صفحه اصلی
غذاها
لیست قیمت
وبلاگ
رزرو غذا

طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی و گلودرد

طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی

با نزدیک شدن به ماه‌های سرد سال و افزایش سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر بیماری‌ها باید به فکر راه‌حلی برای بهبود بیماری‌ها و تقویت سیستم ایمنی بدن بود. در سفره‌های خانواده‌های ایرانی در روزهای سرد سال، همیشه انواع آش و سوپ به چشم می‌خورد. آش شلغم یکی از پرخاصیت‌ترین آش‌های ایرانی است که مانند یک دارو با اثر قوی، بدن شما را در برابر ویروس‌ها تقویت می‌کند و طعم بی‌نظیر و دلچسبی دارد. حتی یکی از اصلی‌ترین خواص شلغم، بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا است. در این مقاله همراه ما باشید تا طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی را توضیح دهیم.

آش شلغم؛ معجزه‌ای گرم برای روزهای سرد

شلغم، سبزیجاتی دارای مزاج گرم است که مقدار فراوانی کلسیم، فسفر، آهن و ویتامین‌های A ،B و C دارد. ویتامین C موجود در این سبزی باعث شده که یادگیری طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی و گلودرد اهمیت زیادی داشته باشد. اگر شما هم با خواص شلغم آشنا شوید، بدون شک تصمیم می‌گیرید این آش خوشمزه و مقوی را برای روزهای سرد پاییز و زمستان درست کنید.

طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی در همه منطقه‌ها یکسان نیست و برخی دستورالعمل‌های خاص خود را دارند. برای مثال آش شلغم تبریزی را می‌توان با گوشت یا بدون گوشت درست کرد، اما شیرازی‌ها در این آش، گوشت نمی‌ریزند، به همین دلیل آش شلغم شیرازی برای گیاه‌خواران هم مناسب است.

آش شلغم خیلی راحت پخته می‌شود و زمان آماده‌سازی و پخت آن کم‌تر از 2 ساعت طول می‌کشد. اگر شما هم به غذاهایی که به راحتی آماده می‌شوند علاقه دارید، بد نیست در روزهای سرد پاییز و زمستان دستورالعمل انواع سوپ ساده و سریع را هم یاد بگیرید.

دستور آش شلغم برای سرماخوردگی

مواد لازم برای آش شلغم

برای این که طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی را مرحله به مرحله انجام دهیم به مواد زیر نیاز داریم:

  • شلغم: نیم کیلوگرم
  • برنج نیم‌دانه: نصف پیمانه
  • عدس: نصف پیمانه
  • سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج): 400 گرم
  • پیاز بزرگ: 2 عدد
  • نعناع خشک: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • گوشت چرخ‌کرده: 200 گرم (اختیاری)

طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی

بعد از این که مواد مورد نیاز را آماده کردید، دستور آش شلغم برای سرماخوردگی را مطابق مراحل زیر دنبال کنید:

مرحله اول: آماده‌سازی مواد اولیه

اولین مرحله از طرز پخت آش شلغم برای سرماخوردگی را با آماده‌سازی مواد اولیه شروع می‌کنیم. از 2 ساعت قبل از شروع پخت آش شلغم، عدس‌ها و برنج‌ها را در آب ولرم خیس کنید. این مرحله در طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی باعث پخت سریع‌تر و راحت‌تر آش می‌شود. همچنین خیساندن برنج به لعاب بهتر این آش کمک می‌کند. پوست شلغم‌ها را جدا و آن‌ها را به صورت نگینی خرد کنید. سبزی‌های آشی را هم پاک و خرد کنید تا برای درست کردن یک آش شلغم خوشمزه آماده باشند.

