در فرهنگ ما ایرانیان، غذا جایگاه ویژهای در مجالس دارد. غذا در ایران، نماد مهر، مهماننوازی و اصالت است. به همین علت، انتخاب بهترین غذاهای مجلسی برای مهمانی، به اندازه چیدمان خانه و استقبال از مهمانان اهمیت دارد. در این مقاله، شما را با فهرستی از 15 مورد از غذاهای مجلسی مناسب مهمانی آشنا میکنیم. اگر میخواهید یک لیست غذاهای مجلسی ایرانی برای مهمانی داشته باشید، تا انتها همراه ما باشید.
میز غذا در مهمانیهای ایرانی ترکیبی از رنگ، طعم و تاریخ است. همچنین در سفرههای ایرانی، سلیقه و خلاقیت حرف اول را میزند. در ادامه، یک لیست غذا برای خانمها که انواع غذاهای مهمانی و مجلسی را دارد و با استفاده از آنها، سفره غذا همیشه در مهمانی میدرخشد را قرار دادیم. طرز تهیه این غذاها برای 4 نفر، عبارتند از:
مرصع پلو یکی از شکیلترین غذاهای مجلسی ایرانی برای مهمانی است که بیشتر برای مجالس و مهمانیهای رسمی تهیه میشود. این غذا بر خلاف چیزی که به نظر میرسد میتواند حتی در لیست سریع ترین غذا با مرغ قرار بگیرد (بهخصوص اگر به اصطلاح دستتان در آشپزی فرز و تند باشد) و به دلیل تزئینات رنگارنگ و طعم لطیف، طرفداران زیادی دارد.
مواد لازم:
ابتدا برنج را همراه با نمک و روغن، دم کنید. مرغ را با پیاز، کمی زردچوبه، نمک، فلفل و یک فنجان آب بپزید تا کاملا مغز پخت شود. البته میتوانید فیله مرغ را با پیاز، مقداری روغن و ادویهها تفت بدهید و در تابه را بگذارید تا با بخار بپزد، حتما نیازی به آبپز کردن نیست. در همین حین، زرشک را با کمی شکر و کره تفت دهید؛ خلال بادام و پسته را در گلاب خیس کنید و هویج را خلالی نازک خرد کنید و با کره تفت دهید تا بپزد. خلال پرتقال را چند بار جوشانده و آبکش کنید تا تلخیاش از بین برود، سپس در کمی شکر تفت دهید تا شیرین شود.
مقداری از برنج دمکشیده را با زعفران مخلوط کرده و برای تزئین کنار بگذارید. باقی برنج را که دم کشیده داخل دیس بریزید، برنج زعفرانی را روی آن بریزید و در نهایت مرغ، هویج سرخکرده، زرشک و خلالها را روی برنج بریزید و غذای لذیذ و چشمنوازتان را نوش جان کنید.
باقالی پلو با ماهیچه، از بهترین غذاهای مجلسی برای مهمانی ایرانی است که در مهمانیها، جایگاه ویژهای دارد. عطر شوید و باقالی، همراه با لطافت ماهیچهی پختهشده، ترکیبی شاهانه خلق میکند.
مواد لازم:
ابتدا برنج را با آب و نمک خیس کنید. باقالی را با کمی آب و نمک نیمپز کرده و کنار بگذارید. برنج را در آب جوش ریخته و پس از چند دقیقه که آب برنج کم شد، باقالی و شوید را به برنج در حال جوش اضافه کنید و وقتی آب جمع شد برنج را دم کنید. برای تهیه ماهیچه، پیاز را خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. ماهیچهها را اضافه کرده و همراه ادویهها کمی سرخ کنید، سپس حدود دو لیوان آب اضافه کرده و روی شعله کم بگذارید تا آرام آرام بپزد و نرم شود. بعد از پخت، در صورت دلخواه کمی زعفران روی ماهیچهها بریزید و بگذارید یک ربع بماند تا عطر و طعم زعفران به خورد ماهیچه برود.
تهچین، یکی از غذاهای مجلسی برای مهمانی است که مزه دلچسب و ظاهر بسیار شیکی دارد. این غذای قالبی، به دلیل تهدیگ طلایی و برشتهاش، محبوب دل ایرانیان است.
مواد لازم:
برنج را آبکش کنید. زردههای تخممرغ را با ماست، زعفران، نمک و کمی روغن مخلوط کرده، سپس برنج را به آن اضافه و خوب ترکیب کنید. مرغ یا گوشت پخته را با کمی زعفران و فلفل تفت دهید تا طعم بگیرد. کف قابلمهای نسوز را چرب کرده و یکسوم از برنج زعفرانی را بریزید و فشرده کنید. سپس لایهای از مرغ یا گوشت را روی آن پخش کرده و باقی برنج را ریخته و فشار دهید. اجازه دهید برنج روی حرارت ملایم دم بکشد. بعد از دم کشیدن، تهچین را بهآرامی در دیس برگردانید و با خلال پسته و زرشک تفتدادهشده تزئین کنید.
