صفحه اصلی
غذاها
لیست قیمت
وبلاگ
رزرو غذا

لیست غذا برای خانم های شاغل + طرز تهیه

لیست غذا برای خانم های شاغل

در این مطلب از کترینگ هفت‌ونیم سراغ پیشنهاد لیست غذا برای خانم های شاغل می‌رویم. با تغییرات در سبک زندگی عصر معاصر و وظایف جدید افراد به‌خصوص خانم‌ها در جامعه، باید تغییراتی در قسمت‌های مختلف زندگی ایجاد کنیم تا وظایفی که در خارج از خانه داریم آسیب و خللی در وظایف داخل خانه ایجاد نکنند. یکی از این وظایف و دغدغه‌ها تهیه وعده‌های غذا برای خانم های شاغل است. 

آماده کردن وعده‌های غذایی و تهیه غذا برای خانم های شاغل مجرد یا هر خانمی در نقش همسر و مادر از جمله مسئولیت‌های روزمره‌ای است که وقت و انرژی قابل‌‌توجهی را به خود اختصاص می‌دهد و به دلیل اهمیت سبک زندگی سالم در سلامتی خانواده و مصرف غذای سالم و رژیمی نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. در این مطلب لیست غذا برای خانم های شاغل را پیشنهاد می‌دهیم تا در راستای انجام دادن مسئولیت‌های ارزشمند زنان و مادران، گامی کمک‌کننده و مثبت برداریم.

ویژگی‌های برنامه غذایی هفتگی برای زنان شاغل

لیست غذا برای خانمها باید ترکیبی از ویژگی‌هایی باشد که نه تنها سلامت و انرژی روزانه آن‌ها و اعضای خانواده را تامین کند، بلکه به آسانی و سریع آماده شود و زمان و انرژی زیادی را نگیرد. در واقع علاوه بر ارزش غذایی، به دنبال ناهار سریع برای افراد شاغل هستیم. در ادامه، ویژگی‌های بهترین برنامه غذایی برای خانم‌ های شاغل را نام می‌بریم که عبارت‌اند از:

  • ساده و سریع
  • متنوع و جذاب
  • ارزش غذایی بالا
  • سالم و رژیمی

در تهیه و تنظیم برنامه غذایی هفتگی برای زنان شاغل و لیست غذا برای خانم های شاغل در نظر گرفتن این موارد برنامه‌ای مناسب و کمک‌کننده برای ما ایجاد می‌کند.

غذاهای سریع برای خانم های کارمند

ساده و سریع

تهیه غذا های سریع برای خانم های کارمند و آماده کردن آن به این معناست که فرایند تهیه و پخت غذا نیازمند کمترین زمان و تلاش باشد و در عین حال کیفیت و ارزش مواد غذایی در آن در نظر گرفته شود. این نوع غذاها مناسب افرادی است که وقت کمی برای آشپزی دارند، اما تمایل به مصرف غذای خانگی و سالم دارند.

متنوع و جذاب

تهیه غذاهای متنوع و جذاب توسط خانم‌های شاغل با توجه به محدودیت زمانی و انرژی‌ای که دارند، اغلب کاری سخت و چالش‌برانگیز است. با این حال با استفاده از راهکارهای مناسب و تکنیک‌های مدیریت زمان و مواد غذایی متنوع می‌توان تا حدود قابل‌توجه و موردقبولی به این هدف رسید و سریع و آسان غذای خوشمزه درست کرد. در ادامه به چند راهکار برای تهیه غذاهای متنوع و جذاب در لیست غذا برای خانم های شاغل اشاره می‌کنیم که عبارت‌اند از:

  • برنامه‌ریزی هفتگی و تهیه لیست خرید
  • آماده‌سازی مقدماتی مواد غذایی
  • استفاده از ابزارهای کمکی آشپزخانه
  • انتخاب غذاهای ساده اما متنوع
  • استفاده از مواد غذایی نیمه آماده و کنسروی
  • تنوع در روش‌های پخت
  • استفاده از دستور پخت‌های ساده و جذاب

این روش‌ها و تکنیک‌ها به خانم‌های شاغل کمک می‌کند تا بدون صرف وقت زیاد، غذاهای متنوع جذاب و سالم تهیه کنند و از میل کردن وعده‌های غذایی همراه اعضای خانواده لذت ببرند.

