صفحه اصلی
غذاها
لیست قیمت
وبلاگ
رزرو غذا

بهترین طرز تهیه آش عدس برای سرماخوردگی و گلودرد

طرز تهیه آش عدس برای سرماخوردگی

آش عدس یکی از غذاهای مقوی و خوشمزه‌ای است که می‌تواند سیستم ایمنی بدن را در فصول سرد سال تقویت کرده و علائم بیماری را کاهش دهد. این آش به دلیل داشتن مواد مغذی مانند عدس، سبزیجات تازه و ادویه‌های گرم، به‌عنوان یک غذای درمانی در روزهای سرد و بیماری شناخته می‌شود. در این مقاله، به شرح طرز تهیه آش عدس برای سرماخوردگی می‌پردازیم و علاوه بر معرفی خواص این آش، روش پخت را به‌صورت مرحله به مرحله شرح خواهیم داد. همچنین، به نکاتی درباره استفاده از آش عدس در برنامه‌های غذایی و تهیه آن به‌عنوان غذای مناسب سرماخوردگی خواهیم پرداخت.

مواد لازم برای تهیه آش عدس

برای تهیه آش عدس برای سرماخوردگی، ابتدا مواد زیر را آماده کنید.

  • عدس: 1 پیمانه
  • سبزی آش (جعفری، گشنیز، تره و اسفناج): 500 گرم
  • پیاز: 2 عدد بزرگ
  • سیب‌زمینی: 1 عدد متوسط
  • برنج نیم‌دانه: نصف پیمانه
  • سیر تازه: 2 حبه
  • نعناع خشک: 2 قاشق غذاخوری
  • آب‌لیمو یا آبغوره: به میزان دلخواه
  • ادویه‌ها (زردچوبه، فلفل سیاه و نمک): به میزان لازم
  • روغن یا کره: به میزان لازم

آش عدس برای سرماخوردگی

مراحل طرز تهیه آش عدس برای سرماخوردگی

آش عدس یک آش خوشمزه و مقوی است که طرز پخت ساده‌ای دارد. برای پخت آش عدس به‌عنوان یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای زمستانی گرم در ادامه همراه ما باشید.

آماده‌سازی مواد اولیه

در اولین مرحله از طرز تهیه آش عدس برای سرماخوردگی ابتدا عدس و برنج را بشویید و حدود یک ساعت در آب خیس کنید. سبزی آش را تمیز بشویید و ریز خرد کنید. سیب‌زمینی را به قطعات کوچک خرد کنید. این مواد باعث می‌شوند آش شما به یک آش سرماخوردگی با عدس مغذی تبدیل شود.

تفت دادن پیاز و سیر

پیازها را خرد کرده و با کمی روغن یا کره در قابلمه‌ای تفت دهید تا کمی طلایی شوند؛ سپس سیر خردشده را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید. در نهایت زردچوبه را نیز به این ترکیب اضافه کنید تا عطر و طعم غذا بیشتر شود. البته حواس‌تان باشد زردچوبه نباید زیاد حرارت ببیند وگرنه خواصش از بین می‌رود.

آش عدس مریض

پخت عدس و برنج

در این مرحله از طرز تهیه آش عدس برای سرماخوردگی، عدس و برنج خیس‌خورده را به قابلمه اضافه کنید و حدود 6 پیمانه آب به آن بیفزایید؛ اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند تا نرم شوند. 

افزودن سبزیجات

بعد از این که زمان کافی گذشت و عدس و برنج‌ها نیم‌پز شدند، حالا سبزی‌های خردشده و سیب‌زمینی را به آش اضافه کنید. ترکیب سبزی‌ها با عدس، علاوه بر افزایش ارزش غذایی و بهبود عطر و طعم غذا، آش را برای روزهای سرماخوردگی فوق‌العاده مقوی و مغذی می‌کند.

تنظیم طعم و غلظت آش

پس از حدود 30 دقیقه، نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل کمی آبغوره یا آب‌لیمو به آش عدس مریض اضافه کنید. این طعم‌دهنده‌ها در آش مخصوص سرماخوردگی با عدس، به تسکین گلودرد و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند.

