صفحه اصلی
غذاها
لیست قیمت
وبلاگ
رزرو غذا

طرز تهیه انواع غذاهای بهاری خوشمزه و سالم

انواع غذاهای بهاری

با توجه به چهار فصل بودن کشور عزیزمان و گستردگی فرهنگ غذایی در این مرز و بوم، سفره‌های غذایی ما نیز در هر فصل رنگ و بویی تازه به خود می‌گیرند. در این میان فصل بهار که با تولد دوباره زمین و طبیعت همراه است رنگین‌ترین و متنوع‌ترین غذاها را به خود اختصاص داده است. اگر می‌خواهید بدن شما نیز در این فصل، از نو شدن غافل نماند باید به سراغ انواع غذاهای بهاری بروید تا این طراوت و تازگی را به بهترین شکل احساس کنید. در این مطلب از مجله کترینگ هفت ونیم به سراغ معرفی و آموزش تهیه لیست غذاهای بهاری رفته و پاسخی کامل به سوال: «در فصل بهار چه غذاهایی بخوریم؟» خواهیم داد. تا پایان این مطلب خوش‌عطر و طعم با ما همراه باشید.

لیست غذاهای فصل بهار برای تمامی ذائقه‌ها پیشنهادی در دست دارد! از خورشت و پلو گرفته تا کوکو و آش، می‌توانید غذایی بهاری بپزید و نوش جان کنید. در ادامه مطلب انواع غذاهای بهاری گریزی به این غذاهای محبوب و خوشمزه می‌زنیم.

خورشت چغاله بادام

خورشت چغاله بادام، با طعم ترش و عطر دلنشین سبزیجات تازه، یکی از محبوب‌ترین انواع غذاهای بهاری است که با نوبرانه فصل، یعنی چغاله بادام، آماده می‌شود. از جمله خواص چغاله بادام می‌توان به مواردی مانند کمک به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش کلسترول بد خون و تامین برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی برای بدن اشاره کرد. مواد مورد نیاز برای تهیه خورشت چغاله بادام عبارتند از:

  • 500 گرم چغاله بادام تازه و تمیزشده
  • 300 گرم گوشت خورشتی (معمولا گوسفندی یا مرغ)
  • یک عدد پیاز متوسط
  • 50 گرم نعناع تازه
  • 50 گرم جعفری تازه
  • 2 تا 3 قاشق غذاخوری آبغوره یا آبلیمو (بسته به ذائقه)
  • یک قاشق چایخوری زردچوبه
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه خورشت چغاله بادام

برای تهیه خورشت چغاله بادام ابتدا گوشت خورشتی خردشده را با پیاز نگینی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند، سپس زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و کمی تفت دهید. نعناع و جعفری خردشده را اضافه کرده و ترکیب کنید تا عطرشان بلند شود. حالا در این مرحله چغاله بادام‌های تمیزشده را اضافه کرده و کمی تفت دهید، سپس آب جوش به اندازه‌ای بریزید که روی مواد را بپوشاند و نمک خورشت را تنظیم کنید. اجازه دهید خورشت با حرارت ملایم بپزد تا گوشت و چغاله بادام نرم شده و خورش جا بیفتد. در دقایق پایانی پخت، آبغوره یا آبلیمو را برای طعم‌سازی بهتر اضافه کرده و پس از جا افتادن کامل، خورشت لذیذ چغاله بادام را با پلو در کنار خانواده و عزیزان میل کنید.

لیست غذاهای بهاری

خورش ریواس

خورشت ریواس، با طعم ترش و شیرین و عطر دلنشین خود، یکی از انواع غذاهای فصل بهار است که با تازگی گیاه ریواس در این فصل، طعمی باطراوت می‌سازد. اگر تا به حال این غذا را امتحان نکرده‌اید، بعد از خواندن این یادداشت آمده به کار شوید. مواد مورد نیاز برای تهیه خورشت ریواس عبارتند از:

  • 500 گرم ریواس تازه
  • 300 گرم گوشت خورشتی (گوسفندی یا مرغ)
  • یک عدد پیاز متوسط
  • 50 گرم نعناع تازه
  • 50 گرم جعفری تازه
  • یک قاشق غذاخوری شکر
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن

