صفحه اصلی
غذاها
لیست قیمت
وبلاگ
رزرو غذا

طرز تهیه آش ماش و شلغم، غذای محبوب زمستانی

آش ماش و شلغم

در فصل سرما که بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا زیاد می‌شوند، آش‌ها جزء محبوب‌ترین غذاها هستند، چون هم بدن را گرم می‌کنند و حس دلچسبی دارند، هم برای پیشگیری و حتی درمان سرماخوردگی مفید هستند. اگر به دنبال تنوع در پخت آش و ترکیبات جدید هستید، پس پیشنهاد می‌کنیم حتما آش ماش و شلغم را امتحان کنید؛ هم طعم جدید و خوشمزه‌ای دارد، هم پر از خاصیت است. در این مقاله از کترینگ هفت و نیم، طرز تهیه آش ماش با شلغم را توضیح می‌دهیم، پس همراه ما باشید تا این آش لذیذ و آسان را یاد بگیرید.

آش ماش و شلغم: غذایی مقوی و لذیذ

آش ماش و شلغم یکی از انواع آش‌های پرطرفدار در فصل‌های سرد سال به ویژه در روزهای زمستانی است. این غذا به دلیل استفاده از مواد مغذی و خواص شلغم و ماش، نه تنها طعم بی‌نظیری دارد، بلکه به سلامت بدن نیز کمک می‌کند. همچنین این آش به دلیل داشتن مواد اولیه ساده و دردسترس، می‌تواند گزینه خوبی برای قرار گرفتن در برنامه غذایی هفتگی برای زنان شاغل باشد. آش شلغم و ماش به دو روش با گوشت و بدون گوشت تهیه می‌شود که ما هر دو روش را آموزش می‌دهیم.

آش شلغم و ماش

مواد لازم برای تهیه آش ماش با شلغم (بدون گوشت)

برای تهیه آش ماش با شلغم، مواد اولیه زیر لازم است:

  • 250 گرم ماش
  • 3 عدد شلغم متوسط
  • 450 گرم سبزی آش
  • یک پیمانه برنج
  • یک پیمانه عدس
  • 1 عدد پیاز بزرگ
  • 2 قاشق غذاخوری روغن مایع
  • 1 قاشق غذاخوری زردچوبه
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • 1 لیتر آب یا عصاره مرغ (در صورت تمایل)
  • پیاز، سیر، نعناع خشک و کشک برای تزئین غذا

آش ماش با شلغم

طرز تهیه آش ماش با شلغم بدون گوشت

برای درست کردن آش ماش و شلغم بدون گوشت مراحل زیر را طی کنید:

  1. ابتدا ماش و عدس را خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
  2. در یک قابلمه، پیاز را خرد کرده و با روغن در دمای متوسط تفت دهید تا نرم و طلایی شود. زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
  3. ماش و عدس را به قابلمه اضافه کنید و آب یا عصاره مرغ را بریزید و زمان دهید که حبوبات آش در حد خوبی پخته و نرم شوند، سپس برنج و شلغم خردشده را اضافه کنید.
  4. پس از حدود نیم ساعت، سبزی آش را اضافه کنید و اجازه دهید کمی بجوشد تا آش جا بیفتد، سپس نمک و ادویه‌های لازم را اضافه کنید.
  5. در انتها می‌توانید پیاز داغ، سیر داغ، نعناع داغ و کشک را آماده کرده و برای تزیین و سرو آش ماش و شلغم استفاده کنید.

طرز پخت آش ماش با شلغم

مواد لازم آش ماش و شلغم با گوشت

آش ماش و شلغم اگر با گوشت پخته شود، پروتئین بیشتری دارد و در نتیجه مقوی‌تر است و می‌تواند به عنوان آش ساده مریض، البته آش ساده اما کامل و پرخاصیت، مصرف شود. برای درست کردن این آش مواد اولیه زیر لازم است:

  • 250 گرم گوشت گوسفندی
  • 250 گرم ماش
  • 3 عدد شلغم متوسط
  • 450 گرم سبزی آش
  • 1 عدد پیاز بزرگ
  • 2 قاشق غذاخوری روغن مایع
  • 1 قاشق غذاخوری زردچوبه
  • نمک و فلفل به میزان دلخواه
  • پیاز، سیر، نعناع خشک و کشک برای تزئین غذا

آش شلغم با ماش

طرز تهیه آش ماش با شلغم با گوشت

برای درست کردن آش شلغم و ماش با گوشت مراحل زیر را طی کنید:

  1. در این روش ابتدا پیازها را نگینی خرد کرده و در قابلمه به همراه زردچوبه تفت دهید، سپس گوشت گوسفندی را به آن اضافه کنید و تفت دهید، رنگ گوشت که عوض شد، آب را به قابلمه اضافه کنید تا گوشت کامل پخته شود.
  2. در مرحله بعد ماش که از قبل خیس کرده‌اید را در آب ریخته و اجازه دهید کاملا پخته و نرم شود، پس از آن شلغم را اضافه کنید.
  3. در این مرحله از پخت آش ماش و شلغم، گوشت پخته‌شده را ریش‌ریش کرده و به همراه ماش و شلغم پخته‌شده و آب گوشت در قابلمه بپزید.
  4. کمی بعد سبزی آش را نیز اضافه کنید و اجازه دهید کمی جوش بخورد و آش جا بیفتد. نمک و سایر ادویه‌ها را نیز اضافه کنید.
  5. در انتها می‌توانید آش ماش و شلغم را با پیازداغ، نعناداغ، سیر داغ و مقداری کشک، تزیین و سرو کنید.

نکات تکمیلی پخت آش شلغم با ماش

  • اگر بخواهید آش شلغم با ماش خوشمزه‌تر و با طعم قوی‌تر شود، می‌توانید در مرحله پایانی پخت، کمی آبلیمو یا سرکه به آن اضافه کنید.
  • این آش را با گوشت قلقلی هم می‌توانید درست کنید.
  • اگر آش تند دوست دارید، بهتر است کمی فلفل قرمز هم آش اضافه کنید که هم خوشمزه‌تر و هم تندتر شود.
  • برای خوش‌رنگ‌تر شدن آش در صورت تمایل می‌توانید کمی رب گوجه‌فرنگی هم اضافه کنید.
  • آش ماش و شلغم را می‌توان به‌راحتی در منزل تهیه کرد، اما اگر فرصت کافی ندارید و ساکن منطقه 5 تهران هستید می‌توانید این غذا را از هر کدام از کترینگ‌ها و تهیه غذا در منطقه 5 که انواع آش زمستانی را دارند، سفارش دهید.

طرز تهیه آش ماش با شلغم

خواص آش ماش و شلغم

آش شلغم و ماش یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که به دلیل خواص فراوان مواد اولیه آن، بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد. این غذا با ترکیب ماش، شلغم و دیگر مواد ساده، به یکی از بهترین گزینه‌ها به عنوان غذای تقویتی برای سرماخوردگی تبدیل شده است. علاوه بر این، طعم خوشمزه و خواص فراوان شلغم باعث شده که این آش به عنوان یک غذای محبوب در برنامه غذایی خانواده‌ها به‌خصوص در فصول سرد سال، جای بگیرد.

شلغم به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر و ویتامین C و خواص ضدعفونی‌کننده، یکی از بهترین مواد غذایی برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی است. خواص شلغم پخته شامل تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد ریه‌ها و کاهش التهابات است. از طرف دیگر، ماش نیز سرشار از پروتئین، فیبر و ویتامین‌های گروه B بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شایانی می‌کند. این دو ماده غذایی، ترکیب فوق‌العاده‌ای برای تهیه یک غذای مقوی هستند.

جمع‌بندی

آش ماش و شلغم یکی از آش‌های محبوب برای روزهای سرد زمستانی است که علاوه بر طعم دلپذیر، خواص درمانی و تقویتی زیادی دارد. این آش به دلیل استفاده از موادی چون ماش و شلغم، گزینه‌ای عالی برای تقویت سیستم ایمنی و مقابله با سرماخوردگی است. چه خودتان این آش را بپزید و چه آن را از کترینگ سفارش دهید، حتما از طعم و فواید آن لذت خواهید برد. 

نوشته شده توسط ادمین
دوشنبه 1 بهمن 1403
0
129
دیدگاهتان را بنویسید
امتیاز :
ثبت نظر
پربازدید ها
انواع سوپ ساده و سریع | طرز تهیه 20 سوپ خوشمزه

انواع سوپ ساده و سریع | طرز تهیه 20 سوپ خوشمزه تاریخچه پخت غذاهای مشابه سوپ ب ...

15 صبحانه برای سرکار | پیشنهادهای خوشمزه و جذاب

15 صبحانه برای سرکار | پیشنهادهای خوشمزه و جذاب یکی از روش‌های کمک‌ ...

طرز تهیه لواشک هلو خانگی، فوری و خوشمزه بدون فر و با فر

طرز تهیه لواشک هلو خانگی، فوری و خوشمزه بدون فر و با فر تابستان، فصل میوه&zwn ...

کترینگ هفت و نیم

آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11

شماره تماس : 02144845300
ایمیل :  support@7onim.ir

ما را دنبال کنید 

   

مجوزها 

کپی رایت © تمام حقوق محفوظ است.