آلبالو پلو، ترکیبی از مزههای ترش و شیرین است که در روزهای گرم تابستانی، از بهترین غذاهای مجلسی برای مهمانی خاص محسوب میشود. این غذا با گوشت چرخ کرده طعمی بینظیر دارد.
مواد لازم:
برنج را آبکش کنید. همزمان آلبالوها را با شکر کمی بپزید تا آب آن کشیده شود. گوشت چرخکرده را با پیاز، نمک و ادویه ورز دهید و به شکل قلقلیهای یکدست درآورید و سرخ کنید. در یک قابلمه کمی روغن بریزید، لایهای از برنج، سپس مقداری آلبالو و گوشت قلقلی را بریزید و این لایهها را تکرار کنید تا مواد تمام شود. کمی زعفران روی لایهها بریزید. پس از دم کشیدن، آلبالوپلو را در دیس بکشید و در صورت تمایل با خلال پسته تزیین کنید.
سبزی پلو با ماهی، یکی از سنتیترین غذاهای مجلسی برای مهمانی ایرانی است که بیشتر به عنوان غذا برای مهمانی عید در نظر گرفته میشود. طعم و عطر خوش سبزیجات معطر در کنار ماهی تُرد، ترکیبی لذتبخش و بهیادماندنی میسازد.
مواد لازم:
برنج را مانند روش معمول خیس کرده، سپس آن را همراه با سبزیجات در آب جوش بریزید. پس از چند دقیقه آبکش کرده و در قابلمهای با تهدیگ دلخواه دم بگذارید. تکههای ماهی را با زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه، سیر و آبلیمو یا آب نارنج مزهدار کرده، سپس در آرد سوخاری بغلتانید و در روغن داغ، سرخ کنید تا طلایی و برشته شود. در نهایت، سبزیپلو را در دیس بکشید و ماهیها را کنار یا روی آن بچینید.
مرغ شکمپر از آن غذاهای مجلسی برای مهمانی شام است که در همان نگاه اول، مجلل و شاهانه به نظر میرسد. این غذا با ترکیبی از گردو، سبزیهای معطر، ادویهها و آلو، بسیار خوشمزه و مناسب سفرههای مهمانی بزرگ و خانوادگی است.
مواد لازم:
ابتدا داخل مرغ را تمیز شسته و خشک کنید. در تابهای، پیاز نگینی را با کمی روغن تفت دهید، سپس مغز گردو، کشمش، آلو، سبزی خشک، ادویهها و در نهایت رب انار را اضافه کرده و تفت دهید. توجه کنید که مواد باید طعمی ملایم و متعادل داشته باشند.
این ترکیب را داخل شکم مرغ قرار داده و با نخ و سوزن بدوزید. سطح مرغ را با زعفران و روغن چرب کنید و در فر از قبل گرمشده با دمای 180 درجه سانتیگراد، به مدت 1.5 تا 2 ساعت بپزید. میتوانید در طول پخت، روی مرغ را چند بار با آب مرغ یا زعفران چرب کنید تا طلایی و خوشرنگ شود.
بادمجان شکمپر، یکی از غذاهای مجلسی برای مهمانی است که با ترکیب بادمجان، گوشت چرخکرده و سبزیجات معطر، سفره غذا را خاص و متفاوت میکند. این غذا به دلیل طبع گرم خود، در فصلهای سرد انتخابی مناسب برای مهمانیهای خانوادگی است.
مواد لازم:
بادمجانها را پوست گرفته، از وسط برش طولی بدهید (تا انتها نرسد) و در آبنمک بخوابانید، سپس آنها را خشک کرده و در روغن سرخ کنید. پیاز را تفت داده، گوشت را اضافه کنید و با ادویهها و رب گوجه بپزید. در انتها، گوجه رندهشده و جعفری را اضافه کنید تا مایه غلیظی تهیه شود. داخل بادمجانها را با این مواد پر کرده، سپس آنها را در تابهای همراه با کمی سس گوجه و آب بگذارید تا بپزد و طعمها به خورد هم بروند.
زرشک پلو با مرغ، یکی از محبوبترین غذاهای مجلسی برای مهمانی ایرانی است که از تنوع طعمی، سادگی در تهیه و ظاهر جذاب برخوردار است. این غذا تقریبا در تمام مهمانیها، جشنها و حتی عروسیها دیده میشود.