مرحله دوم: پخت حبوبات

در دومین مرحله از طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی باید یک پیاز را به صورت نگینی خرد و با روغن در قابلمه سرخ کنید، سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و به مدت یک دقیقه با پیازها تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود. عدس را که در مرحله قبل خیس خورده بود، آبکش کنید، سپس آن را به همراه 4 الی 5 پیمانه آب به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید عدس‌ها به مدت 30 دقیقه بپزند. شما می‌توانید به دلخواه خودتان از ماش هم در کنار عدس استفاده کنید یا به طور کلی با حذف عدس، آش شلغم با ماش را آماده کنید.

طرز پخت آش شلغم برای سرماخوردگی

مرحله سوم: افزودن شلغم و برنج

وقتی عدس، ماش یا هر دو نیم‌پز شدند، برنج آبکش‌شده و شلغم‌های خردشده را هم در این مرحله از دستور پخت آش شلغم برای سرماخوردگی اضافه کنید. حرارت را روی متوسط بگذارید و کمی هم بزنید تا آش ته نگیرد. برای این که برنج‌ها لعاب خوبی پس بدهند و شلغم‌ها نرم شوند، اجازه دهید مواد درون قابلمه حدود 45 دقیقه دیگر بپزند.

مرحله چهارم: افزودن سبزی‌ها

وقتی تمام مواد اولیه آش شلغم ساده برای سرماخوردگی به طور کامل پخته شدند، باید سبزی‌های آشی خردشده را هم به داخل محتویات قابلمه اضافه کنید. حدود 20 تا 30 دقیقه زمان کافی است تا آش به خوبی جا بیفتد. در این مدت برای جلوگیری از تیره شدن رنگ سبزی‌ها، درب قابلمه را هم نیمه‌باز بگذارید. در این مرحله، میزان نمک و چاشنی‌های آش را هم تنظیم کنید. در نهایت آش شلغم را سرو کنید.

دستور پخت آش شلغم برای سرماخوردگی

مرحله پنجم: آماده‌سازی پیاز داغ و نعناع داغ

آن یکی پیاز را به صورت خلالی ریز کنید و داخل تابه آغشته به روغن تفت دهید تا پیاز داغ آماده شود. در تابه دیگر، 2 قاشق روغن بریزید و بعد از این که داغ شد، نعناع خشک را اضافه کنید. بعد از این که عطر نعناع بلند شد، شعله را خاموش کنید تا نسوزد. آش شلغم یکی از انواع آش ساده مریض است که اگر برای بیماران پخته می‌شود، نباید در آن از پیاز داغ و نعناع داغ استفاده کنید یا باید با روغن خیلی کم پیاز داغ و نعناع داغ درست کنید. برای خاصیت بیشتر یا حتی ظاهر بهتر آش برای مهمانی‌ها، می‌توانید گوشت چرخ‌کرده را به صورت گوشت قلقلی با کمی روغن سرخ کنید و به محتویات آش اضافه کنید.

نکات تکمیلی طرز پخت آش شلغم برای سرماخوردگی

طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی فقط به مواد لازم و مراحل آن محدود نمی‌شود، بلکه فوت‌وفن‌هایی هم دارد. اگر می‌خواهید آش شلغم را به عنوان غذای تقویتی برای سرماخوردگی آماده کنید، این نکات را هم به خاطر بسپارید:

