تهیه غذای دانشجویی برای دانشجوهایی که دور از محل تولد و خانواده یا در خوابگاه زندگی میکنند، جزء چالشهای روزمره است. افراد دانشجو نمیتوانند زمان زیادی را صرف پختوپز و تهیه غذا کنند، علاوه بر آن زندگی مستقل حجم انبوهی از مسئولیتهای جدید و فراوان را به همراه دارد، پس باید به دنبال راههای میانبر و ساده برای گذراندن آسان و لذتبخش این دوران بود.
رسیدن به روشهای ساده و آسان و صد البته ارزان برای درست کردن غذای دانشجویی باعث صرفهجویی و ذخیره وقت و انرژی و هزینههای یک دانشجو میشود. در این مطلب از تهیه غذا هفتونیم به سراغ معرفی تعدادی غذا دانشجویی میرویم تا کمکی به آسانتر شدن فرآیند پختوپز وعدههای غذایی برای دانشجوها کنیم. این مطلب برای افراد علاقهمند به آشپزی سریع و آسان نیز کاربردی و مناسب است.
شنیدن اسم غذای دانشجویی، برای خیلی از افراد یادآور غذاهای بیرنگ و رو، بدمزه و بیکیفیت است، در صورتی که با برنامهریزی و کمی خلاقیت میتوان لیستی متنوع و بلندبالا از انواع غذای دانشجویی ارزان و خوشمزه تهیه کرد. برای رسیدن به گزینههای مناسب باید فاکتورها و ویژگیهای اصلی مورد نیاز و ضروری یک غذای دانشجویی را درنظر بگیریم.
طبق بررسی اساسیترین دغدغههای دانشجویان، ویژگیهای زیر مهمترین فاکتورها برای تهیه یک وعده غذایی دانشجویی هستند:
هر شخص با توجه به شرایط خود این ویژگیها را الویتبندی میکند.
حالا که میدانیم غذای دانشجویی باید چه ویژگیهایی داشته باشد، در این بخش به سراغ معرفی لیستی از این غذاها به همراه طرز تهیه آنها میرویم؛ با ما همراه باشید.
به طور کلی درست کردن سالاد الویه بهعنوان یک غذا دانشجویی سریع و آسان نیست؛ اما این غذا در ذخیره کردن زمان و انرژی در چند وعده غذایی به ما کمک میکند. شما میتوانید حجم قابل توجهی از این غذا را درست کنید و تا چند روز در یخچال نگهداری کنید. سالاد الویه غذایی همهپسند و خوشمزه برای تمامی وعدههای غذایی است.
سیبزمینی، تخممرغ و هویج را آبپز کرده، بعد از پخت و کمی خنکشدن آنها را پوست بگیرید و رنده کنید. حالا نوبت خرد کردن است! خیارشورها و کالباس را ریز و نگینی خرد کنید (یا مرغ را ریشریش کنید) و به همراه نخودفرنگی و ذرت، به مواد رندهشده اضافه کنید و آنها را به خوبی با هم ترکیب و یکدست کنید.
برای تهیه سس سالاد الویه میتوانید مایونز را به میزان دلخواه و مدنظر به تنهایی به مواد اضافه کنید یا برای رژیمی شدن این غذای دانشجویی مقداری مایونز را به همراه ماست و آبلیمو با فلفل و نمک به مواد اضافه کنید. برای جا افتادن و خوشطعم شدن این سالاد بهتر است یک الی دو ساعت آن را داخل یخچال قرار دهید.
املت، غذایی سنتی و آسان است که همیشه طرفداران پروپاقرص خودش را دارد. همچنین املتی که هر شخصی درست میکند مثل امضای آشپزی او است و رنگ و بوی خاص خودش را دارد، اما املت تنها به معنای ترکیب نوستالژیک گوجه و تخممرغ نیست! در واقع املت به مجموعه غذاهایی گفته میشود که ماده اصلی و اولیه آنها تخممرغ همزده است. شما میتوانید انواع سبزیجات دلخواه و مورد علاقه خودتان یا حتی بیکن و ... را به همراه کمی ادویه به تخممرغ هم زده اضافه کنید و غذای دانشجویی خوشمزه و متنوعی را هر بار به شکلی جذاب و جدید درست کنید. در اینجا املت قارچ را به شما معرفی میکنیم.
