تغذیه سالم برای کارمندان مسئله مهمی است که کمتر به آن توجه میشود. لازم است بدانید کارمندان به دلیل تحرک کم و پشت میزنشینی باید نکات تغذیهای را بیش از دیگران رعایت کنند؛ در غیر این صورت با مشکلاتی مانند چاقی، یبوست و بیماریهای قلبی عروقی مواجه میشوند.
در مقابل رعایت تغذیه سالم کارکنان، علاوه بر کمک به سلامت و شادابی آنان در افزایش بهرهوری و بازدهی کاری تاثیر زیادی دارد، تا جایی که بسیاری از کسب و کارها برای افزایش بهرهوری و پویایی کارکنان در محیط کار به آنها تغذیه سالم ارائه میدهند و حتی در این مسیر از متخصصین تغذیه یا کترینگهای حرفهای کمک میگیرند. ویژگیهای تغذیه سالم برای کارمندان موضوع این مطلب از کترینگ هفت و نیم است.
به طور کلی غذایی که میخوریم بر سلامت و سطح انرژی ما تاثیر مستقیم دارد، بهخصوص مغز برای تمرکز و هوشیاری به گلوکز نیازمند است. در محیط کار هم تغذیه برای کارمندان به این دلیل مهم است که بر روی عملکرد و بهرهوری آنها تاثیر میگذارد. برخی از مهمترین دلایل برای این که بدانیم تغذیه سالم برای کارمندان چقدر مهم است را در ادامه مرور میکنیم:
غذاهای چرب مانند فستفود و غذاهای شیرین مانند شیرینی و کیک موجب افزایش و کاهش سریع قند خون میشوند، در نتیجه شما وارد یک چرخه تکراری میشوید که به شیرینی برای انرژی نیاز دارید. در مقابل تغذیه سالم کارمندان کمک میکند تا مواد مغذی لازم برای کارکرد بدن و مغز به صورت پایدار تامین شود؛ بنابراین افراد دچار افت انرژی نخواهند شد و میتوانند بر روی انجام وظایف خود تمرکز کنند.
تحقیقات نشان میدهد که مصرف آب کافی، میوه و سبزیجات تازه، موجب افزایش شادی و روحیه بهتر افراد میشود؛ بنابراین رعایت تغذیه سالم برای کارمندان، در کاهش استرس و افسردگی موثر است. به دنبال آن انگیزش شغلی بهبود پیدا میکند و روحیه کلی تیم و سازمان با نشاطتر خواهد شد.
اگر کارمندان مشاهده کنند که سازمان به سلامت و تغذیه آنان اهمیت میدهد، رضایت بیشتری از شغل و محیط کار احساس میکنند. این مورد به خصوص با تهیه غذای سالم برای ناهار کارمندان بیشتراحساس میشود، چون در بیشتر سازمانها کارمندان تنها وعده ناهار را در شرکت میل میکنند.
رعایت تغذیه سالم برای کارمندان به سلامتی آنان کمک میکند؛ به این معنی که از بیماریهایی چون چاقی، دیابت، فشار خون و مشکلات قلبی در امان خواهند ماند. در بلندمدت این عامل موجب کاهش نیاز به مرخصی و غیبت میشود.
تغذیه مناسب برای کارمندان، کمک میکند تا دچار عدم تمرکز یا افت انرژی نشوند؛ بنابراین وظایف شغلی خود را با سرعت و کیفیت بالاتری انجام میدهند که به افزایش نرخ بهرهوری کلی سازمان میانجامد.
تغذیه کارکنان در صورتی سالم و مناسب خواهد بود که برخی ویژگیها را داشته باشد. همه ما از لزوم مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین، میوه و سبزی و عدم مصرف غذاهای چرب و دارای قند اطلاع داریم، ولی رعایت نکات تغذیهای زیر هم کمک میکند تا مشکلات کارمندی مانند یکجانشینی و عدم تحرک، تاثیر کمتری بر سلامت و بهرهوری کارکنان داشته باشد.
