سیبزمینی یکی از پرمصرفترین اقلام مواد غذایی است که اکثر مواقع در همه خانهها وجود دارد و برخی گمان میکنند با آن تنها میتوان غذاهایی مثل کوکو یا الویه درست کرد؛ در صورتی که بسیاری از غذاهای خوشمزه با سیب زمینی درست میشود و تنها با چند دستور ساده میتوانید انواع غذا با سیب زمینی را در پذیراییهای خود تدارک ببینید. به همین جهت در این مقاله سعی داریم به آشپزی سیب زمینی پرداخته و طرز تهیه انواع غذا با سیب زمینی را بررسی کنیم. اگر میخواهید بهترین طرز تهیه غذا با سیب زمینی و درست کردن غذا با سیب زمینی را یاد بگیرید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
از آنجایی که سیبزمینی همواره در خانه موجود است و اگر هم در خانه نداشته باشیم تهیه آن نیز بسیار آسان است، میتوانید با یادگیری انواع دستورهای غذا با سیب زمینی، بهترین غذاها را در کمترین زمان ممکن آماده کنید؛ به همین منظور در این قسمت برخی از پرطرفدارترین طرز تهیه غذا با سیب زمینی را آموزش میدهیم و به بررسی هر یک از آنها میپردازیم.
یکی از سادهترین طرز تهیه غذا با سیب زمینی، سمبوسه است، زیرا تمامی اقلام موردنیاز این غذای ساده و خوشمزه، در دسترس همه بوده و بهراحتی میتوان در هر خانهای آنها را پیدا کرد. مواد موردنیاز برای تهیه سمبوسه سیبزمینی به شرح زیر هستند:
ابتدا باید سیبزمینیها را آبپز کنید تا کاملا نرم شوند. در این بازه زمانی میتوانید سبزیها را شسته و خرد کنید. وقتی سیبزمینیها آبپز شد، پوست سیبزمینیهای آبپزشده را جدا کنید و با استفاده از رنده یا گوشتکوب برقی آنها را پوره کنید.
در مرحله بعد باید سبزیهای خردشده و ادویه موردنظر را به پوره سیبزمینی اضافه کنید و کاملا با یکدیگر مخلوط کنید؛ سپس متناسب با مقدار ترکیبی که آماده کردید، نان لواش را به صورت مستطیل برش بزنید. پس از آن، بهاندازه یک مثلث از ابتدای نان، پوره سیبزمینی قرار دهید و به همان صورت مثلثی، نان را بپیچید؛ سپس سمبوسهها را در روغن داغ سرخ کنید. حال غذای لذیذ شما آماده است و میتوانید برای پذیرایی در مهمانیهای کوچک نیز از این سمبوسهها استفاده کنید.
مافین سیبزمینی یکی دیگر از سادهترین موارد طرز تهیه غذا با سیب زمینی است که بر خلاف فرایند آسانی که دارد، در نهایت میتوانید از آن بهعنوان یک غذای شیک و مجلسی در پذیراییهای خود استفاده کنید. برای درست کردن این غذا به تعداد 12 عدد، کافیست اقلام زیر را تهیه کنید:
در اولین مرحله این طرز تهیه غذا با سیب زمینی ساده، باید قالب مافین خود را با کمی روغن چرب کنید و سطح آن را با مقدار کمی از آرد ذرت پوشش دهید تا پس از پخت، غذا به آسانی از قالب خارج شود. سیبزمینی نگینی خردشده را به مدت 10 دقیقه در آب جوش قرار دهید تا بافت نرمی پیدا کند؛ سپس سیبزمینیها را آبکش کرده و به پوره تبدیل کنید.
برای این که مافین سیبزمینی بافت منسجم و تا حدی اسفنجی داشته باشد، باید سفیده تخممرغ را از زرده جدا کرده و آنقدر هم بزنید تا کاملاً پف کند. در گام بعدی باید پوره سیبزمینی را با آرد ذرت، بیکینگ پودر، زرده تخممرغ، شکر و خمیرمایه ترکیب کنید و سپس سفیده تخممرغ را با یک قاشق فلزی به این مواد اضافه کنید و بهآرامی در یکجهت هم بزنید. توجه داشته باشید در این مرحله هم زدن مواد نباید طولانی شود؛ در غیر این صورت مافین پف نمیکند.
در گام بعدی فر را روشن کرده و روی دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید تا کاملا گرم شود؛ سپس در هر قالب مافین کمی از این ترکیب آمادهشده را بریزید. در این مرحله از طرز تهیه مافین سیب زمینی باید دقت کنید مقدار مناسبی از ترکیب را در هر قالب بریزید؛ چرا که پس از پخت، مواد پف کرده و بالا میآید. بهطور کلی اگر تمامی مراحل دستور پخت را رعایت کرده باشید، مافین شما پف خوبی خواهد داشت. در ضمن پیشنهاد میشود حدود دو سوم قالب را پر کنید تا پس از پخت، مواد از آن بیرون نزند.