ارزش غذایی بالا

ارزش غذایی بالا به معنای تامین نیازهای اساسی بدن به مواد مغذی مورد نیاز برای حفظ سلامت، انرژی و عملکرد مناسب است. مواد غذایی با ارزش غذایی بالا شامل انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین‌ها، چربی‌های سالم، کربوهیدرات‌های پیچیده و فیبر هستند. ارزش غذایی بالای وعده‌هایی غذایی، در تهیه لیست غذا برای خانم های شاغل، از مهم‌ترین ویژگی‌هایی‌‌ست که باید در نظر گرفته شود.

غذا برای خانم های شاغل

سالم و رژیمی

مصرف و دانستن طرز تهیه غذای رژیمی در برنامه غذایی هفتگی برای زنان شاغل به معنای انتخاب و مصرف مواد غذایی با ارزش غذایی بالا و مناسب برای حفظ و بهبود سلامت بدن و تناسب اندام است. غذاهای سالم به طور کلی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • غنی از مواد مغذی
  • کمترین میزان چربی اشباع
  • کمترین میزان قندهای ساده
  • پر از آنتی‌اکسیدان‌ها
  • کم‌نمک
  • متعادل بودن
  • مناسب برای کنترل وزن

مصرف غذاهای سالم و رژیمی به انتخاب مواد غذایی با ارزش غذایی بالا، کنترل مقادیر مصرفی و حفظ برنامه غذایی سالم اشاره دارد که به بهبود کیفیت زندگی و سلامتی کمک می‌کند.

غذاهای آسان برای زنان شاغل

در این بخش از مطلب لیست غذا برای خانم های شاغل به سراغ معرفی تعدادی غذای ساده و سریع برای زنان شاغل می‌رویم. این غذاها با توجه به در نظر گرفتن توضیحات و ویژگی‌هایی که در بخش قبل به آن‌ها اشاره کردیم انتخاب و معرفی می‌شوند تا گزینه‌های مناسب و متنوعی در لیست غذا برای خانم های شاغل باشند.

خوراک بادمجان

بادمجان و غذاهایی که با آن درست می‌شوند در میان ما ایرانی‌ها از محبوبیت خاصی برخوردارند. خوراک بادمجان نیز از آن غذاهای ساده و خوشمزه‌ای است که به آسانی و با موادی ساده و در دسترس آماده می‌شود و می‌تواند در لیست ناهار سریع برای افراد شاغل قرار بگیرد. نکته مهم برای سالم بودن این غذا سرخ کردن بادمجان در فر، نمک زدن به بادمجان برای جذب کمتر روغن یا روش‌هایی از این قبیل است.

مواد لازم برای 4 نفر

  • بادمجان قلمی و شیرین 4 عدد
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • گوجه‌فرنگی 4 عدد
  • رب‌ گوجه‌فرنگی 1 قاشق‌غذاخوری
  • ادویه به میزان دلخواه

طرز تهیه خوراک بادمجان

برای شروع پیاز را نگینی کرده و در کمی روغن تفت می‌دهیم و سپس درب ظرف را می‌گذاریم تا پیازها کاراملی شوند. بعد از سرخ شدن پیاز، آن‌ها را از ظرف خارج کرده و بادمجان‌های پوست‌گرفته را که در ابعاد دلخواه خرد کردیم، سرخ می‌کنیم. در مرحله بعد بادمجان‌های سرخ‌شده را از تابه خارج کرده و رب را به همراه ادویه‌ها سرخ می‌کنیم تا خامی آن گرفته و رنگ آن باز شود. در آخر پیاز و بادمجان را به همراه گوجه‌های خردشده به رب سرخ‌شده داخل تابه اضافه می‌کنیم و به همراه یک لیوان آب اجازه می‌دهیم تا این ترکیب لذیذ به خوبی جا بیفتد.

آشپزی خانم های شاغل

لوبیا پلو

بله درست خواندید لوبیا‌پلو! شاید با خود بگویید غذایی مثل انواع پلوهای مخلوط ایرانی را نمی‌توان در لیست غذا برای خانم‌ های شاغل قرار داد چون تهیه آن‌ها زمان زیادی می‌برد؛ اما بسیاری از پلوها را با روش آماده‌سازی مقدماتی قسمت‌هایی از فرآیند پخت، می‌توان در برنامه غذایی برای خانم های شاغل گنجاند. لوبیا‌پلو از جمله گزینه‌های طرز تهیه غذا با گوشت چرخ کرده یا تکه‌ای است که با توجه به ذائقه می‌توان هر کدام را انتخاب کرد.

