هر سال فصل بهار که از راه میرسد، عاشقان چغاله بادام در پوست خود نمیگنجند! برای شما هم حداقل یک بار پیش آمده که از مقابل یک دستفروش یا میوه فروشی رد شوید و نتوانید از کنار چغالههای سبز و وسوسهانگیز بیتفاوت بگذرید. اما فارغ از خوشمزگی، تا به حال به خواص چغاله بادام و مضرات آن فکر کردید؟ چغاله بادام یا بادام سبز میوه کال بادام درختی است که تمام فواید بادام درختی را در خود جای داده است. هرچند که زیادهروی در مصرف آن میتواند آسیبهایی را هم به همراه داشته باشد. اگر دوست دارید با مزایا و مضرات چغاله بادام بیشتر آشنا شوید، در ادامه این مطلب در کترینگ هفت و نیم ما را همراهی کنید تا به مهمترین آنها بپردازیم.
قبل از این که به خواص چغاله بادام و همچنین مضرات احتمالی آن بپردازیم، طبع چغاله بادام را بررسی میکنیم که احتمالا سوال خیلی از شماست. چغاله بادام طبعی سرد و خشک دارد و به همین دلیل مصرف زیاد آن بهویژه برای افرادی که معده حساس دارند یا در دوران بارداری هستند، توصیه نمیشود.
برخلاف چیزی که ممکن است تصور کنید، مصرف چغاله بادام فواید بسیار زیادی برای بدن به همراه دارد. این میوه به دلیل برخورداری از ویتامینهایی مانند E، انواع پروتئین، زینک و آنتی اکسیدان های مختلف، می تواند شما را از بیماری های مختلف دور نگه دارد. در ادامه برخی از مهم ترین خواص چغاله بادام را معرفی میکنیم. راستی تا فصل چغاله بادام است، به عنوان بهترین غذای بهاری خورشت چغاله بادام را فراموش نکنید؛ درست کنید و از طعم متفاوتش لذت ببرید.
یکی از اصلی ترین خواص چغاله بادام در طب سنتی مربوط به تقویت سیستم دفاعی بدن است. همان طور که گفتیم، چغاله بادام آنتی اکسیدان های فراوانی را در خود جای داده است. این آنتی اکسیدان ها با دفع سموم بدن، بسیاری از بیماری ها و عفونت ها را از آن پاکسازی کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند.
وجود آنتی اکسیدان در چغاله بادام برای قلب نیز بسیار مفید است. این آنتی اکسیدان ها حاوی ترکیب های آلی مانند فلاونوئید و بیوفلاونوئیدها هستند و در کنار ویتامین E موجود در چغاله بادام، از دیواره های رگ های خونی در مقابل خطراتی مانند پارگی و دیگر آسیب های احتمالی محافظت می کنند. از خواص دیگر چغاله بادام برای قلب می توان به کاهش کلسترول بد خون اشاره کرد که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
چغاله بادام سرشار از ویتامین C، فیبر، و مقداری آهن است که در دوران بارداری میتواند مفید باشد. هرچند میزان آهن موجود در چغاله بادام نسبت به بادام رسیده کمتر است، اما همین مقدار نیز در کنار ویتامین C که به جذب بهتر آهن کمک میکند، برای پیشگیری از کم خونی بارداری مفید است. همچنین، فیبر فراوان چغاله بادام باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشود و از یبوست دوران بارداری که بسیار رایج است، پیشگیری میکند. با این حال، به دلیل طبع سرد و خاصیت قابضی که دارد، مصرف بیش از حد آن میتواند موجب ناراحتیهای گوارشی شود. بنابراین، بهتر است مصرف چغاله بادام در دوران بارداری در حد اعتدال باشد.
از خواص چغاله بادام برای پوست و مو نباید غافل شد! ترکیبات موجود در این میوه، تمامی رادیکال های آزاد مضر را از پوست شما پاکسازی کرده و باعث شفافیت هر چه بیشتر آن می شود. همچنین سبب تصفیه خون شده و می تواند در درمان جوش و آکنه های پوستی موثر باشد. تغذیه سلول های پوست، بهبود رنگ پوست و از بین بدن لکه های پوستی نیز از دیگر خواص چغاله بادام برای پوست هستند. مصرف این میوه برای سلامت موهای شما نیز مفید است و می تواند فوایدی مانند جلوگیری از ریزش مو، کمک به رشد سریع مو، درخشش و زیبایی مو، تقویت ریشه و افزایش ضخامت مو داشته باشد.
بیشتر بخوانید: چگونه سبک زندگی سالم داشته باشیم؟ |
اگر به دنبال کاهش وزن هستید، چغاله بادام مصرف کنید. چغاله به دلیل برخورداری از چربی های سالم و ضروری برای بدن، چربی های ناسالم را در بدن شما کاهش می دهد. همچنین به چربی سوزی هر چه بیشتر بدن هم کمک میکند. اگر چغاله بادام را در کنار رژیم غذایی مناسب و انجام فعالیت های ورزشی استفاده کنید، می توانید نتایج شگفت انگیزی بگیرید.