در مرحله نهایی باید قالبها را درون فر گرمشده قرار دهید و اجازه دهید با همان دمای 200 درجه سانتیگراد بهمدت 10دقیقه در فر بماند؛ سپس دمای فر را تا 170 درجه سانتیگراد پایین آورده و بهمدت 10 دقیقه صبر کنید. البته هر زمان که دیدید سطح مافینها طلایی شده است باید قالب را از فر خارج کنید. حال میتوانید با انواع سبزیجات و گوجه گیلاسی مافینها را تزئین کرده و در ظرفهای پذیرایی بچینید.
یکی از انواع طرز تهیه غذا با گوشت چرخ کرده و سیبزمینی آبپز شده، سیبزمینی شکم پر است که موردعلاقه افراد در سنین مختلف است. برای پخت این غذای پرطرفدار کافی است اقلام زیر را تهیه کنید:
در اولین گام این طرز تهیه غذا با سیب زمینی ساده باید سیبزمینیها را آبپز کنید، البته کاملا له نشوند و وا نروند. در این بازه زمانی میتوانید مواد لایه درونی را آماده کنید. به این منظور ابتدا پیاز را نگینی خردکرده و کمی سرخ کنید؛ سپس گوشت چرخکرده را به همراه سیر خردشده به پیاز درون تابه اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم تفت داده شود. کمی بعد ادویه و جعفری خردشده را نیز به این ترکیب اضافه کنید. پس از حدود 5 الی 7 دقیقه، مواد را از روی شعله بردارید تا طعم و بوی سبزی در اثر حرارت از بین نرود.
در گام بعد باید سیبزمینیهای آبپزشده را از وسط نصف کنید و با یک قاشق کوچک داخل آنها را کمی خالی کنید. این قسمت کاملا بر اساس علایق شماست؛ به گونهای که اگر ضخامت سیبزمینی را کم کنید، غذا طعمدارتر خواهد بود؛ اما اگر دوست دارید طعم سیبزمینی غالب باشد، باید مقدار کمی از سیبزمینی را تخلیه کنید.
در این مرحله از درست کردن سیبزمینی شکمپر باید درون سیبزمینی را با پنیر پیتزا پر کنید و یک لایه از ترکیب گوشتی را روی آن قرار دهید، سپس کمی پنیر پارمزان را روی این مواد بریزید. حال سطح قالب فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و سیبزمینیهای شکمپر را با فاصله از یکدیگر درون قالب قرار دهید تا حرارت به همه جای آنها برسد، سپس قالب را درون فر از قبل گرمشده قرار دهید و تا 10 دقیقه صبر کنید تا در دمای 180 درجه سانتیگراد، تمام بخشهای سیبزمینی طلاییرنگ شود.
یکی از پرطرفدارترین طرز تهیه غذای رژیمی، سالاد سیبزمینی است که با مواد اولیه سالم و کمکالری درست میشود؛ به همین سبب برای ورزشکاران و افرادی که رژیم غذایی دارند بسیار توصیه میشود. حتی این سالاد را میتوانید بهعنوان غذای خوشمزه مناسب سرماخوردگی هم نوش جان کنید. جهت تهیه این غذا برای یک نفر به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
برای درست کردن سس ماست رژیمی این غذای ساده و سریع با سیب زمینی، باید اقلام زیر را تهیه کنید:
در ابتدا باید سیبزمینیها را آبپز کرده و خرد کنید؛ سپس هویجها را رنده کرده و به همراه سبزی و خیارشور خردشده در یک ظرف بریزید. در گام بعد، سیبزمینی، ادویه، آبلیمو و روغن زیتون را به این ترکیب اضافه کنید و کاملاً با یکدیگر مخلوط کنید. حال کف یک قالب کیک کوچک را با کیسه فریزر بپوشانید و روی آن را با مقدار بسیار کمی روغن چرب کنید؛ سپس مواد سالاد را درون قالب ریخته و بافت آن را با یک قاشق، متراکم و فشرده کنید.
در مرحله بعد این طرز تهیه غذا با سیب زمینی، باید قالب را حدود یک ساعت درون یخچال قرار دهید و سپس در ظرف دیگری برگردانید. حال باید تمامی مواد سس ماست را با یکدیگر مخلوط کرده و سطح سالاد را با آن بپوشانید. در آخر میتوانید با سبزی خردشده و کمی خیارشور، سالاد رژیمی خود را تزیین کنید.
یکی از لذیذترین انواع غذا با سیب زمینی ساده، پنکیک سیبزمینی است که میتوانید هنگامی که محدودیت زمان دارید، با کمترین مواد غذایی آن را درست کنید. پس اگر به دنبال غذای ساده با کمترین مواد با سیب زمینی هستید، حتما سراغ پنکیک سیب زمینی بروید. برای تهیه این غذا کافیست مواد اولیه زیر را داشته باشید:
در ابتدای این طرز تهیه غذا با سیب زمینی، باید پوست سیبزمینیها را جدا کنید و در آبجوش بریزید تا آبپز شوند، سپس آنها را پوره کنید و کاملا با آرد و ادویه مذکور ورز دهید. بهاندازه یک توپ کوچک از این ترکیب بردارید و در وسط آن مقداری پنیر قرار دهید و دوباره به شکل توپک آن را ببندید؛ پس از آن، توپکهای سیبزمینی را کف دست خود فشار دهید تا پهن شوند.