برای تهیه غذا و این املت خوشمزه، ابتدا قارچها را به صورت ورقهای و پیازچهها را به صورت نگینی خرد کنید. سبزیجات خردشده را داخل تابهای که به همراه روغن کمی گرم شده بریزید و تفت دهید. تخممرغها را در کاسهای شکسته و به خوبی هم بزنید و سپس به سبزیجات داخل تابه اضافه کنید. در انتها برای خوشعطر و بو شدن این املت میتوانید از ادویههایی مانند فلفل سیاه، آویشن و پودر سیر استفاده کنید.
تن ماهی از آن دسته غذاهایی است که بهعنوان غذای سریع و آماده طرفداران خودش را دارد و میتواند در لیست غذای دانشجویی نیز جا خوش کند. این غذا میتواند به همراه انواع نان یا برنج میل شود، اما قرارگیری تن ماهی در کنار کته یا پلو آن را به غذایی کامل، سیرکننده و جذاب تبدیل میکند.
برای درست کردن این غذای دانشجویی در ابتدا پیاز را خلالی کرده و تفت دهید تا سبک شود، سپس تن ماهی را همراه با ادویههای دلخواه به پیاز سرخشده اضافه کرده و تفت دهید. حالا مواد میانی پلوتن، آماده است. در این مرحله برنج را آبکش کرده و قابلمه مناسب را انتخاب کنید. کمی روغن داخل قابلمه بریزید تا داغ شود و سیبزمینیهای حلقهای را کف قابلمه قرار دهید.
در مرحله پایانی برنج آبکششده، سبزی و ترکیب پیاز و تن ماهی را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید و به مدت 20 الی 30 دقیقه اجازه دهید تا پلوتن با حرارت ملایم دم بکشد. این ناهار ساده دانشجویی در کنار انواع ترشیجات و سبزی خوردن، ترکیبی بینظیر خواهد بود.
یکی دیگر از غذاهای دانشجویی جذاب و آسان که میتواند در دسته غذاهایی گیاهی نیز قرار گیرد، رشته پلو است. مواد آسان و در دسترس این غذا و امکان تنوع در طبخ آن، رشته پلو را به غذایی محبوب، جذاب و دوستداشتنی تبدیل کرده است.
روش پخت یک رشتهپلوی ساده مانند تهیه برنج آبکش است. آب را بجوشانید، مقدار کمی نمک به آن اضافه کنید و برنج شستهشده را همراه با رشتههای پلویی (رشتهها را خرد کنید) به آب در حال جوش اضافه کنید. بعد از 10 الی 15 دقیقه ترکیب برنج و رشته را آبکش کرده و دم بگذارید. شما میتوانید از تهدیگ دلخواه نان یا سیبزمینی برای رشتهپلو استفاده کنید، همچنین اضافه کردن ادویههایی مانند دارچین و زیره میتواند یک پلوی خوشعطر به شما تحویل دهد. در صورت دلخواه و برای جذابتر شدن این غذا دانشجویی میتوانید از گوجه خردشده یا نیمرو در کنار آن استفاده کنید.
ماکارونی جزء غذاهایی است کمتر کسی از بچهها تا بزرگترها دست رد به آن میزند! ماکارونی با دستور پخت سنتی و قدیمی با تهدیگ سیبزمینی در دل همه ایرانیها جا دارد. این غذا انتخابی مناسب برای ناهار ساده دانشجویی است که برای اقتصادی شدن آن میتوان سویا و قارچ را جایگزین گوشت چرخکرده کرد.
برای تهیه سس ماکارونی ابتدا پیاز نگینی خردشده را به همراه کمی روغن تفت دهید تا سبک شود، سپس سپس گوشت چرخکرده یا سویای خیسخورده را به همراه ادویههایی مانند فلفل، زردچوبه، آویشن و نمک به پیاز اضافه کنید. بعد از سرخ شدن و تغییر رنگ گوشت یا سویا، فلفل دلمهای ریز خردشده را به همراه رب گوجهفرنگی به مواد اضافه کنید و به خوبی ترکیب کنید. در انتها یک لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید و اجازه دهید برای یک ربع تا بیست دقیقه، سس به خوبی جا بیفتد.
