ماه رمضان، ماهی است که در آن روزهداران برای افطار به دنبال غذاهایی هستند که علاوه بر رفع گرسنگی و تشنگی، انرژی لازم را به بدن برسانند. در این راستا حلوا برای افطاری یک دسر غنی از مواد مغذی و انرژیزا است و در بسیاری از فرهنگها در ماه رمضان تهیه میشود. در ایران، انواع مختلف حلوا با مواد اولیه گوناگون تهیه میشود که هر کدام طعم و همچنین ویژگیهای خاص خود را دارند. در این مقاله از کترینگ هفت و نیم به معرفی و طرز تهیه انواع مختلف حلوا برای ماه رمضان میپردازیم. در واقع با ارائه دستور تهیه این حلواها، به شما کمک میکنیم تا بتوانید این دسرهای خوشمزه را به راحتی در خانه تهیه کرده و سفره افطار خود را با انواع حلوا برای ماه رمضان تزئین کنید.
حلوا زعفرانی یکی از انواع محبوب حلوا برای ماه رمضان است که رنگ زیبا و عطر بینظیر زعفران در آن باعث میشود به عنوان یک دسر مجلسی در سفره افطار و مهمانیهای ماه رمضان یا حتی منو غذای شرکتی، استفاده شود. مواد لازم برای درست کردن حلوا زعفرانی عبارتند از:
برای تهیه شهد این حلوا برای افطاری، ابتدا آب، شکر، گلاب، زعفران دمکرده و هل را مخلوط کرده و روی حرارت میگذارید تا به غلظت موردنظر برسد. از طرف دیگر باید آرد را روی حرارت تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود؛ بعد آن را الک کنید تا گوله نشود. سپس در یک قابلمه، کره را روی حرارت متوسط ذوب کرده و آرد را به آن اضافه کنید. آرد را به مدت 5 الی 6 دقیقه دقیقه تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. در این مرحله شهد را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی مخلوط شود، سپس آن را به صورت گهوارهای تکان دهید. در نهایت حلوا را در ظرف مناسب بریزید و اگر تمایل داشتید با خلال پسته تزئین کنید.
حلوا دو رنگ از جذابترین انواع حلوا برای افطاری است که با ترکیب دو رنگ متفاوت از پودر قند و کاکائو، نهتنها طعمی لذیذ دارد، بلکه ظاهری چشمنواز نیز دارد. مواد لازم برای درست کردن این حلوا عبارتند از:
در طرز تهیه این حلوا برای ماه رمضان، ابتدا آرد را در تابه حدود نیم ساعت تفت دهید تا خامی آن گرفته شود؛ سپس آن را الک کنید و کنار بگذارید تا حرارتش کم شود. از طرفی دیگر در یک ظرف کره را ذوب کرده و کم کم به آرد اضافه کنید تا شکل خمیری پیدا کند ( نه شل باشد نه سفت)، سپس پودر قند را به آن اضافه کنید. در این مرحله مواد را به دو به بخش تقسیم کنید و مابقی مواد را با پودر کاکائو مخلوط کنید. تا مواد گرم هستند در ظرف یا قالب لایههای حلوا را خوب فشرده کرده و اجازه دهید حلوا خنک شود. در نهایت حلوای دو رنگ را برش دهید و این حلوا رمضان را با پودر نارگیل تزیین کنید. حلوای دو رنگ به عنوان پیش غذای مجلسی برای افطار هم گزینهای عالی است.
حلوا شیره انگور یکی از انواع حلواهای خوشمزه و متفاوت است که به دلیل شیره انگور شیرین و طبیعی که در تهیه آن استفاده میشود، طعمی خاص پیدا میکند. این حلوا با داشتن قند طبیعی مناسب افراد دیابتی و با رژیم خاص است و به عنوان سالمترین حلوا برای افطاری پیشنهاد میشود. برای درست کردن حلوای شیره انگور به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
برای تهیه این حلوا برای افطار، ابتدا آرد الکشده را کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. کره را در قابلمه ذوب کرده و آرد را به آن اضافه کنید. آرد را به مدت 10 دقیقه دیگر تفت دهید تا رنگ طلایی بگیرد. بهتر است آرد تیره نشود.
در یک ظرف دیگر شهد حلوا را آماده کنید. برای این کار شیره انگور را به همراه زعفران دمکرده، گلاب و هل روی حرارت بگذارید تا کمی قوام پیدا کند؛ سپس زیر آن را خاموش کنید و وقتی حرارت شهد کم شد به آرد تفت دادهشده اضافه کرده و خوب هم بزنید. حلوا شیره انگور را در ظرف مناسب بریزید و برای افطار سرو کنید.
