 10 دقیقه بجوشانید تا قوام مناسبی پیدا کند.

در مرحله اول از تهیه باقلوا به عنوان شیرینی شب یلدا، کف و دیواره یک ظرف را با قلمو کمی روغن بزنید. سپس خمیر یوفکا را در آن بگذارید و روی آن را روغن بمالید، سپس آجیل خردشده شامل گردو، پسته و دارچین را روی آن بریزید و یک لایه دیگر خمیر یوفکا روی آن قرار دهید. همین کار را ادامه دهید و حداقل 6 لایه درست کنید. در مرحله بعد خمیر را به صورت لوزی برش بزنید و در فر بگذارید تا برای 45 دقیقه بپزد و روی آن طلایی شود. باقلوا را خارج کنید و اجازه دهید خنک شود، سپس مطمئن شوید باقلواها از هم جدا شده‌اند و شربت را روی آن بریزید. اجازه دهید باقلوا استراحت کند و شربت به خورد باقلواها برود. در نهایت باقلوا را در سینی سرو کنید و روی آن را با پسته خردشده، تزیین کنید. 

رنگینک 

شیرینی راحت برای شب یلدا

رنگینک شیرینی سریع، سالم و سنتی جنوب ایران است که بدون فر و فقط با لایه‌های خرما و گردو در 20 دقیقه آماده می‌شود. این دسر با خرما بسیار مقوی بوده و در جنوب کشور در اکثر مراسم‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. همچنین به عنوان شیرینی شب یلدا نیز می‌تواند بخشی از سفر شما باشد. 

مواد لازم رنگینک

  • آرد سفید: 2 لیوان
  • مغز گردو خردشده: 100 گرم
  • خرما بدون هسته: 250 گرم
  • کره: 200 گرم
  • دارچین: یک قاشق چایخوری
  • پودر هل: نصف قاشق چایخوری
  • پودر قند، پسته یا نارگیل برای تزیین

طرز تهیه رنگینک

برای تهیه رنگینک به عنوان شیرینی شب یلدا، ابتدا آرد را الک کرده و در تابه بریزید و تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود، سپس کره نرم‌شده را به آن اضافه کنید و به هم بزنید.  در مرحله بعد پودر دارچین و هل را به مواد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید، سپس حرارت را خاموش کنید.

در یک ظرف خرماهای بدون هسته را با مغز گردو پر کنید و مخلوط آرد و کره را روی آن بریزید طوری که روی خرما را بپوشاند، سپس برای حدود دو ساعت در یخچال بگذارید تا سفت شود. در نهایت روی رنگینک را با پودر قند و پودر نارگیل و پسته تزیین کنید و برش دهید. این رنگینگ خوشمزه را می‌توانید به عنوان دسر بعد از شام شب یلدا سرو کنید.

توپک خرما و گردو 

شیرینی سنتی شب یلدا

توپک خرما و گردو، شیرینی سالم و مقوی است که می‌توانید در کنار سایر انواع شیرینی شب یلدا، روی میز بگذارید. این شیرینی بسیار سریع آماده می‌شود و علاوه بر طعم لذیذ، برای کودکان بسیار مناسب است.

مواد لازم توپک خرما

  • خرمای تازه: 1 کیلوگرم 
  • گردو خردشده: 600 گرم 
  • پودر نارگیل، کنجد برشته یا پودر پسته برای تزیین

طرز تهیه دسر خرمایی

برای تهیه این شیرینی شب یلدا، ابتدا هسته خرما را خارج کنید و در آب گرم خیس کنید. سپس خرما و گردو را در میکسر به خوبی مخلوط کنید. از مخلوط آماده شده، توپک های کوچک بردارید و آن را در پودر نارگیل و کنجد بغلتانید. توپک‌ها آماده هستند تا در میز یلدایی قرار بگیرند. 

کوکی شکلات و انار

شیرینی مناسب شب یلدا

اگر می‌خواهید شیرینی مدرن‌تری در شب یلدا سرو کنید، چند کوکی ترد و شکلاتی با دانه‌های انار تازه و براق زیباکننده سفره یلدایی شما می‌شود. ترکیبی عالی از طعم شکلات تلخ و ملس انار، یک انتخاب محبوب و مدرن به عنوان شیرینی مناسب شب یلدا است.