مواد لازم لوبیا پلو برای 4 نفر

  • لوبیا سبز و تازه 300 گرم
  • گوشت‌ چرخ‌کرده 300 گرم
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • ادویه به میزان لازم
  • زعفران دم‌کرده 1 فنجان
  • برنج 4 پیمانه

طرز تهیه لوبیا‌پلو با گوشت چرخ کرده

آماده‌سازی مقدماتی برای این غذا به این صورت است که از شب قبل یا در اوقات فراغت مایه لوبیا‌پلو را آماده کرده و فریز می‌کنیم تا در زمان تهیه غذا برای خانم‌ های شاغل، فقط نیاز به آبکش کردن برنج و دم کردن پلو باشد.

برای تهیه این مورد از لیست غذا برای خانم های شاغل، ابتدا لوبیا سبزهای تازه را به خوبی شسته و خرد می‌کنیم یا از لوبیاهایی که قبلا آماده‌سازی و فریز کردیم استفاده می‌کنیم. پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و داخل تابه تفت می‌دهیم تا سبک شود، سپس گوشت چرخ‌کرده را به همراه ادویه‌جات به آن اضافه می‌کنیم، بعد از تغییر رنگ گوشت، لوبیاهای خردشده را به همراه ربی که رقیق کردیم به ترکیبات داخل تابه اضافه کرده و تفت می‌دهیم. بعد از کمی سرخ شدن لوبیاها و پخت مواد، زعفران دم‌کرده را به همراه یک لیوان آب به مواد اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم برای حدود نیم ساعت پخته شوند.

در آخر مانند تمامی پلوهای ایرانی مواد را با برنج آبکش به صورت لایه لایه به مدت 30 تا 40 دقیقه دم می‌گذاریم.

برنامه غذایی هفتگی برای زنان شاغل

سالاد ماکارونی

سالادها از جمله غذاهایی هستند که اغلب طرز تهیه ساده و راحتی دارند و با اضافه کردن مواد پروتئینی و مغذی به آن‌ها می‌توانند حضور پررنگی در لیست غذا برای خانم های شاغل داشته باشند. سالاد ماکارونی به‌عنوان غذای سرد برای سرکار غذایی محبوب و پرطرفدار است که به سادگی آماده می‌شود و می‌توان آن را تا چند روز داخل یخچال نگهداری کرد.

مواد لازم برای سالاد ماکارونی (4 نفر)

  • سینه مرغ 300 گرم
  • پیاز کوچک 1 عدد
  • ماکارونی فرمی 300 گرم
  • سیب‌زمینی بزرگ 1 عدد
  • هویج بزرگ 1 عدد
  • خیارشور 100  گرم
  • نخود فرنگی 100 گرم
  • ذرت 100 گرم
  • سس مایونز به میزان دلخواه
  • آب‌لیمو به میزان دلخواه
  • نمک و فلفل به میزان دلخواه

طرز تهیه سالاد ماکارونی با مرغ

سالاد ماکارونی از جمله غذاهای سردی است که در لیست غذا برای خانم های شاغل جا دارد و گزینه‌ای مناسب برای وعده‌های غذایی در منزل یا محل کار است. برای شروع ابتدا سینه مرغ را به همراه پیاز، 2 لیوان آب و ادویه روی حرارت گاز می‌گذاریم تا در حین آماده‌سازی بقیه مراحل، پخته شود. حالا به سراغ سبزیجاتی مانند سیب‌زمینی و هویج می‌رویم، آن‌ها را به خوبی می‌شوییم، پوست گرفته و در ابعاد مکعبی یک اندازه خرد می‌کنیم و داخل آب جوش بر روی حرارت می‌گذاریم تا بپزند.

بعد از پخت سبزیجات و مرغ و سرد شدن آن‌ها به سراغ پخت ماکارونی‌ها می‌رویم. در آخر تمامی مواد پخته و سردشده را به همراه ذرت و نخود، مایونز و ادویه‌جات در ظرفی مناسب به خوبی با یکدیگر ترکیب می‌کنیم و برای 1 ساعت داخل یخچال قرار می‌دهیم. بعد از گذشت این زمان سالاد ماکارونی جذاب و خانگی ما آماده میل کردن است.

غذاهای آسان برای زنان شاغل

سمبوسه 

سمبوسه یک غذا با سیب زمینی و در واقع یکی از فست‌فودهای قدیمی ایرانی است. برای مواد میانی سمبوسه می‌توان از مواد مختلفی با توجه به سلیقه و ذائقه استفاده کرد، اما سمبوسه اصلی و طعم آشنای آن با استفاده از سیب‌زمینی، سبزیجات و ادویه‌جات درست می‌شود و غذایی گیاهی در  لیست غذا برای خانم ‌های شاغل است.

