تهیهی غذا مناسب افطار از دغدغههای همیشگی خانوادههای ایرانی در ماه رمضان است. ماه مبارک رمضان یکی از مناسبتهای مذهبی مسلمانان است که علاوه بر اعمال و مناسک مذهبیای که دارد، عادات غذایی متفاوتی نیز نسبت به دیگر ایام سال دارد. در ماه رمضان بهطور معمول تعداد وعدههای غذایی به دو وعده اصلی سحر و افطار محدود میشود، در حالی که در دیگر ماههای سال، افراد اصولا 3 وعده اصلی (صبحانه، نهار و شام) و 2 تا 3 میانوعده مصرف میکنند.
تفاوتهای ذکرشده درباره وعدههای غذایی از دلایل اهمیت و توجه به انواع غذاهای ماه رمضان است. اگر اطلاعات درست و مفیدی از نحوه تهیه و نکات غذا مناسب افطار در این ماه داشته باشیم، این ماه میتواند اثرات مفیدی بر سلامت جسم و روح ما بگذارد. در واقع برای حفظ سلامتی در ایام رمضان و توانایی برای انجام اعمال آن که پررنگترینش روزه گرفتن است، لازم است که اطلاعات درستی در مورد تهیه غذا مناسب در این ماه داشته باشیم. در این مقاله از کترینگ هفت و نیم به اهمیت غذاهای افطاری ماه رمضان و تهیه غذا برای افطار ماه رمضان میپردازیم.
برای حفظ سلامتی، حتی افزایش سلامتی و پاکسازی بدن در این ایام لازم است توجه کافی به غذای مناسب برای افطاری داشته باشیم. در این بخش به ویژگیهای قابلتوجه غذا مناسب افطار میپردازیم.
ویژگیهای غذای مناسب برای وعده افطار عبارتاند از:
پس از چندین ساعت روزهداری و عدم مصرف آب و غذا، بدن نیاز دارد که انرژی خود را به سرعت بازیابی کند. لازمهی تامین انرژی مورد نیاز در مدت کوتاه، مصرف غذاهایی با فرآیند هضم آسان است، مثلا غذاهایی مانند انواع سوپ و آش غذا مناسب افطار هستند. سوپ و آش بهطور معمول حاوی فیبر محلول هستند و این غذاها به دلیل مایعاتی که در آنها وجود دارد، به هضم غذا کمک میکنند. با توجه به موارد ذکرشده سوپ، آش و غذاهای رقیق انتخابی مناسب غذا برای افطار ماه رمضان هستند.
غذا مناسب افطار باید به گونهای باشد که انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کند. استفاده از گروههای غذایی مختلف مانند نان و غلات، حبوبات، گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات، میوهها و سبزیجات در وعده افطار ضروری است. مصرف این مواد غذایی را همواره از زمان افطار تا سحر در نظر بگیرید.
از موارد مهم در روزهداری مصرف آب موردنیاز بدن در وعده افطار تا سحر است. بهترین گزینه در شروع وعده افطار میتواند یک لیوان آبگرم یا چای کمرنگ باشد. دیگر انواع غذا برای افطار نیز میتوانند آب مورد نیاز بدن در این ایام را تامین کنند.غذاهای آبکی و رقیق، میوه و سبزیجات تازه و سبزی خوردن میتوانند از دیگر منابع باشند. مصرف مایعات مایعات به حرکت غذا در دستگاه گوارش کمک میکنند و از یبوست جلوگیری میکنند.
از دیگر خطراتی که در این مدت میتواند سلامت ما را تهدید کند، یبوست است. عدم مصرف مواد غذایی و خستگی و کمبود انرژی حاصل از آن موجب کمتحرکی ما میشود و این عوامل در کنار یکدیگر میتوانند دلیل یبوست باشند. اصلاح و توجه به مصرف غذا مناسب افطار که دارای فیبر و مایعات باشد، از بروز یبوست جلوگیری میکند.
