آش ترخینه یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به دلیل خواص فراوانش برای درمان سرماخوردگی شهرت دارد. این غذا با ترکیب مواد مغذی و طعم دلپذیرش، بهعنوان یک گزینه عالی در فصل سرما و هنگام بیماری شناخته میشود. در این مقاله از کترینگ هفت و نیم طرز تهیه آش ترخینه برای سرماخوردگی را توضیح خواهیم داد. علاوه بر این، نکاتی درباره خواص و دیگر ویژگیهای آن ارائه میکنیم.
ترخینه یک ماده غذایی سنتی ایرانی است که از ترکیب بلغور گندم و دوغ تهیه میشود. این ترکیب را بهصورت خمیر درمیآورند، سپس در قطعات کوچک فرم داده و در آفتاب خشک میکنند. آش ترخینه از غذاهای اصیل مناطق غربی ایران است و بیشتر در استانهای لرستان، کرمانشاه، ایلام، کردستان و همدان تهیه و مصرف میشود. هر کدام از این مناطق نسخه خاص خود از آش ترخینه را دارند که ممکن است در مواد اولیه یا نحوه تهیه اندکی با یکدیگر تفاوت داشته باشند. آش ترخینه برای سرماخوردگی مفید بوده و بهدلیل داشتن مواد مغذی و خاصیت گرمکنندگی، بهویژه در فصل زمستان، بسیار محبوب است.
برای تهیه یک آش ترخینه برای سرماخوردگی، به مواد زیر نیاز دارید:
برای تهیه آش ترخینه برای سرماخوردگی، حبوبات را از شب قبل خیس کنید و بپزید. قرصهای ترخینه را بشویید، داخل ظرفی بگذارید و روی آنها آب جوش بریزید و اجازه دهید 15 دقیقه خیس بخورند. پیاز و سیر را نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید. زردچوبه و فلفل را اضافه کنید، سپس ترخینههای خشک را به قابلمه اضافه کنید و همراه با آب بجوشانید تا نرم شوند. پس از آن حبوبات پختهشده و سبزی آش را به قابلمه اضافه کنید. در نهایت اجازه دهید آش به آرامی بپزد و مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.
اگر در سازمان خود به کارکنان غذا میدهید، میتوانید از کترینگهایی که در لیست غذای شرکتی خود انواع غذاهای گرم زمستانی از جمله آش ترخینه را دارند، این آش مقوی زمستانی را تهیه کنید.
یکی از انواع پرطرفدار این غذا، آش ترخینه دوغ برای سرماخوردگی است که با استفاده از دوغ ترش تهیه میشود. در این روش پخت، تمامی مراحل همانگونه که در بالا توضیح داده شد انجام میشود و فقط به جای آب از دوغ برای پخت استفاده میشود. دوغ بهعنوان یک ماده پروبیوتیک، نقش موثری در افزایش مقاومت بدن در برابر ویروسها دارد. این نوع آش، علاوه بر تاثیر بر کاهش گلودرد، به تنظیم دمای بدن نیز کمک میکند.
در برخی مناطق ایران، آش ترخینه برای سرماخوردگی را با سیرابی تهیه میکنند که بهعنوان یک نسخه بسیار مقوی و پرخاصیت از این غذا شناخته میشود. اضافه کردن سیرابی به آش ترخینه بیشتر در استانهای غربی مانند کرمانشاه و لرستان رایج است زیرا به خوبی خواص آش ترخینه با سیرابی را میدانند. این نسخه از آش ترخینه بهویژه برای کسانی که دچار ضعف یا سرماخوردگی شدید هستند توصیه میشود، زیرا سیرابی سرشار از پروتئین، ویتامین B12 و مواد معدنی است.
مواد لازم:
برای تهیه آش ترخینه برای سرماخوردگی با سیرابی، ابتدا سیرابی را بهخوبی بشویید و خرد کنید، سپس آن را با پیاز، سیر و کمی زردچوبه بپزید تا کاملا نرم شود. ترخینههای خشک را در آب بجوشانید تا نرم شوند. همچنین عدس را جداگانه بپزید.