مواد لازم برای 4 نفر

  • سیب‌زمینی بزرگ 2 عدد
  • گشنیز و جعفری 100 گرم
  • پیازچه  50 گرم
  • سیر تازه یا پودر سیر به میزان دلخواه
  • فلفل قرمز، ادویه کاری و  نمک به میزان لازم
  • نان لواش به تعداد لازم

طرز تهیه سمبوسه

در ابتدا سیب‌زمینی‌ها را به خوبی می‌شوییم و داخل آب‌جوش قرار می‌دهیم تا بپزند. تا پخته شدن سیب‌زمینی‌ها، پیازچه و سبزیجات معطر را خیلی ریز ساطوری می‌کنیم و اگر قصد درست کردن سمبوسه با نان لواش داریم، نان‌ها را در ابعاد دلخواه برش می‌زنیم.

بعد از نرم شدن و پخت سیب‌زمینی‌ها آن‌ها را له می‌کنیم و سپس با سبزیجات و ادویه‌ها به خوبی ورز می‌دهیم و ترکیب می‌کنیم. حالا نوبت پیچیدن مواد سمبوسه بین نان یا خمیر آماده است؛ بعد از اتمام این مرحله، سمبوسه‌ها را برای چند دقیقه داخل روغن داغ سرخ می‌کنیم و بعد از طلایی شدن از روغن خارج کرده و بر روی دستمال روغن‌گیر قرار می‌دهیم.

سمبوسه‌های ما آماده سرو به همراه انواع سس یا سالاد هستند. در ضمن شما می‌توانید سمبوسه‌های سرخ‌نشده را برای 2 الی 3 روز داخل یخچال نگهداری کنید و در زمان دلخواه آن‌ها را سرخ کرده و میل کنید.

غذاهای ساده کارمندی

آش رشته

احتمالا با دیدن عنوان این غذا به‌عنوان یکی از غذاهای آسان برای زنان شاغل تعجب کنید؛ اما بسیاری از غذاهای ایرانی مانند آش را که جزء غذاهای زمان‌بر و پرزحمت محسوب می‌شوند، می‌توان با روش‌های آماده‌سازی هوشمندانه به غذایی تبدیل کرد که در زمانی کوتاه و به آسانی آماده شوند.

مواد لازم برای آش رشته 4 نفر

  • لوبیا چیتی نصف پیمانه
  • نخود نصف پیمانه
  • عدس 1 پیمانه
  • سبزی آش نیم‌کیلو
  • رشته آش 200 گرم
  • پیاز بزرگ 2 عدد
  • سیر نصف بوته
  • فلفل، نمک و زردچوبه به میزان دلخواه
  • نعناع خشک به میزان دلخواه
  • کشک به میزان دلخواه

طرز تهیه آش رشته خوشمزه

برای تهیه یک آش خوشمزه و فوری نیاز داریم تا از قبل مواد اولیه را آماده کنیم. برای این کار حبوبات را با دقت پاک کرده، می‌شوییم و برای 12 الی 24  ساعت خیس می‌کنیم تا به اصطلاح نفخ آن‌ها گرفته شود. در این صورت 1 الی 2 ساعت زمان برای پخت حبوبات کافی است، بعد از پخت و سرد شدن حبوبات می‌توانید آن‌ها را فریز کنید تا هر زمانی که اراده کردید در عرض کمتر از یک ساعت یک قابلمه آش خوشمزه داشته باشید.

مرحله بعد برای پخت آش رشته در لیست غذا برای خانم های شاغل، نگینی یا خلالی کردن و سرخ کردن پیاز است. بعد از نرم و سبک شدن پیازها، نوبت اضافه کردن حبوبات از قبل پخته‌شده و ترکیب کردن آن‌ها با پیاز است؛ سپس آب‌جوش را به ترکیبات داخل قابلمه اضافه می‌کنیم تا روی حبوبات را بپوشاند.