مواد لازم کوکی اناری

  • کره: 100 گرم
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • شکر: نصف پیمانه
  • وانیل: یک قاشق چای‌خوری
  • بیکینگ پودر: ‍1 قاشق چای‌خوری
  • آب انار: 2 قاشق غذاخوری
  • شکلات چیپسی: یک پیمانه
  • دانه انار: نصف پیمانه

طرز تهیه کوکی اناری

در مرحله اول برای تهیه شیرینی شب یلدا، ابتدا کره را با همزن هم بزنید تا بافت نرم و کرمی پیدا کند، سپس شکر را به آن اضافه کرده و هم بزنید.

در مرحله بعد آب انار، تخم‌مرغ و وانیل را اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر بزنید، سپس آرد و بیکینگ‌پودر و نمک را الک کنید و آرام به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر شود و با دست ورز دهید. شکلات چیپسی و دانه انار را با خمیر مخلوط کنید و خمیر را برای یک تا دو ساعت داخل یخچال استراحت دهید. در مرحله بعد، خمیر را با قاشق بستنی یا دست به اندازه گردو گلوله کنید و روی سینی کاغذ روغنی با فاصله بچینید و کمی فشار دهید تا پهن شود. سینی کوکی را در فر 180 درجه که از قبل گرم شده، قرار دهید و  10-12 دقیقه بپزید تا لبه‌ها سفت شود اما وسط نرم بماند. بعد از خنک شدن، می‌توانید کوکی‌ها را در ظرف سرو کنید.

چیزکیک انار 

طرز تهیه شیرینی شب یلدا

چیزکیک خنک و مخملی با لایه بیسکویت و ژله انار شفاف روی آن، یکی از زیباترین و خوشمزه‌ترین انواع شیرینی شب یلدا است. این شیرینی راحت برای شب یلدا، با ظاهر جذابی که دارد، سفره شما را برای عکاسی خانوادگی و دورهمی، زیباتر می‌کند و می‌توانید بعد از شام این دسر با انار را میل کنید.

مواد لازم چیز کیک انار

  • لایه بیسکویت: بیسکویت پتی‌بور یا دایجستیو 250 گرم (پودرشده) + کره آب‌شده 100 گرم
  • لایه پنیر: پنیر خامه‌ای 600 گرم – خامه صبحانه یا قنادی 200 گرم – پودر قند 150 گرم – آبلیمو 2 قاشق غذاخوری – ژلاتین 15 گرم + 6 قاشق آب سرد
  • لایه ژله انار: آب انار طبیعی 500 میلی‌لیتر – شکر 100 گرم – ژلاتین 15 گرم

طرز تهیه چیزکیک انار

در مرحله اول از تهیه شیرینی شب یلدا، ابتدا بیسکویت پودرشده و کره را مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید. خمیر را کف قالب کمربندی فشار دهید و 30 دقیقه در یخچال بگذارید.

در مرحله بعد، پودر ژلاتین را با آب حل کنید و به مخلوط پنیر خامه‌ای، خامه صبحانه، پودر قند و وانیل اضافه کنید. این مخلوط را روی لایه بیسکویتی قرار داده و مجدداً در یخچال بگذارید. برای تهیه لایه آخر، پودر ژله انار را با آب جوش مخلوط کرده، بعد از اینکه خنک شد، روی لایه پنیری بریزید و دانه‌های انار را روی آن بریزید. چیز کیک را در یخچال بگذارید و بعد از اینکه لایه آخر هم سفت شد، آماده سرو است. برای تزیین شیرینی شب یلدا، می‌توانید از دانه‌های انار روی چیز کیک استفاده کنید.

مسقطی انار

چه شیرینی برای شب یلدا درست کنم

مسقطی انار نیز یک شیرینی برای شب یلدا ساده است که بدون فر و با مواد در دسترس، آماده می‌شود. این شیرینی سنتی ایرانی با رنگ قرمز و اناری خود، بهترین گزینه برای دورهمی شب یلدا است.