بعد از تهیه سس ماکارونی به سراغ پخت رشتههای ماکارونی بروید. برای پخت این غذای ساده دانشجویی میتوانید طبق دستور روی بستهبندی عمل کنید. (امکان دارد بسته به نوع پاستا یا اسپاگتی روش پخت متفاوت باشد.) بعد از پخت رشتهها آنها را آبکش کنید و بصورت یکجا یا لایه لایه با سسی که آماده کردید ترکیب کنید و دم بگذارید. بعد از حدود بیست دقیقه، ماکارونی خوشمزه آمادهی میل کردن است.
پاستاها دنیایی متنوع و بیانتها از انواع غذاهای دانشجویی ارزان و آسان دارند و میتوانند پاسخی برای سوال چی درست کنم تکراری نباشه باشند. با اضافه کردن خلاقیت میتوانید تا مدتها آنها را بهعنوان گزینههای غذای دانشجویی در نظر بگیرید. در این مطلب از کترینگ هفت و نیم، بهترین تهیه غذای شرکتی، ما نوعی از پاستای پنیر و سبزیجات را به عنوان غذا دانشجویی سریع معرفی میکنیم.
در ابتدا پاستاها را داخل آبجوش و کمی نمک بریزید. برای خوشعطر و طعم شدن این پاستا بهتر است از روغن زیتون استفاده کنید. سیرهای لهشده را به همراه کمی فلفل و پاپریکا به روغن اضافه کرده و تفت دهید، بعد از یکی دو دقیقه گوجههای پورهشده را به سیر در حال سرخ شدن اضافه کنید.
بعد از پخت نسبی سس و بلند شدن عطر آن، نوبت به اضافه کردن اسفناجهای خردشده یا بیبی اسفناج میرسد. در مرحله بعد پنیر فتا را به وسیله چنگال کمی له کرده و با کمی آبجوش یکدست و به سس در حال پخت اضافه کنید. بعد از گذشت چند دقیقه و انجام این مراحل، پاستاها آمادهی ترکیب شدن با سس لذیذ هستند. پاستاها را بدون آبکش کردن، به همراه کمی از آب در حال جوش به سس اضافه کنید و به هم بزنید تا به خوبی سس با پاستا ترکیب شود. یکی دو دقیقه که گذشت غذای دانشجویی و صد البته جذاب شما آماده نوش جان کردن است.
انتخاب کوکو سبزی و قرار دادن آن در لیست غذای دانشجویی، انتخابی هوشمندانه برای جذب منبعی غنی از فیبر و سبزیجات است. این غذا آسان و سریع درست میشود و با انواع نانهای سنتی در کنار ماست یا ترشی بسیار لذیذ است.
برای شروع فرآیند آمادهسازی این غذای دانشجویی، در ابتدا یک ظرف بزرگ و گود متناسب با میزان مواد اولیه انتخاب کنید. سبزی کوکو را داخل ظرف بریزید و تخممرغها را دانه دانه داخل ظرف اضافه کنید و همراه با ادویهها به خوبی مخلوط کنید. تا همین مرحله مواد اولیهی کوکو سبزی آماده است، اما برای جذابتر شدن آن بهتر است که گردو و زرشک را نیز به ترکیب اضافه کنید.
راز یک کوکو سبزی با ظاهری جذاب، تابه نچسب و روغن داغ است! تابه را روی گاز قرار دهید، روغن را اضافه کنید و اجازه دهید به خوبی داغ شود، سپس مواد آمادهشده را به طور کامل و یکدست داخل تابه بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم کاملا سرخ مغزپخت شود. در مرحله پایانی به کمک یک بشقاب یا سینی کوکو را برگردانید و طرف دیگر آن را نیز سرخ کنید. بعد از گذشت دقایقی کوکوی خوشمزه، آماده سرو همراه با انواع نان است.
این کوکو هم با مواد ارزان و ساده درست میشود که میتواند به شکل ساندویچ با انواع نانها بهعنوان غذا دانشجویی میل شود. مزیت کوکو سیبزمینی بهعنوان غذای دانشجویی سریع، امکان نگهداری ترکیب آمادهشدهی آن تا چند روز در یخچال است.