  • شما می‌توانید مطابق ذائقه خود به جای عدس از ماش یا لپه در آش شلغم استفاده کنید. همچنین استفاده از ترکیبی از این حبوبات هم امکان‌پذیر است.
  • برای استفاده از گوشت چرخ‌کرده در طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی باید آن را همراه نمک، فلفل، زردچوبه و پیاز رنده‌شده، مخلوط کنید و خوب ورز دهید، سپس مواد ورز داده‌شده را به شکل گلوله‌های کوچک درآورید. بعد از این که کوفته‌ها را کمی تفت دادید (برای بیماران سرماخورده، خوردن غذاهای سرخ‌شده ضرر دارد، پس کوفته‌ها را زیاد سرخ نکنید.)، آن‌ها را داخل محتویات قابلمه بریزید تا خوب بپزند.
  • برای استفاده از مرغ در طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی کافیست مرغ را آبپز کنید، بعد ریش‌ریش کنید و داخل قابلمه بریزید.
  • اگر می‌خواهید آش اسفناج و شلغم برای سرماخوردگی درست کنید، می‌توانید به جای سبزی آش، فقط اسفناج بریزید. در این صورت در طرز تهیه آش شلغم هم تنوع ایجاد می‌کنید. همچنین استفاده از اسفناج برای کسانی که به این سبزی علاقه‌مند هستند یا کسانی که دسترسی به دیگر سبزی‌های آشی را ندارند، پیشنهاد می‌شود.
  • برای غلظت بیش‌تر آش شلغم می‌توانید آش شلغم با بلغور گندم درست کنید. کافیست بلغور گندم را جایگزین عدس کنید یا در کنار آن استفاده کنید.

طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی و گلودرد

فوت‌وفن‌های تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی

  • برای سرو آش شلغم با طعمی ترش یا ملس می‌توانید در مرحله پایانی پخت آن کمی آبغوره اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشد تا طعم ترشی به خود بگیرد.
  • از آن‌جایی که در طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی از برنج نیم‌دانه استفاده می‌شود، آن را به خوبی هم بزنید تا ته نگیرد.
  • برای این که تلخی شلغم‌ها را بگیرید، می‌توانید آن‌ها را پس از خرد کردن به مدت 15 دقیقه داخل آب سرد بگذارید و بعد از آبکش کردن، به آش شلغم اضافه کنید.
  • اگر نیاز به نگهداری از باقی‌مانده آش شلغم است، می‌توانید آن را در ظرف در بسته و داخل یخچال تا 3 روز نگه دارید.
  • شلغم بعد از یخ زدن و باز شدن از یخ، آب می‌اندازد و بافت و طعم خود را از دست می‌دهد؛ به همین دلیل نمی‌توانید باقی‌مانده آش را داخل فریزر نگه دارید، پس آش را به اندازه لازم درست کنید.

آش شلغم ساده برای سرماخوردگی

سخن پایانی

در این مقاله، طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی را از مواد لازم تا نکات تکمیلی و فوت‌وفن‌های آن بررسی کردیم. شما می‌توانید مطابق ذائقه یا مواد اولیه‌ای که داخل خانه دارید، برخی از مواد به‌کاررفته در آن را تغییر دهید. همچنین اکنون می‌دانید که چگونه آش شلغم را برای مهمانی‌هایتان آماده و سرو کنید. اگر در هر یک از مراحل طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی سوالی برایتان پیش آمد، در بخش دیدگاه همین صفحه بنویسید تا شما را راهنمایی کنیم. 

نوشته شده توسط ادمین
دوشنبه 5 آبان 1404
0
53
دیدگاهتان را بنویسید
امتیاز :
ثبت نظر
پربازدید ها
شام با بادمجان چی درست کنم؟ 10 مدل غذا با بادمجان

شام با بادمجان چی درست کنم؟ 10 مدل غذا با بادمجان بادمجان از آن دسته سبزیجاتی ...

خوراکی برای رفع استرس و دلشوره چه بخوریم؟ معرفی 18 خوراکی ضداسترس

خوراکی برای رفع استرس و دلشوره چه بخوریم؟ 18 خوراکی ضداسترس استرس، یکی از چال ...

طرز تهیه مربای بهار نارنج خانگی با نکات مهم

طرز تهیه مربای بهار نارنج خانگی با نکات مهم اگر در بهار مسیرتان به باغ‌ه ...

کترینگ هفت و نیم

آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11

شماره تماس : 02144845300
ایمیل :  support@7onim.ir

ما را دنبال کنید 

   

مجوزها 

کپی رایت © تمام حقوق محفوظ است.