بعد از به جوش آمدن آب و شنیدن صدای قل‌قل، نوبت اضافه کردن سبزی تازه، شسته و خرد‌شده آش به قابلمه است. در مرحله آخر بعد از پخته شدن سبزی و کمی تغییر رنگ آن، رشته‌های آش را می‌شکنیم و به آرامی به دیگر مواد اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم، بعد از گذشت چند دقیقه آش خوش‌عطر و بوی ما آماده سرو کردن است. برای تزیین مواد روی آش می‌توانید پیاز و سیر سرخ‌کرده را نیز مانند حبوبات از قبل آماده کنید تا زمان زیادی از شما نگیرد و بتوانید این غذای سالم را در برنامه غذایی هفتگی برای خانم های شاغل بگنجانید.

برنامه غذایی برای خانم های شاغل

باقالی پلو با گوشت چرخ کرده

باقالی پلو با گوشت چرخ‌کرده یکی از غذاهای مفصل و مناسب دورهمی و مهمانی در لیست غذا برای خانم های شاغل است. ترکیب گوشت چرخ‌کرده روی باقالی‌پلو ترکیبی لذیذ است و در عین حال غذایی ساده نیست و می‌توان برای وعده‌هایی که قصد تهیه غذایی خاص در زمان کوتاه داریم به سراغ آن برویم.

مواد لازم برای 4 نفر

  • گوشت چرخ‌کرده 300 گرم
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • فلفل، زردچوبه و نمک به میزان لازم
  • زعفران دم‌کرده 1 فنجان
  • برنج 3 پیمانه
  • باقالی یک‌ونیم پیمانه
  • شوید تازه یا خشک 100 گرم

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت‌ چرخ کرده

جهت تهیه این غذا در لیست غذاهای آسان برای زنان شاغل و همچنین به‌عنوان ناهار سریع برای افراد شاغل، ابتدا پیاز را خیلی ریز رنده کرده، کمی تفت می‌دهیم و سپس گوشت چرخ‌کرده را به همراه ادویه‌ها به پیاز اضافه می‌کنیم، بعد از گذشت 15 دقیقه و پختن گوشت، زعفران دم‌کرده را به همراه کمی آب به مواد اضافه می‌کنیم، بعد از چند دقیقه مواد روی باقالی پلو آماده است.

حالا به سراغ آماده کردن پلو می‌رویم! برنج خیس‌کرده را به همراه باقالی به آب در حال جوش در قابلمه‌ای متناسب با مواد اولیه اضافه می‌کنیم، بعد از 10 دقیقه برنج و باقالی را آبکش می‌کنیم. در این مرحله ته‌دیگ موردعلاقه (نان یا سیب‌زمینی) را کف قابلمه قرارمی‌دهیم و به صورت لایه لایه برنج و باقالی و شوید را داخل قابلمه می‌ریزیم و در آخر مقداری روغن روی برنج می‌ریزیم. حدودا 45 دقیقه زمان نیاز است تا باقالی‌پلو آماده سرو با گوشت‌ چرخ‌کرده زعفرانی شود.

غذای سریع کارمندی

کلام آخر

در مطلب لیست غذا برای خانم های شاغل به ویژگی‌ها، معرفی و آموزش غذاهایی آسان و خوشمزه برای آن‌ها پرداختیم. این لیست کمک‌کننده‌ی افراد علاقه‌مند به آشپزی و غذای خانگی است که وقت کمی برای تهیه غذا دارند، اما به سلامت و مصرف مواد غذایی مفید اهمیت می‌دهند. کترینگ هفت‌ونیم همواره به دنبال ارائه راهکارهای سالم در امور تغذیه برای مخاطبین خود است، از این رو با تهیه غذای شرکتی با کیفیت و انتشار مطالبی مفید و آموزنده در مجله، رسالت خود را انجام می‌دهد.

نوشته شده توسط ادمین
دوشنبه 8 مرداد 1403
0
459
دیدگاهتان را بنویسید
ثبت نظر
پربازدید ها
تغذیه مناسب کنکوری ها

تغذیه مناسب کنکوری ها چیست؟ بررسی اهمیت تغذیه در کنکور تغذیه مناسب کنکوری ها ...

طرز تهیه خیارشور در خانه

فوت و فن های طرز تهیه خیارشور خوشمزه در خانه خیارشور یکی از پرطرفدارترین و خو ...

طرز تهیه مربای توت فرنگی

طرز تهیه مربای توت فرنگی در خانه مربا یا مارمالاد توت‌فرنگی از مرباهای م ...

کترینگ هفت و نیم

آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11

شماره تماس : 02144845300
ایمیل :  support@7onim.ir

ما را دنبال کنید 

   

مجوزها 

کپی رایت © تمام حقوق محفوظ است.