حلوا گردویی گرگانی یکی از انواع حلواهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که به دلیل داشتن گردو و برنج، طعم متفاوتی دارد و بسیار مقوی است. در ضمن این حلوا برای افطار بسیار خوشمزه است و انرژی بدن را هم تامین میکند. برای درست کردن حلوا گردویی مواد زیر را آماده کنید:
برای تهیه این حلوا برای افطاری ابتدا شکر را با کره تفت دهید تا رنگ آن تیره شود؛ سپس گردوخرد شده را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا نسوزد. برنج را با آب کافی و کمی روغن بپزید و وقتی برنج کامل نرم شد و آب آن تمام شد، زعفران و گردویی که دارید را به مواد اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا ترکیب همگنی به دست آید. حلوا را به مدت 15 الی 20 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا جا بیفتد. در نهایت حلوا را در سینی پهن کنید تا خنک شود و آن را به شکل دلخواه برش بزنید و تزیین کنید.
دوست دارید شیرینی عید بدون فر در خانه درست کنید؟ بدون دردسر، سریع و با کمترین هزینه میتوانید انواع شیرینی خانگی مثل شیرینی نارگیلی، باسلوق و ... را یاد بگیرید و درست کنید.
اگر به دنبال یک دسر برای ماه رمضان هستید که خوشرنگ و مجلسی باشد، حلوای هویج انتخاب خوبی است. این حلوا با داشتن هویج، رنگ زیبا و طعمی عالی دارد. مواد زیر را آماده کنید و سریع برای درست کردن این حلوای جذاب دست به کار شوید.
در تهیه این حلوا برای افطار، ابتدا هویجها را پوست کنده و در آب بجوشانید تا کاملا نرم شوند؛ سپس هویجهارا در میکسر یا مخلوطکن بریزید و کاملا پوره کنید. در مرحله بعد آرد را در تابه تفت دهید؛ سپس در این مرحله از طرز تهیه حلوا برای ماه رمضان، کره آبشده را به آن اضافه کرده و تا زمانی که رنگ آن طلایی شود تفت دهید. حالا گلاب، پودر هل و هویج پورهشده را به آن اضافه کنید و تا زمانی که به راحتی از ظرف جدا شوند آن را تفت دهید و هم بزنید. حلوا برای افطاری آماده شده و میتوانید به سلیقه خود آن را تزیین و نوش جان کنید.
یک دسر مقوی و خوشمزه برای حلوا رمضان، حلوای سه آرد است. این حلوا از آرد برنج، گندم و نخودچی تهیه میشود و میتواند در کنار نوشیدنی های ماه رمضان برای تامین انرژی و احساس سیری در روزهداری مصرف شود. مواد لازم برای حلوای سه آرد عبارتند از:
در تهیه شربت این حلوا برای افطاری، ابتدا شکر را روی حرارت در آب حل کنید؛ سپس زعفران دمکرده، پودر هل و گلاب را به آن اضافه کرده و بعد از این که به قوام مورد نظر رسید، اجازه دهید کمی سرد شود.
آرد گندم را به مدت نیم ساعت تفت دهید تا خامی آن گرفته شود، سپس آرد برنج را به آن اضافه کرده و مجدد برای 20 دقیقه تفت دهید. پس از آن آرد نخودچی را اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه دیگر تفت دهید. در نهایت مخلوط آرد را الک کرده و اجازه دهید حرارت آن کم شود. در یک تابه کره را ذوب کنید و به آرد اضافه کنید و هم بزنید. شربت را به آرد اضافه کرده و هم بزنید تا مواد به خوبی لطیف و خمیری شود. در نهایت با حالت گهوارهای مواد را تکان دهید. حلوا برای افطاری آماده است و میتوانید آن را با پودر نارگیل یا مثلا پودر پسته تزیین و سرو کنید.
حلوا اوماج یکی از حلواهای سنتی و پرطرفدار آذری است که طعم منحصربهفردی دارد و برای سفره افطاری و مهمانی ماه رمضان گزینه خوبی است و میتوان آن را در کنار غذای افطاری مجلسی سرو کرد. مواد لازم برای تهیه این حلوا عبارتند از:
در مرحله اول از طرز تهیه حلوا برای ماه رمضان، ابتدا آرد و نمک را مخلوط کرده و 3 قاشق روغن به آن اضافه کرده و به خوبی ورز دهید، سپس کم کم شیر را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید تا آرد به شکل گلوله گلوله در بیاید. این مواد را داخل میکسر بریزید تا پودر شود. روغن را داخل تابه بریزید و وقتی داغ شد، مخلوط پودرشده (آرد و شیر) را داخل تابه بریزید و آرام و مدام هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کند. بعد از 10 دقیقه، در این مرحله کره را هم اضافه کنید و همچنان هم بزنید.