طرز تهیه خورش ریواس

ابتدا گوشت خورشتی را به قطعات مناسب خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند؛ سپس پیاز نگینی خردشده را اضافه کرده و تفت دهید. نعناع و جعفری تازه را نیز ریز خرد کرده و به گوشت و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آن‌ها بلند شود. ریواس‌ها را پوست گرفته و به قطعات حدود 2 الی 3 سانتی‌متری برش بزنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. مقداری آب جوش به اندازه‌ای که روی مواد را بگیرد اضافه کنید، سپس نمک و فلفل را به میزان دلخواه اضافه کرده و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بپزد. در اواخر پخت، شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا طعم خورش متعادل شود. پس از جا افتادن خورش، آن را با برنج سرو کرده و از این طعم بهاری لذت ببرید. پس اگر در این فصل به دنبال جوابی برای سوال شام چی درست کنم هستید، ریواس‌های نوبرانه در انتظار شما هستند.

انواع غذاهای فصل بهار

خورشت کنگر

خورشت کنگر، با طعم و بافت منحصربه‌فرد خود، یکی دیگر از انواع غذاهای مناسب فصل بهار است که با کنگر تازه و عطر سبزیجات معطر، تجربه‌ای متفاوت از طعم انواع غذاهای بهاری را می‌سازد. مواد مورد نیاز برای درست کردن خورشت کنگر عبارت‌اند از:

  • 500 گرم کنگر تازه و پاک‌شده
  • 300 گرم گوشت خورشتی
  • یک عدد پیاز متوسط
  • 50 گرم نعناع تازه
  • 50 گرم جعفری تازه
  • 2 قاشق غذاخوری آبلیمو یا آبغوره (بسته به ذائقه)
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن

طرز تهیه خورشت کنگر

ابتدا گوشت خورشتی را به قطعات دلخواه خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند؛ سپس پیاز نگینی خردشده را اضافه کرده و تفت دهید و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. در مرحله بعد نعناع و جعفری تازه را ریز خرد کرده و به گوشت و پیاز اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید. کنگرهای پاک و خردشده را به مواد اضافه کرده و ترکیب کنید. مقداری آب جوش به اندازه‌ای که روی مواد را بگیرد اضافه کنید و نمک و فلفل را به میزان لازم بریزید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بپزد. در اواخر پخت، آبلیمو یا آبغوره را اضافه کنید تا طعم ترشی ملایمی به خورش بدهد. پس از جا افتادن خورشت، آن را با برنج سرو کرده و این غذای جذاب را میل کنید.

خورشت آلو اسفناج

با وجود اسفناج ترد و تازه در این فصل، خورشت آلو اسفناج می‌تواند جایگاهی ویژه در لیست غذاهای فصل بهار داشته باشد. این مورد از لیست انواع غذاهای بهاری سرشار از مواد مغذی و معدنی است و به آسانی تهیه می‌شود و می‌تواند غذای محبوب در برنامه غذایی هفتگی برای زنان شاغل باشد. مواد مورد نیاز برای آماده‌سازی خورشت آلو اسفناج عبارتند از:

  • 500 گرم اسفناج تازه
  • 300 گرم گوشت خورشتی
  • یک عدد پیاز متوسط
  • 100 گرم آلو بخارا
  • 2 قاشق غذاخوری روغن
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • کمی زعفران دم کرده

طرز تهیه خورشت آلو اسفناج

بعد از تفت دادن و تغییر رنگ گوشت خورشت، پیاز نگینی خردشده را اضافه کرده و تفت دهید و کمی زردچوبه و فلفل سیاه به ترکیب آن‌ها اضافه کنید. اسفناج‌های پاک‌شده و درشت خردشده را به همراه آلو بخارا به گوشت و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا اسفناج‌ها نرم شوند. در مرحله بعد مقداری آب جوش اضافه کنید. نمک را به میزان لازم بریزید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بپزد و طعم مواد به خورد هم برود. در صورت تمایل، در اواخر پخت کمی زعفران دم‌کرده به خورش اضافه کنید تا عطر و رنگ بهتری بگیرد.