مواد لازم مسقطی انار

  • نشاسته:  150 گرم 
  • شکر: 500 گرم 
  • آب انار طبیعی: 6 لیوان 
  • کره: 50 گرم
  • گلاب: 100 میلی‌لیتر 
  • دانه انار و پودر نارگیل برای تزیین

طرز تهیه مسقطی انار، شیرینی شب یلدا 

در طرز تهیه شیرینی شب یلدا مسقطی انار ، ابتدا نشاسته را در آب بریزید و هم بزنید تا کاملا حل شود.

در مرحله بعد آب انار را از صافی رد کرده و به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید، سپس شکر را به قابلمه اضافه کنید و مدام هم بزنید تا شکر به طور کاملا حل شود. مواد را روی حرارت هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد، سپس گلاب را اضافه کنید. این مخلوط را حدود یک ساعت روی حرارت هم بزنید و سپس کره را به آن اضافه کنید. 

ظرف خود را کمی چرب کرده و مایه مسقطی را درون آن بریزید و اجازه دهید حدود 2 ساعت در یخچال بماند. سپس آن را به طرح دلخواه برش زده و با پودر نارگیل و دانه انار تزیین کنید. 

کاپ‌کیک هندوانه‌ای

شیرینی مخصوص شب یلدا

کاپ‌کیک هندوانه‌ای، یک ایده شیرینی برای شب یلدا است که ظاهر و طعم یلدایی آن برای مهمانی مناسب است. با کمی سلیقه و این شیرینی شب یلدا، می‌توانید یک دکور جذاب یلدایی بسازید. 

مواد لازم کاپ‌کیک هندوانه‌ای

  • آرد: 1 و نیم پیمانه
  • شکر: 1 پیمانه
  • کره: 100 گرم
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • شیر: نصف پیمانه
  • بیکینگ پودر: 1 قاشق چای‌خوری
  • وانیل: 1 قاشق چای‌خوری
  • رنگ سبز و قرمز خوراکی 
  • چیپس شکلات 
  • خامه فرم‌گرفته

طرز تهیه کاپ‌کیک هندوانه‌ای، شیرینی مخصوص شب یلدا

برای تهیه شیرینی شب یلدا، ابتدا کره را در ظرف هم بزنید تا نرم شود، سپس آرد و پیکینک‌پودر را الک کرده و به آن اضافه کنید، سپس تخم مرغ را در ظرف بریزید و هم بزنید. پس از آن شیر و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا مایه کاپ کیک لطیف و یکدست شود. در نهایت کمی رنگ خوراکی سبز به آن اضافه کنید و مخلوط را در ظرف‌های کاپ کیک بریزید. اجازه دهید کاپ کیک در فر با دمای 180 درجه به مدت 20 دقیقه بپزد. سپس آن را خارج کنید تا سرد شود.

در مرحله بعد به خامه فرم‌گرفته، کمی رنگ قرمز اضافه کنید. خامه را با قیف روی کاپ کیک‌ها بریزید و چیپس‌های شکلات را نیز روی آن بچینید تا شیرینی مخصوص شب یلدا، شبیه هندوانه شود.

کیک کدو حلوایی

شیرینی شب یلدا بدون فر

کیک مرطوب و معطر با پوره کدو حلوایی و ادویه‌های گرم؛ یکی از بهترین کیک‌های پاییزی است که می‌توانید به عنوان یک عصرانه ساده و فوری یا به عنوان شیرینی شب یلدا آماده کنید. طعم و رنگ بی‌نظیر این کیک، شب یلدا را خاطره‌انگیزتر می‌کند.

مواد لازم کیک کدو حلوایی

  • پوره کدو حلوایی پخته و له‌شده: 300 گرم 
  • آرد: یک پیمانه 
  • شکر: 200 گرم
  • روغن مایع: نصف پیمانه
  • تخم‌مرغ: 3 عدد 
  • بیکینگ‌پودر: 1.5 قاشق چایخوری 
  • دارچین، زنجبیل گردو خردشده 

طرز تهیه کیک کدو حلوایی پاییزی

برای تهیه کیک کدو حلوایی، ابتدا کدوها را خرد کرده و با یک لیوان آب بپزید. پس از پخت، کدوها را در میکسر پوره کنید، سپس، تخم مرغ، شکر و وانیل را با همزن مخلوط کرده و بعد روغن، شیر و پوره کدو را به آن اضافه کنید. در مرحله بعد آرد و بکینگ پودر را الک کرده و به مخلوط اضافه کنید. مایه کیک را در قالب بریزید و در فر با دمای 180 درجه قرار دهید. در نهایت کیک را با گردو خردشده تزیین و شیرینی شب یلدا را سرو کنید.