سیبزمینیها را به خوبی شسته و برای آبپز شدن در قابلمهای مناسب قرار دهید. بعد از گذشت زمانی حدود نیم ساعت سیبزمینیهای پختهشده را از قابلمه خارج کنید و اجازه دهید سرد شوند. در گام بعدی سیبزمینیها را پوست گرفته و به خوبی رنده کنید. بعد از رنده شدن سیبزمینیها تخممرغها را به همراه ادویههایی مانند فلفل، زردچوبه و نمک به همراه کمی آرد سوخاری به مواد اضافه کرده و به خوبی ترکیب کنید تا خمیری یکدست داشته باشید. البته عدهای برای درست کردن کوکو سیبزمینی، سیبزمینیها را به صورت خام رنده میکنند که این موضوع سلیقهای است. در آخر مواد کوکو را مانند انواع کتلت و شامی با دست فرم دهید و داخل روغن از قبل داغشده سرخ کنید.
پیشنهاد میکنیم که در فصل گرما در کنار غذا حتما نوشیدنی خنک تابستانی هم در سفره داشته باشید که هم آب بدنتان تامین شود هم دچار گرمازدگی نشوید.
کباب تابهای انتخابی خوشمزه و آسان برای یک وعده پر و پیمان غذای دانشجویی است و در لیست طرز تهیه غذا با گوشت چرخ کرده قرار میگیرد. این غذا نیز در کنار کته، سبزی خوردن یا ماست میتواند یک گزینه جذاب بهعنوان غذا دانشجویی یا شام چندنفره و دوستانه باشد.
این غذا دانشجویی سریع، در ابتدا نیاز به رنده کردن یک پیاز متوسط دارد. پیاز رنده شده را آبگیری کرده و همراه با گوشتچرخکرده و ادویهها به خوبی ورز دهید تا به بافتی منسجم برسید. یک تابه مناسب و ترجیحا نچسب را انتخاب کنید و کف آن را با کمی روغن یا کره ذوبشده چرب کنید. بعد از چرب کردن ظرف و قبل از قرار دادن آن بر روی حرارت مواد گوشتی را به خوبی و به صورت یک دست داخل ظرف پخش کنید و با سر کفگیر خطوطی جداکننده بر روی آن ایجاد کنید.
بعد از انجام این مراحل تابه را بر روی حرارت ملایم قرار میدهید تا کباب مغزپخت شود. حالا برای نرم شدن بافت این کباب باید به سراغ درست کردن یک سس جذاب بروید. گوجهفرنگیها را پوره کنید، در ظرفی مجزا همراه با ادویههایی مانند فلفل، زردچوبه، نمک و سماق روی حرارت بگذارید و مقداری کره به آن اضافه کنید. در دقایق پایانی پخت کبابها این سس خوشرنگ و بو را به آنها اضافه کنید. این غذا به همراه کته یک وعده بینظیر برای جمعهای دوستانه و غذای دانشجویی است.
امیدواریم این مطلب از کترینگ هفتونیم نیز بار دیگر گرهگشای یکی از دغدغههای شما بوده باشد! غذاهای معرفیشده در این مطلب غذای دانشجویی مطابق با اهداف همیشگی ما، وعدههایی سالم هستند که میتوانند با خلاقیت شما جذابیت دوچندانی داشته باشند. برای داشتن تغذیهای سالم و مناسب در دوران دانشجویی پیشنهاد میکنیم مطلب مرتبط دیگر میان وعده سالم را نیز مطالعه کنید تا با دنیایی از خوراکی آسان و جذاب آشنا شوید.
پذیرایی در جلسات اداری، مهمترین نکاتی که باید بدانیم پذیرایی در جلسات ا ...
میان وعده های چاق کننده سالم | برای افزایش وزن چه بخوریم؟ میان وعدههای ...
معرفی 8 غذای سرد برای سرکار در گذشته محل کار خیلی از افراد نزدیک منزلشا ...
کترینگ هفت و نیم
آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11
شماره تماس : 02144845300
ایمیل : support@7onim.ir