انواع غذاهای مناسب فصل بهار

کوکو والک

اگر از طرفداران غذاهای نونی قدیمی هستید، کوکو والک از انواع غذاهای بهاری جذاب و خوشمزه برای شماست. این گیاه خودرو بهاری که با نام سیرکوهی نیز شناخته می‌شود، سرشار مواد مغذی و مفید است. مواد مورد نیاز برای تهیه کوکو والک عبارتند از:

  • 500 گرم والک تازه
  • 3 تا 4 عدد تخم‌مرغ
  • 2 تا 3 قاشق غذاخوری آرد سفید
  • یک عدد پیاز متوسط
  • 2 حبه سیر
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه کوکو والک

ابتدا والک‌های تازه را پاک کرده و پس از شست‌وشو ریز خرد کنید. در گام بعدی پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. حالا سیر را نیز رنده یا له کنید و در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ‌ها را بشکنید و با چنگال خوب هم بزنید تا یکدست شوند. در این مرحله آرد، پیاز رنده‌شده، سیر ، والک خردشده و ادویه‌جات را به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا تمام مواد با هم ترکیب شوند. در یک تابه مناسب، مقداری روغن بریزید و اجازه دهید تا داغ شود؛ سپس مایه کوکو را به صورت یکجا یا به اندازه‌های دلخواه در تابه بریزید و با حرارت ملایم سرخ کنید تا هر دو طرف آن طلایی و پخته شود. پس از سرخ شدن، کوکو والک را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

آش گوجه سبز

گوجه سبز، این میوه ترش و محبوب می‌تواند در فصل بهار به سفره‌های غذایی شما راه پیدا کند. آش گوجه سبز با طعم خاص و خوشمزه یکی از انواع غذاهای بهاری است که تجربه‌ای منحصر به فرد از آش خوردن را برای شما به ارمغان می‌آورد. مواد مورد نیاز برای درست کردن آش گوجه سبز عبارت‌اند از:

  • 500 گرم گوجه سبز
  • یک پیمانه برنج نیم‌دانه
  • نصف پیمانه لپه
  • یک عدد پیاز متوسط
  • 100 گرم سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج)
  • نعناع داغ به میزان لازم برای تزیین
  • پیاز داغ به میزان لازم برای تزیین
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه آش گوجه سبز

لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید. پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود. زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کرده و کمی تفت دهید و لپه خیس‌خورده را به پیاز اضافه کنید. سپس برنج نیم‌دانه را اضافه کرده و به میزان کافی آب بریزید تا برنج و لپه بپزند و نرم شوند. در این فاصله، گوجه سبزها را شسته و هسته آن‌ها را جدا کنید. وقتی برنج و لپه نیم‌پز شدند، گوجه سبزها و سبزی آش خردشده را به قابلمه اضافه کنید. نمک آش را بچشید و اجازه دهید تا آش با حرارت ملایم جا بیفتد و طعم گوجه سبز به خوبی در آن پخش شود. در نهایت، آش گوجه سبز را در ظرف مناسب بریزید و با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کرده و نوش جان کنید.

لیست غذاهای فصل بهار

باقالی پلو

باقالی‌پلو از جمله پلوهای محبوب ایرانی و بهترین غذای بهاری است. با توجه به فصل بهار باقالی‌های تازه و سبز به فراوانی یافت می‌شود و خوردن این غذا از انواع غذاهای بهاری بسیار لذت‌بخش است. باقالی پلو را می‌توانید با مرغ یا گوشت تهیه و میل کنید. مواد مورد نیاز برای این پلوی دلچسب عبارت‌اند از:

  • 2 پیمانه برنج
  • 300 گرم باقالی تازه و پوست‌کنده
  • شوید تازه خردشده (حدود 1 پیمانه)
  • روغن یا کره به میزان لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • زعفران دم‌کرده
  • تکه‌های مرغ یا گوشت پخته‌شده

طرز تهیه باقالی پلو

ابتدا برنج را بشویید و برای چند ساعت در آب نمک خیس کنید. باقالی‌های پوست‌کنده را با کمی آب و نمک در قابلمه بریزید و حدود یک ربع روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیم‌پز شوند؛ پس از نیم‌پز شدن، آب باقالی‌ها را جدا کنید. در قابلمه دیگری، برنج خیس‌خورده را با مقدار مناسب آب و نمک روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و آب آن کمی کشیده شود. در این مرحله شوید خردشده را به همراه باقالی‌های نیم‌پز به برنج اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید. حالا روغن یا کره را روی برنج بریزید و در صورت تمایل کمی فلفل سیاه اضافه کنید، درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا برنج دم بکشد. برای داشتن باقالی پلوی زعفرانی، می‌توانید در اواخر پخت مقداری زعفران دم‌کرده روی برنج بریزید. پس از دم کشیدن کامل برنج، آن را در دیس بکشید و با تکه‌های مرغ یا گوشت پخته‌شده سرو کنید.