شیرینی پادرازی قزوین

شیرینی شب یلدا در قدیم

شیرینی پادرازی، یکی از شیرینی‌های سنتی و معروف شهر قزوین است که در یلدا هم سرو می‌شود. این شیرینی سنتی شب یلدا با بافتی ترد و شکننده، در کنار چای طعمی بی‌نظیر دارد.

مواد لازم پادرازی قزوین

  • آرد سفید: 140 گرم
  • آرد برنج: 100 گرم
  • آرد نخودچی: 140 گرم
  • روغن صاف قنادی: 210 گرم
  • پودر قند: 50 گرم
  • عسل: 50 گرم
  • هل 
  • زعفران دم‌کرده

طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوین

برای تهیه شیرینی شب یلدا خوشمزه ابتدا پودر قند را به همراه روغن هم بزنید تا مایع لطیف و سفید رنگ تهیه شود، سپس آرد برنج و آرد سفید و آرد نخودچی را مخلوط کرده و بعد از الک کردن، به مایع اضافه کنید، سپس عسل، هل و زعفران را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود. برای اینکه شیرینی ترد شود و ترک نخورد بهتر است خمیر را 24 ساعت استراحت دهید، سپس خمیر را روی سینی قرار داده و پهن کنید و به صورت دلخواه برش دهید. پس از آن کمی زرده تخم‌مرغ هم‌زده را با قلمو روی شیرینی‌ها بکشید و روی آن کنجد بریزید. در نهایت شیرینی‌ها را در فر با دمای 170 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید. پس از سرد شدن، شیرینی مخصوص شب یلدا را سرو کنید.

قطاب کرمانی 

تزیین شیرینی شب یلدا

قطاب، معروف‌ترین شیرینی خشک استان کرمان و یکی از انواع شیرینی شب یلدا در جنوب و مرکز ایران است. بافت ترد خارجی و مغز نرم و معطر آن، قطاب را به یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های یلدایی تبدیل کرده است.

مواد لازم قطاب

  • آرد سفید: 180 گرم 
  • روغن جامد: 100 گرم (نصف پیمانه)
  • ماست: 100 گرم (نصف پیمانه)
  • جوش شیرین: نوک قاشق چای‌خوری
  • پودر گردو: 30 گرم
  • پودر پسته: 100 گرم
  • پودر بادام: 20 گرم
  • پودر نارگیل: 20 گرم
  • پودر هلیک: قاشق غذاخوری
  • گلاب

طرز تهیه قطاب، شیرینی سنتی شب یلدا

برای تهیه این شیرینی سنتی شب یلدا، ابتدا ماست و جوش شیرین را مخلوط کرده تا پف کند. سپس روغن جامد را با همزن بزنید تا حجیم شود، سپس مخلوط ماست را به آن اضافه کرده و آرد را نیز کم‌کم به آن اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت خمیر را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید.

برای تهیه مواد میانی شیرینی شب یلدا، پودر مغزها را با گلاب ترکیب کرده و گلوله کنید، سپس خمیر را که قبلا برش داده‌اید، باز کرده و مواد را در آن قرار دهید و لبه‌های آن را ببندید، سپس قطاب‌ها را در فر با دمای 180 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید. در آخر قطاب را با پودر قند و پودر پسته تزیین و سرو کنید. 

شیرینی کشمشی

معرفی شیرینی های شب یلدا

یکی دیگر از شیرینی‌های سنتی ایرانی که برای شب یلدا هم سرو می‌شود، شیرینی کشمشی است. این شیرینی نرم، با مواد کمی و در زمان 15 دقیقه آماده می‌شود. پس اگر برای پخت شیرینی شب یلدا، زمان کمی دارید و می‌پرسید چه شیرینی برای شب یلدا درست کنم؟، پیشنهاد ما شیرینی کشمشی است.

