صفحه اصلی
غذاها
لیست قیمت
وبلاگ
رزرو غذا

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید بدون فر و با فر

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید

اسفند ماه که می‌شود و کم کم حال و هوای بهار و عید نوروز از راه می‌رسد، مردم ایران خود را برای عید نوروز آماده می‌کنند؛ از چیدن سفر هفت‌سین گرفته تا تهیه شیرینی و آجیل عید. شیرینی نخودچی یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های سنتی ایرانی است که مخصوصا در ایام نوروز در بسیاری از خانه‌ها تهیه می‌شود. این شیرینی به دلیل طعم لطیف و شیرین خود، طرفداران زیادی دارد و علاوه بر این، تهیه آن بسیار ساده است. در این مقاله از کترینگ هفت و نیم، بهترین تهیه غذا غرب تهران، طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید را مرحله به مرحله توضیح خواهیم داد.

طرز تهیه شیرینی نخودچی برای عید با فر

برای طرز تهیه شیرینی نخودچی برای عید در خانه ابتدا مواد مورد نیاز آن را فراهم کنید و سپس طبق مراحل زیر اقدام کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی

  • آرد نخودچی: 250 گرم
  • پودر قند: 125 گرم
  • روغن جامد: 125 گرم
  • هل آسیاب‌شده: نصف قاشق چای‌خوری
  • گلاب: 1 قاشق غذاخوری (اختیاری)
  • پودر پسته یا خلال پسته: برای تزیین

طرز تهیه شیرینی نخودچی عید با فر

  1. در مرحله اول از طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید، ابتدا آرد نخودچی و پودر قند را الک کنید تا شیرینی بافتی نرم داشته باشد، سپس آرد را کمی تفت دهید تا بوی زهم آن گرفته‌ شود.
  2. روغن جامد را کمی ذوب کرده و آن را با پودر قند و گلاب ترکیب کنید، سپس با همزن برقی هم بزنید تا کرم‌رنگ و کشدار شود.
  3. در این مرحله از طرز تهیه شیرینی نخودچی عید، آرد نخودچی را کم‌کم به مخلوط اضافه کنید و با دست ورز بدهید. بهتر است این کار را در دو مرحله انجام دهید که خمیر شکننده نشود.
  4. هل آسیاب‌شده را به مواد اضافه کنید و دوباره مخلوط را کمی ورز دهید تا خمیر یکدستی به دست آید.
  5.  خمیر را در نایلون گذاشته و به مدت 8 ساعت در یخچال یا 24 ساعت در فضای آشپزخانه استراحت دهید.
  6. پس از استراحت در ادامه‌ی طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید، خمیر را روی سطح آردپاشی‌شده به ضخامت 2 سانتی‌متر پهن کنید و با قالب دلخواه برش دهید. اگر قالب ندارید می‌توانید آن را به صورت گلوله‌های کوچک فرم دهید. در این مرحله می‌توانید شیرینی‌ها را با خلال بادام یا پسته تزیین کنید.
  7. فر را از قبل روی 170 درجه سانتی‌گراد گرم کنید و شیرینی‌ها را در سینی فر بچینید. به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید تا طلایی شوند.
  8. در مرحله آخر در طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید، پس از خنک شدن، شیرینی‌ها را در ظرف سرو بچینید.

طرز تهیه شیرینی نخودچی عید

طرز تهیه شیرینی نخودچی عید بدون فر

اگر فر ندارید، می‌توانید این شیرینی را روی شعله گاز درست کنید. برای طرز تهیه شیرینی نخودچی عید بدون فر طبق روش زیر عمل کنید:

  1. شیرینی را طبق دستور شیرینی نخودچی برای عید و مراحلی که بالاتر توضیح دادیم آماده کنید و آن‌ها را روی کاغذ روغنی درون یک تابه درب‌دار یا قابلمه بزرگ مقاوم به حرارت بچینید و درب تابه/قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید تا گرما به خوبی درون آن حفظ شود.
  2. تابه/قابلمه را روی شعله کم و روی شعله پخش‌کن قرار دهید و اجازه دهید شیرینی‌ها به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزند. برای جلوگیری از سوختن کف شیرینی‌ها، می‌توانید هر 10 دقیقه وضعیت آن‌ها را بررسی کنید.
  3. در انتهای طرز تهیه شیرینی نخودچی عید بدون فر، پس از پخت اجازه دهید شیرینی‌ها خنک شوند و سپس از کاغذ روغنی جدا کنید. 