بهترین غذای بهاری

دلمه برگ مو

دلمه برگ مو، با پیچیدن عطر دلنشین سبزیجات و طعم مطبوع مواد داخل برگ‌های لطیف مو، یکی از لذیذترین انواع غذاهای بهاری است که در این فصل زینت‌بخش سفره‌ها می‌شود. مواد مورد نیاز برای تهیه این دلمه بهاری عبارتند از:

  • 500 گرم برگ موی ترد و تازه
  • 300 گرم گوشت چرخ‌کرده
  • یک پیمانه برنج نیم‌دانه
  • نصف پیمانه لپه
  • یک عدد پیاز متوسط
  • یک پیمانه سبزی دلمه (تره، جعفری، گشنیز، شوید، نعناع، مرزه)
  • 2 قاشق غذاخوری روغن
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (اختیاری)
  • شکر و آبلیمو به میزان لازم (برای سس دلمه)
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه دلمه برگ مو

برای درست کردن این غذا با گوشت چرخ کرده، لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید، برنج را نیز شسته و برای مدتی خیس کنید. پیاز را رنده کرده و با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود، سپس گوشت چرخ‌کرده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در این مرحله رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و کمی تفت دهید. لپه و برنج خیس‌خورده را آبکش کرده و به همراه سبزی دلمه خردشده به مواد گوشتی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

برگ‌های مو را بشویید و در آب جوش کمی نرم کنید و مقداری از مایه دلمه را داخل هر برگ مو قرار داده و آن را به صورت بقچه یا لوله‌ای بپیچید. در آخر دلمه‌ها را در قابلمه بچینید و با مقداری آب، شکر و آبلیمو سس درست کنید و روی دلمه‌هابریزید. استفاده از شکر برای این است که طعم دلمه ملس شود. بسته به ذائقه خود می‌توانید شکر و حتی آبلیمو را حذف کنید و برای سس از رب انار ملس استفاده کنید. در نهایت یک بشقاب سنگین روی دلمه‌ها قرار دهید تا هنگام پخت باز نشوند. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا دلمه‌ها بپزند و آب آن کشیده شود.

در فصل بهار چه غذاهایی بخوریم

جمع‌بندی

امیدواریم بعد از خواندن این مطلب، لیست برنامه غذایی شما در شرف نو شدن باشد و به سراغ ماجراجویی در بین انواع غذاهای بهاری بروید. هر چند با وجود یخچال فریزرهای بزرگ در خانه‌هایمان می‌توانیم تمام مواد غذایی را نگهداری کنیم؛ اما سبزیجات تازه این فصل سرشار از انواع ویتامین‌‌ها و مواد مغذی هستند که قابل مقایسه با مواد غذایی فریزشده نیستند! اگر با وجود دانستن و آگاهی به این موضوع مشغله‌های زندگی روزمره، اجازه درست کردن و تهیه غذای مجالس را به شما نمی‌دهند، ما در کترینگ هفت و نیم برای خدمت‌رسانی به شما آماده‌ایم.  

نوشته شده توسط ادمین
دوشنبه 1 اردیبهشت 1404
0
187
دیدگاهتان را بنویسید
امتیاز :
ثبت نظر
پربازدید ها
معرفی بهترین غذای مدرسه کودکان: 10 ایده غذایی سالم و خوشمزه

معرفی بهترین غذای مدرسه کودکان: 10 ایده غذایی سالم «بچه‌ها در قبال ...

طرز تهیه 10 سوپ برای افطاری خوشمزه، مقوی و مجلسی

طرز تهیه 10 سوپ برای افطاری خوشمزه، مقوی و مجلسی وعده‌ی افطار وعده‌ ...

انواع آش ساده مریض | مقوی و سبک برای بیماران

انواع آش ساده مریض | مقوی و سبک برای بیماران در فرهنگ غذایی ایرانی، آش‌ه ...

کترینگ هفت و نیم

آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11

شماره تماس : 02144845300
ایمیل :  support@7onim.ir

ما را دنبال کنید 

   

مجوزها 

کپی رایت © تمام حقوق محفوظ است.