مواد لازم:
برنج را به روش معمول آبکش کرده و دم بگذارید. در قابلمهای دیگر، پیاز خردکرده را تفت دهید، سپس مرغ را اضافه کرده و همراه با ادویه کمی سرخ کنید. حالا رب گوجه و زعفران را افزوده و همراه با آب بگذارید تا مرغ پخته و سس غلیظی حاصل شود. زرشک را با کمی شکر و روغن تفت دهید.
بعد از دم کشیدن برنج، مقدار کمی از آن را با زعفران مخلوط کرده و برای تزئین کنار بگذارید. برنج سفید را در دیس بکشید، زرشک و برنج زعفرانی را روی آن ریخته و مرغ را در کنار آن قرار دهید.
خورشت فسنجان، یکی از اصیلترین غذاهای مجلسی برای مهمانی ایرانی است. این خورشت با ترکیبی از گردوی آسیابشده و رب انار، طعمی خاص و منحصربهفرد دارد.
مواد لازم:
ابتدا پیاز را خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. اگر از گوشت چرخکرده استفاده میکنید، آن را به صورت قلقلیهای یکدست درآورده و با کمی زردچوبه، نمک و فلفل، سرخ کنید. اگر از مرغ استفاده میکنید، تکههای مرغ را به همراه پیاز تفت داده تا کمی طلایی شوند. گردوی آسیابشده را با شعله ملایم در قابلمهای جداگانه کمی تفت داده، سپس آب را اضافه کرده و اجازه دهید حدود 30 دقیقه بپزد. حالا رب انار را اضافه کنید و بعد از آن گوشت یا مرغ را به خورشت بیفزایید. خورشت باید با حرارت کم و زمان طولانی جا بیفتد تا روغن گردو بیرون بیاید. در صورت تمایل برای تعادل مزه، مقداری شکر اضافه کنید.
قیمه نثار، یکی از غذاهای شیک و مجلسی برای مهمانی است که با ترکیب گوشت، خلال بادام و پسته، زرشک، پیاز داغ و برنج، جلوهای باشکوه به سفره مهمانی میدهد.
مواد لازم:
ابتدا گوشت را با پیاز و ادویهها بپزید. همزمان برنج را به روش معمول آبکش کرده و دم بگذارید. خلالها را در گلاب خیس کنید، سپس کمی با کره تفت دهید. زرشک را نیز با شکر و کره تفت دهید. مقداری از برنج را با زعفران مخلوط کرده و برای تزئین کنار بگذارید. سپس در دیس، برنج سفید را کشیده و روی آن را با گوشت پختهشده، زرشک، خلالها و برنج زعفرانی تزئین کنید.
خورشت قیمه، یکی از محبوبترین غذاهای مجلسی برای مهمانی ایرانی است که با لپه، گوشت و لیموعمانی تهیه شده و همراه برنج سرو میشود. گفتنی است که این غذا را برای تعداد نفرات بالا میتوانید به تهیه غذای مجالس سفارش دهید.
مواد لازم:
پیازها را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا سبک شود، حالا گوشت خورشتی را اضافه کرده و با زردچوبه، کمی دارچین، نمک و فلفل، کمی تفت دهید تا آب آن کشیده شود. لپه را که از قبل خیس کردهاید، جداگانه بپزید و به قابلمه اضافه کنید. سپس رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و 2 تا 3 دقیقه با مواد سرخ کنید تا طعم خامی آن گرفته شود.
لیموعمانیها را سوراخ کرده و 30 دقیقه در آب گرم خیس کنید تا تلخی آنها گرفته شود، سپس به خورشت اضافه کنید. اجازه دهید خورشت با شعله ملایم حدود 2 ساعت بپزد تا کاملا جا بیفتد. یک ربع آخر مقداری آبلیمو هم اضافه کنید. در پایان سیبزمینیهای خلالی را سرخ کرده و هنگام سرو روی خورشت قرار دهید. البته اگر بادمجان بیشتر دوست دارید، میتوانید خورشت قیمه را با بادمجان سرخکرده سرو کنید.
خورشت خلال، یکی از غذاهای سنتی کرمانشاه است که با گوشت، خلال بادام و زرشک سیاه تهیه میشود. این خورشت، طعم خاص و مجلسی دارد و اغلب در مهمانیها سرو میشود.
مواد لازم:
پیازها را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. گوشت را اضافه کرده و با زردچوبه، فلفل، کمی دارچین و نمک تفت دهید تا تغییر رنگ دهد، سپس روی آن آب ریخته و اجازه دهید بپزد. خلال بادام را 2 ساعت در گلاب خیس کرده، سپس همراه زعفران به خورشت اضافه کنید. در نهایت، رب گوجهفرنگی را تفت دهید و همراه زرشک به گوشتهای پختهشده اضافه کنید و اجازه دهید تمام مواد برای 45 دقیقه دیگر بپزند.