از طرفی دیگر برای تهیه شربت، ابتدا شکر را همراه با آب در قابلمه بریزید و روی شعله متوسط بگذارید تا کامل حل شود، سپس گلاب و زعفران دمکرده را اضافه کنید. در نهایت شربت و آرد که کمی سرد شدند، شربت را به آرد اضافه کنید و به همراه پودر هل هم بزنید تا کاملا بافت لطیفی پیدا کند. حلوا رمضان شما آماده شده و فقط کافیست آن را با سلیقه خود تزیین کنید.
برای داشتن یک دسر مقوی و سالم برای سفره افطار، حتما حلوای خرما را امتحان کنید. این حلوا برای افطاری در جنوب ایران تهیه میشود و بسیار پرطرفدار است. برای درست کردن حلوای خرما باید مواد اولیه زیر را داشته باشید.
برای تهیه این حلوا برای ماه رمضان، ابتدا خرما ها را بدون پوست و هسته در آب بجوشانید تا کاملا نرم شود، سپس آن را در میکسر به خوبی مخلوط کنید تا خمیر یکنواخت و لطیفی به دست بیاید.
آرد را در تابه تفت دهید تا خامی آن از بین برود، سپس با کره آبشده نیز تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. در مرحله بعد پوره خرما را به همراه پودر هل، پودر دارچین و کنجد به آرد اضافه کرده و به خوبی هم بزنید؛ سپس گلاب را به آن اضافه کنید و مواد را تا جایی تفت دهید و هم بزنید که به راحتی از تابه جدا شود. حلوای خرما آماده شده و میتوانید با مابقی کنجدها آن را تزیین کنید.
برای مهمانی افطاری یک حلوای خوشطعم با بافتی لطیف مثل حلوای شیر، انتخاب خوبی است. این حلوا برای افطاری ایرانی و مقوی پیشنهاد میشود. مواد لازم برای درست کردن حلوای شیر عبارتند از:
برای تهیه شربت این حلوا برای افطاری ابتدا شیر را به همراه شکر گرم کنید تا شکر به خوبی حل شود، سپس زعفران و گلاب را به آن اضافه کنید و اجازه دهید کمی سرد شود. آرد الکشده را در تابه تفت دهید تا خامی آن از بین برود؛ سپس کره را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا به خوبی طلایی شود. پس از آن شربت را به آرد اضافه کنید و پودر هل را هم اضافه کنید. مواد را هم بزنید و تفت دهید تا خمیر نرم و لطیفی آماده شود. در مرحله آخر در طرز تهیه حلوا برای ماه رمضان، ظرف را به صورت گهوارهای تکان دهید تا حلوا وسط ظرف جمع شود. این حلوا بافت لطیفی دارد و با ماسوره میتوانید آن را فرم دهید و سرو کنید.
حلوا یکی از دسرهای محبوب و اصیل در سفرههای افطار ماه رمضان است که علاوه بر طعم دلپذیر، خاصیت انرژیبخشی بالایی دارد و میتواند بهعنوان یک گزینه عالی برای افطاری استفاده شود. استفاده از مواد مغذی مانند خرما، گردو، هویج و زعفران در تهیه انواع حلوا برای افطاری، علاوه بر طعم بینظیر، خواص غذایی بسیاری نیز برای بدن دارد. به طور کلی، طرز تهیه انواع حلوا برای ماه رمضان نهتنها به سادگی امکانپذیر است، بلکه میتواند به تنوع و خوشمزگی سفرههای افطار شما اضافه کند. شما کدام حلوا برای افطار را درست میکنید؟ اگر حلوای متفاوتی هم بلد هستید در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
9 مدل بهترین غذا برای جشنواره مدرسه + تزئین غذا هر ساله جشنوارههای مختل ...
چگونه سبک زندگی سالم داشته باشیم؟ سبک زندگی سالم و شاد گنجی است که اغلب افراد ...
غذای مناسب سحری سالم و خوشمزه غذای مناسب سحری از وعدههای مهم غذایی در م ...
کترینگ هفت و نیم
آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11
شماره تماس : 02144845300
ایمیل : support@7onim.ir