در گام بعدی مقداری روغن را درون تابه بریزید و اجازه دهید کاملا داغ شود؛ سپس پنکیکها را تکبهتک درون تابه قرار دهید و هر دو طرفشان را سرخ کنید. برای گرفتن روغن اضافی پنکیکها میتوانید یک دستمال درون ظرف بگذارید و ابتدا، پنکیکها را روی آن قرار دهید و پس از مدتی در ظرف مناسب سرو کنید.
لازم به ذکر است شما میتوانید توپک سیبزمینی پنیری را نیز با همین دستورالعمل درست کنید؛ منتها دیگر نیازی به پهن کردن خمیر ترکیبات نیست. البته باید توجه کنید برای اینگونه درست کردن غذا با سیب زمینی، به میزان بیشتری از روغن نیاز است تا تمامی جهات توپکها در روغن شناور، سرخ شوند.
ممکن است با مطالعه این طرز تهیه غذا با سیب زمینی گمان کنید خروجی همان پنکیک سیبزمینی است، اما در ادامه متوجه خواهید شد یک تفاوت اساسی میان این غذا با پنکیک وجود دارد. برای درست کردن این غذای ساده و سریع با سیب زمینی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
همانطور که از مواد اولیه این غذا پیداست، با یکی از سادهترین انواع طرز تهیه غذا با سیب زمینی مواجه هستید که میتوانید در ایام مختلف آن را درست کنید. برای تهیه این غذای خوشمزه که غذای ساده با کمترین مواد با سیب زمینی است در ابتدا باید سیبزمینیها را آبپز و پوره کنید؛ سپس کره ذوبشده را به همراه ادویه به پوره اضافه کنید و به خوبی ورز دهید تا به بافتی منسجم برسد.
در مرحله بعد، سینی فر را با مقدار کمی روغن چرب و آردپاشی کنید؛ سپس ترکیبی که آماده کردید را به تعدادی توپک سیبزمینی تبدیل کنید و کف دست با ضخامت مناسبی، پهن کنید. در این مرحله باید این خمیرها را در سینی قرار دهید و روی آن را سلفون بکشید و اجازه دهید به مدت یک شب درون فریزر منجمد شوند. در این طرز تهیه غذا با سیب زمینی دو خمیر وجود دارد که در ادامه دستور آن را نیز آوردهایم.
جهت تهیه خمیر دوم کیک سیبزمینی، باید مخلوط آرد و بیکینگپودر را الک کنید و با دلستر، یکدوم قاشق چایخوری نمک و یکچهارم قاشق چایخوری فلفل ترکیب کنید. توجه کنید غلظت ترکیب نهایی باید بهگونهای باشد که نه خیلی رقیق و نه خیلی غلیظ باشد. حال در ابتدا باید خمیرهای سیبزمینی را در آرد الکشده و سپس در ترکیبی که آماده کردید، بغلتانید.
در گام نهایی باید خمیرهای کیک سیبزمینی را در روغن داغ سرخ و در ظرف مناسب سرو کنید. این غذای ساده و سریع با سیب زمینی را میتوانید با سس مایونز یا ترشی نیز میل کنید.
از آنجایی که سیبزمینی یکی از پرمصرفترین مواد اولیه در غذاهای مختلف است، امروزه با انواعی از طرز تهیه غذا با سیب زمینی مواجه هستیم که هر کدام طعم منحصربهفردی دارند؛ به همین جهت ما در این مقاله از کترینگ هفت و نیم سعی کردیم به آموزش غذا با سیب زمینی بپردازیم تا بتوانید با کمک این دستورالعملها، درست کردن غذا با سیب زمینی را یاد بگیرید و غذاهایی ساده و خوشمزه درست کنید.
بهطور کلی این نمونه غذاها به سبب زمان کمی که صرف درست کردن آنها میشود، برای تغذیه کنکوری ها نیز بسیار مناسب هستند و میتوانید با استفاده از دستورالعملهای آمده در مطلب طرز تهیه غذا با سیب زمینی، این غذاهای خوشمزه را بهعنوان یک میانوعده لذیذ یا حتی یک وعده غذایی کامل جهت تامین انرژی موردنیاز فرزند کنکوری خود یا سایر اعضای خانواده درست کنید.
آموزش اصول تشریفات و پذیرایی برای میزبانی به بهترین نحو هر کشوری آداب و رسوم ...
کترینگ غذا چیست؟ بررسی معنی کترینگ و انواع آن تا اواسط دهه ی هشتاد خورشیدی، و ...
تفاوت کترینگ با رستوران چیست؟ با وجود تعداد زیاد و افزایش روزافزون رستوران&zw ...
کترینگ هفت و نیم
آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11
شماره تماس : 02144845300
ایمیل : support@7onim.ir