اضافه کردن نعناع داغ

در تابه‌ای کوچک، نعناع خشک را با کمی روغن تفت دهید و به آش اضافه کنید. با انجام این مرحله از طرز تهیه آش عدس برای سرماخوردگی، طعم و عطر آش عدس تکمیل می‌شود. برای درست کردن نعناع داغ آش عدس مریض پیشنهاد می‌کنیم از مقدار خیلی کمی روغن استفاده کنید و زیاد هم نعناع خشک را سرخ نکنید. در ضمن اگر دوست داشته باشید برای هضم راحت‌تر می‌توانید در انتها آش را با گوشتکوب برقی پوره کنید.

آش سرماخوردگی با عدس

طرز تهیه آش عدس برای سرماخوردگی با بلغور گندم

در این روش می‌توانید برنج را حذف کنید یا در کنار برنج، بلغور گندم نیز اضافه کنید. برای این کار تمام مراحل قبلی تکرار می‌شود و هم زمان با برنج و عدس، بلغور گندم که از قبل خیس خورده را به آش اضافه کنید. بلغور گندم لعاب آش را بیشتر می‌کند و خواص زیادی دارد.

خواص آش عدس برای سرماخوردگی

  • تقویت سیستم ایمنی: عدس منبع غنی از پروتئین، آهن و ویتامین‌هاست که در تقویت سیستم ایمنی بدن و تسریع بهبودی نقش دارد.
  • تسکین گلودرد: مواد گرم‌کننده‌ای مانند زردچوبه و سیر به کاهش التهاب گلو کمک می‌کنند.
  • هیدراته نگه داشتن بدن: این آش به دلیل داشتن آب فراوان، بدن را هیدراته نگه می‌دارد و خستگی را کاهش می‌دهد.
  • رفع یبوست: فیبر موجود در عدس باعث رفع یبوست و بهبود حرکت روده می‌شود. از طرفی این فیبر باعث ایجاد حس سیری طولانی‌تری در افراد می‌شود؛ به همین دلیل از این آش در طرز تهیه غذای رژیمی نیز استفاده می‌شود.
  • انواع سوپ ساده و سریع نیز می‌تواند در کنار آش عدس، در لیست غذای سرماخوردگی قرار بگیرد و گزینه‌ای مناسب برای تغذیه بیمار باشد.

آش عدس و برنج

نکات مهم در تهیه آش سرماخوردگی با عدس

  • برای طعم بهتر می‌توانید به آش کمی عصاره قلم، مرغ یا سبزیجات اضافه کنید.
  • از ادویه‌های گرم مانند زنجبیل یا دارچین نیز می‌توانید برای تقویت طعم آش استفاده کنید.
  • برای بیشتر شدن لعاب آش، می‌توانید مقداری آرد به آش اضافه کنید.
  • این غذا می‌تواند در برنامه غذایی شرکتی به‌عنوان یک گزینه سالم و مقوی قرار بگیرد.

سرو آش عدس و پیشنهادات تکمیلی

تا این‌جا طرز تهیه آش عدس برای سرماخوردگی را یاد گرفتید. حالا برای تکمیل مطلب باید بگوییم آش عدس برای سرماخوردگی را می‌توانید با نان سنگک تازه و کمی ماست سرو کنید. همچنین برای افرادی که به‌دنبال گزینه‌های کم‌کالری هستند، این آش می‌تواند به‌عنوان یک غذای رژیمی نیز در نظر گرفته شود. این غذای خوشمزه و سالم را در روزهای سرد و برای تقویت بدن خود و عزیزان‌تان بپزید یا از کترینگ تهیه کنید و از خواص درمانی آن بهره‌مند شوید.

نوشته شده توسط ادمین
دوشنبه 10 دی 1403
-1
490
دیدگاهتان را بنویسید
امتیاز :
ثبت نظر
پربازدید ها
خواص و مضرات چغاله بادام

چغاله بادام میوه خوشمزه بهاری چه خواص و مضراتی دارد؟ هر سال فصل بهار که از را ...

طرز تهیه غذا با گوشت چرخ کرده

10 طرز تهیه غذا با گوشت چرخ کرده برای ناهار و شام طرز تهیه غذا با گوشت چرخ کر ...

تغذیه سالم برای صبحانه کودکان

تغذیه سالم برای صبحانه کودکان چیست؟ تغذیه سالم برای صبحانه کودکان به‌عنو ...

کترینگ هفت و نیم

آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11

شماره تماس : 02144845300
ایمیل :  support@7onim.ir

ما را دنبال کنید 

   

مجوزها 

کپی رایت © تمام حقوق محفوظ است.