در قابلمهای بزرگ، ترخینه، حبوبات پختهشده و سیرابی را با هم ترکیب کنید. در نهایت سبزی آش و سیر خردشده را اضافه کرده و اجازه دهید آش به آرامی جا بیفتد. در صورت تمایل میتوانید آش ترخینه برای سرماخوردگی را با کمی کشک، تزئین کنید.
آش ترخینه با سیرابی به دلیل وجود سیرابی، غذایی بسیار مقوی و انرژیبخش است. همچنین سرشار از ویتامینها و مواد معدنی بوده و برای تقویت بدن در فصل سرما حین بیماری یا پس از بیماری توصیه میشود. در فصل سرد زمستان اگر همیشه سوال دارید که غذا چی درست کنم پیشنهاد میشود آش ترخینه را امتحان کنید.
اگر این سوال برایتان پیش آمده که آیا آش ترخینه برای سرماخوردگی خوب است؟ باید بگوییم بله! این غذا یکی از بهترین انتخابها برای بیمارانی است که دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا شدهاند. مواد طبیعی موجود در آش ترخینه نهتنها به بهبود سریعتر بیمار کمک میکنند، بلکه عوارض سرماخوردگی را نیز کاهش میدهند. اگر به دنبال یک غذای تقویتی برای سرماخوردگی هستید که هم مقوی و هم خوشمزه باشد، حتما این آش را در برنامه غذایی خود قرار دهید. در ادامه درباره خواص این آش خوشمزه میگوییم:
ترخینه به دلیل داشتن دوغ، حبوبات و سبزیجات، به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. پروبیوتیکها با افزایش باکتریهای مفید روده، بدن را در برابر عفونتها و بیماریها مقاومتر میکنند.
یکی از دلایل شهرت آش ترخینه، تاثیر آن در کاهش علائم سرماخوردگی است. ترکیبات گرمکننده و ضدعفونیکننده این غذا، مانند سیر، پیاز و ادویهها، به کاهش گلودرد، تسکین التهابات و بهبود تنفس کمک میکنند. آش ترخینه دوغ برای سرماخوردگی بهویژه در کاهش سرفه و پاکسازی سینوسها موثر است.
دوغ موجود در ترخینه، سرشار از پروبیوتیکها است که به بهبود هضم غذا و پیشگیری از مشکلات گوارشی مانند یبوست کمک میکنند. همچنین، فیبر موجود در بلغور گندم آش ترخینه برای سرماخوردگی و فیبر حبوبات، به پاکسازی و سلامت رودهها کمک میکند و در واقع سمزدای بدن است.
این آش ساده مریض به دلیل داشتن مواد مغذی، یک غذای مناسب برای بیماران و افرادی است که به تازگی از بیماری بهبود یافتهاند و یکی از بهترین غذاهای مقوی برای سرماخوردگی محسوب میشود.
آش ترخینه با داشتن ترکیبات گرمکننده و مغذی، یکی از غذاهای گرم زمستانی در فصل سرما و برای درمان بیماریهای شایع این فصل است. در این مقاله از خواص آش ترخینه برای سرماخوردگی گفتیم و طرز تهیه انواع مختلف آن را آموزش دادیم. اگر تاکنون این غذای خوشمزه را امتحان نکردهاید، با طرز تهیهای که در این مقاله ارائه شد، میتوانید آن را بهراحتی تهیه کنید و از خواص آن بهرهمند شوید.
میان وعده های چاق کننده سالم | برای افزایش وزن چه بخوریم؟ میان وعدههای ...
معرفی 8 غذای سرد برای سرکار در گذشته محل کار خیلی از افراد نزدیک منزلشا ...
15 صبحانه برای سرکار | پیشنهادهای خوشمزه و جذاب یکی از روشهای کمک ...
کترینگ هفت و نیم
آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11
شماره تماس : 02144845300
ایمیل : support@7onim.ir