در ارائه تغذیه سالم برای کارمندان علاوه بر مواد غذایی، به حجم و تعداد وعدهها هم توجه کنید. میتوانید حجم وعدههای ناهار شرکت را کاهش دهید و به جای آن هر روز یک میان وعده سالم به کارکنان ارائه دهید، به خصوص برای کارکنان پرمشغله حتما توصیه کنید که یک الگوی غذایی منظم را دنبال کنند.
هیچ وعده غذایی نباید حذف شود یا با تاخیر مصرف شود، چون با حذف یک وعدهی غذایی گلوکز کاهش مییابد و تمرکز و کارایی کم میشود و به دنبال آن، فرد برای جبران قند از دست رفته به مصرف مواد غذایی ناسالم مانند قندهای مصنوعی روی میآورد.
یکی دیگر از نکات مهم این است که فقط روی غذا تمرکز نکنید. شما میتوانید به عنوان میانوعده به کارکنان میوه بدهید یا در کنار وعده ناهار، سبزی و سالاد سرو کنید، نوشابه را حذف کنید و به جای آن آب معدنی و نوشیدنیهای سالم مثل دوغ را جایگزین کنید.
تغذیه سالم برای کارمندان شامل غذاهای پرفیبر با چربی و نمک کم است. بهتر است در سفارش غذای شرکتی از کترینگهای معتبر کمک بگیرید و از ارائه فستفود، غذاهای نیمهآماده و کنسروی خودداری کنید. گنجاندن غذاهای دارای فیبر مانند غلات کامل و حبوبات، در کنار میوهها و سبزیجات، میتواند گزینه خوبی محسوب شود.
اگر مدیر یک شرکت هستید و قصد دارید با توجه به تغذیه سالم، رفاه و سلامت کارکنانتان را بهبود دهید، ایدههای زیر میتواند به شما کمک کند. اجرای این ایدهها هم موجب ترویج فرهنگ غذایی سالم در میان کارمندان میشود و هم در تهیه و ارائه غذای سالم سازمانی به شما کمک میکند.
اهمیت تغذیه سالم برای کارمندان را در سازمان ترویج دهید. این توصیهها هم میتواند در زمینه مزایای غذای سالم باشد و هم میتواند آموزشهای مفید را شامل شود. حتی میتوانید در زمینه طرز تهیه غذای رژیمی آموزشهایی به افراد ارائه دهید. برای ترویج این فرهنگ سالم میتوانید از جلسات آموزشی، ارائه منابع مفید و تشویق و توصیه کمک بگیرید.
سعی کنید در ارائه وعدههای غذایی به کارمندان، غذاهای سالم را در نظر بگیرید. غذاهای آبپز و بخارپز بهترین گزینهها هستند و در کنار آنها باید میوهها و سبزیجات تازه سرو کنید. برای وعده صبحانه تخممرغ آبپز یا املت سبزیجات و همچنین پنیر، کره یا خامههای کمچرب در کنار قهوه، چای یا شیر مناسب هستند. به عنوان میانوعده انواع اسموتی یا میوههای فصلی را توصیه میکنیم. برای ناهار هم غلات کامل، حبوبات، انواع غذاهای کمچرب و کمنمک یا ساندویچهای دارای سبزیجات تازه، مرغ، ماهی یا گوشت کم چرب، گزینههای مناسبی به شمار میروند.
اغلب کارمندان برای حفظ انرژی در ساعات کاری به تنقلات روی میآورند. در این میان میتوان بیشتر تنقلات معمول مثل چیپس، پفک، کیک و بیسکوئیت را در گروه مواد غذایی ناسالم طبقهبندی کرد. برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم برای کارمندان سعی کنید کارکنان را به خوردن میوههای تازه، سبزیجات و همچنین مغزها و آجیل تشویق کنید یا این خوراکیها را خودتان به صورت روزانه در اختیار کارمندان قرار دهید. مصرف میوه و سبزی به تمرکز و خلاقیت بیشتر در انسان کمک میکند و میتواند بهترین گزینه برای میانوعده باشد.