نکته مهم: شیرینی نخودچی می‌تواند یک گزینه عالی به عنوان میان وعده سالم حتی برای افراد دیابتی باشد. البته به این منظور باید شیرینی نخودچی را با روغن زیتون و پودر استویا به جای پودر قند، درست کنید.

طرز تهیه شیرینی نخودچی عید بدون فر

دستور شیرینی نخودچی برای عید با کره

اگر می‌خواهید شیرینی نخودچی لطیف‌تری داشته باشید، در طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید به جای روغن جامد از کره استفاده کنید. این روش باعث می‌شود که بافت شیرینی نرم‌تر و طعم آن دلپذیرتر شود. همچنین در طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره، اجازه دهید کره در دمای محیط نرم شود و سپس آن را با آرد و پودر قند مخلوط کنید.

نکات مهم برای تهیه شیرینی نخودچی عید نوروز

  • در طرز تهیه شیرینی نخودچی عید نوروز، برای داشتن شیرینی نخودچی خوش‌عطرتر و خوش‌طعم‌تر، می‌توانید از مقدار کمی زعفران دم‌کرده استفاده کنید.
  • ورز دادن بیش از حد خمیر باعث روغن انداختن و خشک شدن شیرینی می‌شود، بنابراین فقط تا جایی که مواد یکدست شوند، خمیر را ورز دهید.
  • در طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید حتما پودر قند و آرد را چند مرتبه الک کنید، دانه‌های درشت باعث ترک خوردن شیرینی می‌شوند.
  • برای ترد و پوک شدن شیرینی می‌توانید 100 گرم آرد برنج یا آرد سفید استفاده کنید و به همین میزان از آرد نخودچی کم کنید.
  • استفاده از آرد نخودچی مرغوب در طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید باعث لطافت بیشتر شیرینی خواهد شد.
  • اگر شیرینی بعد از پخت خرد می‌شود، مقدار کمی روغن مایع به خمیر اضافه کنید.
  • در دستور شیرینی نخودچی برای عید، به این نکته دقت کنید که هرچه خمیر این شیرینی بیشتر استراحت کند، قالب زدن آن راحت‌تر بوده و پخت بهتری هم دارد.
  • پس از پخت شیرینی‌ها در فر، ابتدا اجازه دهید شیرینی‌ها داخل فر کمی خنک شوند بعد آن‌ها را خارج کنید. در غیر اینصورت، ممکن است شیرینی شما پودر شده یا بشکند.
  • در طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید، از شکر استفاده نکنید زیرا بافت خمیر نرم و یکدست نمی‌شود؛ حتما از پودر قند یا پودر شکر الک‌شده استفاده کنید.
  • نگهداری شیرینی در ظرف دربسته در یخچال، باعث حفظ تازگی آن می‌شود.

طرز تهیه شیرینی نخودچی عید نوروز

جمع‌بندی

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید بسیار ساده است و با کمی حوصله می‌توان شیرینی‌هایی نرم و خوشمزه تهیه کرد. اگر در خانه فر ندارید، نگران نباشید، زیرا با روش پخت شیرینی عید بدون فر شما هم می‌توانید شیرینی‌های خوشمزه برای عید نوروز بپزید. همچنین در این مقاله از تهیه غذا هفت و نیم، بهترین کترینگ غرب تهران، روش‌های مختلفی از طرز تهیه شیرینی نخودچی برای عید را توضیح دادیم که با آن می‌توانید با هزینه‌ای کمتر و با روشی سالم‌تر پذیرایی عید را به بهترین نحو انجام دهید.

نوشته شده توسط ادمین
سه شنبه 28 اسفند 1403
0
120
دیدگاهتان را بنویسید
امتیاز :
ثبت نظر
پربازدید ها
طرز تهیه 10 سوپ برای افطاری خوشمزه، مقوی و مجلسی

طرز تهیه 10 سوپ برای افطاری خوشمزه، مقوی و مجلسی وعده‌ی افطار وعده‌ ...

فوت و فن های طرز تهیه خیارشور فوری و خوشمزه در خانه

فوت و فن طرز تهیه خیارشور فوری و خوشمزه در خانه خیارشور یکی از پرطرفدارترین و ...

طرز تهیه اسموتی طالبی، چند مدل راحت و خوشمزه

طرز تهیه اسموتی طالبی، چند مدل راحت و خوشمزه طرز تهیه اسموتی طالبی بسیار آسان ...

کترینگ هفت و نیم

آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11

شماره تماس : 02144845300
ایمیل :  support@7onim.ir

ما را دنبال کنید 

   

مجوزها 

کپی رایت © تمام حقوق محفوظ است.