مرغ ترش از غذاهای معروف گیلانی است که با سبزی معطر و چاشنی ترش، سیر و گردو پخته میشود و عطر و طعم بینظیری دارد. این غذا، یکی از بهترین انتخابها در لیست غذاهای مجلسی ایرانی برای مهمانی خواهد بود.
مواد اولیه:
پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. مرغها را به آن اضافه کرده و با زردچوبه، نمک و فلفل سرخ کنید. سبزیها را ریز خرد کرده و در تابهای جدا با مقدار کمی روغن سرخ کنید. سیرهای لهشده و گردوی آسیابشده را به سبزی اضافه کرده و کمی با هم تفت دهید، حالا مواد را همراه با یک قاشق رب انار، روی مرغها بریزید. آب جوش به مقدار لازم اضافه کنید و اجازه دهید با شعله کم حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت بپزد. در پایان، آبغوره یا هر چاشنی ترش دیگری که دوست دارید را اضافه کرده و نمک غذا را تنظیم کنید.
کباب کوبیده، یکی از پرطرفدارترین غذاهای مجلسی برای مهمانی ایرانی است که با گوشت چرخکرده مخلوط و پیاز آبگرفته تهیه میشود و به دلیل طعم بینظیر و خاطرهانگیزش، همواره حضوری پررنگ در مهمانیها و سفرههای ایرانی دارد.
مواد لازم:
پیاز رندهشده را خوب با دست فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. گوشت چرخکرده را در ظرف مناسبی بریزید، پیاز آبگرفته و نمک و فلفل را اضافه کنید. مواد را دستکم 10 دقیقه ورز دهید تا کاملا چسبنده شود. سپس از مواد به اندازههای مساوی برداشته و روی سیخ به شکل باریک و بلند فرم دهید. کبابها را روی منقل یا گریل با حرارت ملایم بپزید و مرتب بچرخانید تا هر طرف مغزپخت شود و البته نسوزد. هنگام سرو، کباب کوبیده را با گوجه کبابی، کره آبشده و نان سنگک سرو کنید. کباب کوبیده را میتوانید با برنج و کره هم سرو کنید.
جوجه کباب، یکی از غذاهای مجلسی ایرانی برای مهمانی است که با تکههای مرغ مزهدارشده در ترکیب زعفران و ماست تهیه میشود و معمولا در ناهارهای خانوادگی و مهمانیها، جایگاه ویژهای دارد. البته این شیوه مزهدار کردن سنتی و رایج است و به دلخواه میتوانید مرغ را با هر چاشنی و ادویهای مزهدار کنید.
مواد لازم:
مرغ را به تکههای متوسط خرد کنید. در کاسهای بزرگ، ماست، پیاز رندهشده، زعفران دمکرده، آب لیموترش، نمک و فلفل را مخلوط کرده و مرغ را به آن بیفزایید. مرغها را حداقل 4 ساعت یا ترجیحا یک شب در این مخلوط بخوابانید تا مزهدار شوند؛ سپس تکههای مرغ را به سیخ کشیده و روی منقل یا گریل با حرارت متوسط بپزید، به گونهای که کاملا مغزپخت شده و رنگ طلایی بگیرند.
غذاهای مجلسی برای مهمانی ایرانی، ترکیبی بینظیر از طعم، عطر و هنر آشپزی هستند که هر کدام نماینده بخشی از فرهنگ و تاریخ ما به شمار میآیند. انواع غذاهای مهمانی و مجلسی که در این مقاله معرفی شد، همه و همه میتوانند به مهمانی شما رنگ و جلوهای خاص ببخشند. همچنین برای تکمیل سفرهای رنگین، پیشنهاد میکنیم نگاهی به طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه داشته باشید؛ چاشنیای ساده اما فوقالعاده خوشطعم که در کنار اکثر غذاهای ایرانی، ترکیبی بینقص میسازد. انتخاب هر کدام از این غذاها برای میز مهمانی، نه تنها نشاندهنده سلیقه و دقت میزبان است، بلکه مهمانان را به دنیایی از لذتهای بیپایان دعوت میکند.
طرز تهیه 14 شیرینی عید بدون فر | آسان و خوشمزه عید نوروز همیشه با شیرینی&zwnj ...
طرز تهیه 15 تا از غذاهای سنتی شیراز که باید امتحان کنید شیراز بهعنوان ی ...
غذای نونی برای سحری خوشمزه و مقوی چی درست کنم؟ سحری، وعدهای مهم در ماه ...
کترینگ هفت و نیم
آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11
شماره تماس : 02144845300
ایمیل : support@7onim.ir