کمآبی در انسان منجر به مشکلاتی مانند خستگی، کسالت، سردرد و کاهش توانایی شناختی و بازدهی میشود؛ بنابراین میتوانید با قرار دادن دستگاههای تصفیه آب یا بطریهای آب معدنی در دپارتمانهای مختلف در دسترس کارکنان، آنان را به نوشیدن آب تشویق کنید، به خصوص سعی کنید آب را جایگزین مایعات شیرین و کافئیندار مانند چای و نسکافه کنید، چون مصرف زیاد این مایعات به کمآبی، افزایش ناگهانی قند خون و کافئین منجر میشود.
زمانهایی مشخص و از پیش تعیینشده را به استراحت و صرف وعدههای غذایی یا میانوعدهها اختصاص دهید. این کار موجب میشود وعدههای غذایی فراموش نشده و در زمانهای مناسب صرف شوند، به خصوص زمانی که کارمندان بدانند اجباری از سوی مدیران برای کار کردن در این زمانها نیست، بدون استرس و با خیال راحت وعدههای غذایی را میل میکنند. همچنین صرف دستهجمعی ناهار در کنار سایر کارمندان موجب افزایش شادابی و روحیه بهتر افراد میشود.
برگزاری چالشها یا مسابقاتی برای مصرف بیشتر میوهها و سبزیجات، خوردن لیوانهای آب بیشتر، حذف یا کاهش مصرف قند مصنوعی و مانند آن، میتواند تاثیر زیادی در تشویق کارکنان به مصرف غذای سالم داشته باشد. به علاوه این چالشها فرهنگ اهمیت به سلامتی و مصرف تغذیه سالم را در شرکت شما ترویج میدهند. مزیت دیگر این مسابقات ایجاد محیطی رقابتی و دوستانه در فضای کاری است.
استفاده از متخصصین و مشاوران تغذیه در سازمانها تاثیر زیادی در سلامت غذایی کارکنان دارد. بسیاری از افراد برای توصیههای متخصصین ارزش بیشتری قائل هستند. به علاوه ارائه راهنمایی و مشاورههای شخصیسازیشده متناسب با شرایط شغلی و سلامتی هر فرد، تاثیر بیشتری در بهبود سلامت و عملکرد اشخاص خواهد داشت.
بهترین راهکار برای تهیه و ارائه غذای سازمانی به کارکنان این است که تهیه غذا را به کترینگهای معتبر بسپارید. کترینگ هفت و نیم با ارائه غذای سازمانی با کیفیت و سالم میتواند در زمینه ارائه تغذیه سالم برای کارمندان به شرکتها کمک کند. در تهیه غذا علاوه بر انتخاب مواد اولیه سالم و رژیمی، تازگی و کیفیت مواد اولیه و خوشطعم بودن غذا اهمیت دارد که ما در این زمینه در میان مشتریانمان معروف هستیم.
تغذیه سالم برای کارمندان از ارکان بهرهوری سازمانی به حساب میآید. این عامل حتی میتواند در کنار آموزش و ایجاد رفاه برای کارکنان، تاثیرگذار باشد. همه این موارد در کنار هم موجب افزایش انگیزش و رضایت شغلی میشوند. علاوه بر این رعایت تغذیه سالم در محیط کار به بهبود سلامت کارکنان کمک زیادی میکند. در نهایت کسبوکارهایی که به تغذیه کارمندانشان اهمیت میدهند، با مزایای فرهنگ کاری پویاتر و افزایش فروش و سود سازمانی مواجه میشوند.
طرز تهیه لواشک هلو خانگی، فوری و خوشمزه بدون فر و با فر تابستان، فصل میوه&zwn ...
خواص و مضرات چغاله بادام برای بارداری، پوست و لاغری + طبع چغاله هر سال فصل به ...
طرز تهیه آش ماش و شلغم بدون گوشت و با گوشت در فصل سرما که بیماریهایی مث ...
کترینگ هفت و نیم
آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11
شماره تماس : 02144845300
ایمیل : support@7onim.ir