یکی دیگر از مهم ترین و ارزشمندترین خواص چغاله بادام مربوط به تنظیم قند خون است. با مصرف این میوه، سطح ترشح هورمون انسولین در بدن افزایش پیدا کرده و این امر موجب و تنظیم قند خون شما خواهد شد. بنابراین اگر مبتلا به دیابت هستید، مصرف چغاله بادام را فراموش نکنید.
با وجود تمامی فواید و خواص چغاله بادام برای بدن، مصرف بیرویه این میوه میتواند مشکلات مختلفی را برای شما به همراه داشته باشد. به همین علت پیش از خوردن این میوه هیجان انگیز بهتر است با ضررهای آن نیز آشنا شوید. در ادامه مضرات چغاله بادام برای بدن را بخوانید.
چغاله بادام یک میوه نارس است که فیبر بسیار زیادی دارد و بدن ما قادر به هضم حجم زیادی از این فیبر نیست. به همین علت اگر در مصرف چغاله بادام زیادهروی کنید، ممکن است گرفتار مشکلاتی مانند دل درد، دل پیچه و نفخ شوید. این موضوع در کودکان بسیار شایع تر است. علاوه بر این، ترکیبات اسیدی موجود در این میوه می تواند به بافت معده آسیب برساند و مشکلات گوارشی مانند اسیدی شدن معده، زخم معده و بیماری های دیگر را تشدید کند.
یکی دیگر از مضرات چغاله بادام مربوط به افراد دارای مزاج سرد است. چغاله بادام طبع بسیار سردی دارد؛ به همین علت اگر دارای مزاج سرد هستید، مصرف زیاد از حد چغاله می تواند مشکلاتی مثل حالت تهوع، اسهال و سردرد را برایتان به دنبال داشته باشد. بنابراین بهتر است در کنار این میوه از خوراکی هایی با طبع گرم مانند خرما استفاده کنید.
همانطور که درباره خواص چغاله بادام در بارداری گفتیم، چغاله بادام به دلیل وجود ویتامین C، آهن، فیبر و اسیدفولیک میتواند برای سلامت زنان باردار و جنین آنها مفید باشد. با این وجود نباید از مضرات چغاله بادام برای بارداری هم چشمپوشی کرد. اگر در دوران بارداری هستید، توصیه میکنیم که چغاله بادام را با احتیاط و به مقدار کم مصرف کنید؛ چرا که مصرف بیش از حد آن مشکلات گوارشی مانند نفخ و اسهال را به وجود می آورد که در دوران بارداری خطرناکتر هستند. در ضمن وقتی باردار هستید و میخواهید چغاله بخورید، با دقت بیشتری آن را بشویید.
حتما دیده اید که دست فروشان برای فروش چغاله بادام آن را شستشو می دهند و برای وسوسه بیشتر مشتریان، روی آن نمک می پاشند؛ اما متاسفانه بسیاری از آن ها از آب جوی یا آب آلوده دیگری برای شستشو استفاده می کنند. به همین علت اگر بدون ضدعفونی کردن چغاله بادام آن را مصرف کنید، احتمال بروز عفونت های باکتریایی و مشکلات شدید گوارشی برایتان وجود دارد.
حال که با خواص چغاله بادام و مضرات چغاله بادام آشنا شدید، خوب است کمی در مورد نحوه مصرف آن بدانید. چغاله بادام را می توانید همراه با کمی نمک یا سبزی دلار مصرف کنید و از آن لذت ببرید. شما حتی می توانید ترشی چغاله را تهیه کرده و در کنار غذاهایتان میل کنید. جالب است بدانید که خورشت چغاله بادام هم بسیار خوشطعم و پرطرفدار است و با گوشت قرمز یا مرغ تهیه میشود و میتوانید آن را در لیست غذا برای ناهار و شام بگذارید. در ضمن اگر دوست دارید انواع غذاهای ایرانی و فرنگی را به صورت گرم و تازه در محل کار خود تحویل بگیرید و به دنبال یک کترینگ باکیفیت هستید، ما در کترینگ هفت و نیم به تهیه غذای ادارات تهران مشغولیم و می توانیم به بهترین نحو ممکن پاسخگوی نیاز شما عزیزان باشیم.
غذای مناسب سحری سالم و خوشمزه غذای مناسب سحری از وعدههای مهم غذایی در م ...
طرز تهیه سوپ دال عدس برای سرماخوردگی خوشمزه و مقوی در فصول سرد سال که سرماخور ...
طرز تهیه 14 شیرینی عید بدون فر | آسان و خوشمزه عید نوروز همیشه با شیرینی&zwnj ...
کترینگ هفت و نیم
آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11
شماره تماس : 02144845300
ایمیل : support@7onim.ir