مواد لازم شیرینی کشمشی

  • آرد سفید: 2 پیمانه 
  • شکر: نصف پیمانه
  • کره یا روغن مایع: 100 گرم 
  • تخم‌مرغ: 2 عدد 
  • کشمش پلویی: 1 پیمانه 
  • بکینگ‌پودر: 1 قاشق چای‌خوری 
  • وانیل و دارچین

طرز تهیه شیرینی کشمشی برای شب یلدا ساده 

در مرحله اول از طرز تهیه شیرینی شب یلدا کشمشی، ابتدا  کره و شکر را با همزن بزنید، سپس تخم‌مرغ‌ها را یکی‌یکی اضافه کنید و مجدد هم بزنید. در مرحله بعد آرد، بیکینگ‌پودر، وانیل و دارچین الک‌شده را اضافه کنید، سپس کشمش را به مخلوط اضافه کنید. مخلوط را با دو قاشق یا قیف روی سینی با کاغذ روغنی بریزید و در فر 180 درجه، به مدت 15 دقیقه قرار دهید تا لبه‌ها طلایی شود. در نهایت پس از سرد شدن، شیرینی‌ها را سرو کنید.

کیک انار یلدایی

انواع ایده شیرینی شب یلدا

برای شب یلدا می‌توانید یک کیک انار ساده و خانگی تهیه کنید که علاوه بر طعم عالی، ظاهری یلدایی و زیبا دارد.

مواد لازم کیک انار

  • آرد: 2 پیمانه
  • شکر: 1 پیمانه
  • بیکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: نصف پیمانه
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • آب انار: نصف پیمانه
  • وانیل

طرز تهیه کیک انار

برای تهیه شیرینی شب یلدا، ابتدا تخم مرغ ، شکر و وانیل را با همزن مخلوط کنید تا نرم و کشدار شود، سپس روغن مایع و آب انار را اضافه کرده و مجدد مخلوط کنید. در مرحله بعد کمی نمک و بکینگ پودر رو با آرد مخلوط کرده و الک کنید، سپس آن را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. قالب را با روغن چرب کرده و مایه کیک را درون آن بریزید. کیک را در فر با دمای 180 درجه به مدت 45 دقیقه بپزید. در نهایت می‌توانید کیک اسفنجی را با دانه‌های انار و پودر قند تزیین کنید.

جمع‌بندی

شب یلدا فرصتی است تا با درست کردن یک یا چند نوع شیرینی شب یلدا خوشمزه، هم سنت‌های قدیمی را زنده کنیم و هم با ایده‌های جدید، سفره‌ای رنگین‌تر بچینیم. چه شیرینی سنتی شب یلدا مثل باسلوق و قطاب را انتخاب کنید، چه شیرینی خانگی برای شب یلدا مثل رنگینک، مهم این است که این شیرینی‌ها با عشق و دورهمی خانواده، طعم واقعی یلدا را پیدا می‌کنند.

نوشته شده توسط ادمین
دوشنبه 10 آذر 1404
0
12
دیدگاهتان را بنویسید
امتیاز :
ثبت نظر
پربازدید ها
15 پیشنهاد خوشمزه از انواع شام با تخم‌ مرغ

15 پیشنهاد خوشمزه از انواع شام با تخم‌ مرغ تخم‌مرغ یکی از ارزشمندتر ...

چرا تغذیه سالم برای کارمندان اهمیت دارد؟

چرا تغذیه سالم برای کارمندان اهمیت دارد؟ تغذیه سالم برای کارمندان مسئله مهمی ...

بررسی انواع سرو غذا در شرکت

بررسی انواع سرو غذا در شرکت یکی از دغدغه‌های افراد شاغل که تقریبا هر روز ...

کترینگ هفت و نیم

آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11

شماره تماس : 02144845300
ایمیل :  support@7onim.ir

ما را دنبال کنید 

   

مجوزها 

کپی رایت © تمام حقوق محفوظ است.