مصرف زیاد شکر و شیرینی در وعده افطار میتواند منجر به افزایش قند خون و احساس گرسنگی شود. بهتر است برای انتخاب غذا مناسب افطار به جای مصرف شیرینیهای مصنوعی، از خرما، عسل و میوههای تازه بهعنوان جایگزینهای سالم استفاده کنید. مصرف خرما و انجیر و جایگزین کردن آنها به جای قند و شکر میتواند انرژی قابلتوجهی را برای شما تامین کند.
برای حفظ سلامتی توصیه میشود که همواره از مصرف غذاهای چرب و شور خودداری کنیم، چرا که غذاهایی با این خصوصیات آسیبهای مختلفی به سلامتی ما میزنند. بهطور مثال، غذاهای چرب و شور معمولا دارای مقادیر بالایی از کالری و نمک هستند که میتواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود و فشار خون را هم بالا ببرد. همچنین وجود مقادیر زیاد نمک در غذای مخصوص افطار موجب اختلال در دستگاه گوارش، تخلیه بیشتر آب از بدن و احساس خستگی و کاهش انرژی میشود.
علاوه بر در نظر گرفتن موارد گفتهشده برای تهیه انواع غذا برای افطاری، باید ذائقه را نیز در نظر بگیریم. مصرف طعمها و غذاهای موردپسند با حفظ نکات غذا مناسب افطار باعث میشود مصرف وعدههای غذایی این ماه با لذت همراه شود.
تهیه غذای افطاری برای مهمان و صله رحم یکی از عادات فرهنگی مذهبی ما در ماه رمضان است. مهمانی و دور هم جمع شدن در شبهای ماه رمضان بعد از چندین ساعت روزهداری، از دیگر ایام سال شور و حال بیشتری دارد. در ماه مهمانی خدا ما نیز به برگزاری مهمانی یا مهمانی رفتن میپردازیم، در نتیجه یکی از دغدغههای خانوادهها تدارکات و تهیه غذای افطاری برای مهمان است. البته از آنجا که در بسیاری از این مهمانیها و مراسمات جمعیت زیادی از فامیل و آشنا دورهم جمع میشوند، تدارک و تهیه تمامی غذا های افطاری در خانه کاری بسیار سخت و زمانبر است، بنابراین برخی ترجیح میدهند غذا را از بیرون تهیه کنند.
اگر شما هم قصد دارید از بیرون غذا را تهیه کنید، کترینگ هفت و نیم مثل همیشه با دغدغه ارائه غذا سالم و باکیفیت در ماه رمضان نیز کنار شماست. شما میتوانید تهیه غذا انواع افطاری را برای مهمانیها و مناسبتهای این ماه از ما بخواهید. عموما در مهمانیهای ماه رمضان یک وعده از انواع افطاری سبک مانند، سوپ، آش یا حلیم همراه با سبزیجات و مایعات در اولین وعده بعد از روزهداری، یعنی زمان افطار صرف میشود. ساعاتی بعد از صرف وعده افطار هم شام صرف میشود. با توجه به حجم مشغلهی زندگی و روزهدار بودن میزبانان، تدارک غذا مناسب افطار کار آسانی نیست. ما در کنار شما هستیم تا با خیالی راحت از بابت تهیه غذا و تدارکات، مهمانیها و مراسماتتان را برگزار کنید.
برگزاری مهمانی افطار و تهیه غذا مناسب برای آن نیز مانند هر مناسبت و مراسمی آداب مختص به خود را دارد. البته همیشه سلیقه و ذائقه اشخاص میتواند دخیل باشد. جهت تهیه غذای افطاری برای مهمان، میتوانید از انواع غذاها و نوشیدنیهای متنوع استفاده کنید تا مهمانها و همچنین خودتان از تجربه طعمهای مختلف لذت ببرید. ما در این قسمت از این مقاله پیشنهاداتی را به شما ارائه میدهیم.
انتخاب غذاهای سنتی در منو تهیه غذا مناسب افطار میتواند گزینه جذابی باشد. آشها و سوپهای متنوع و محبوبی وجود دارند که میتوانند وعده سبک و مناسبی برای شروع وعده افطار باشند، مانند آش رشته، آش و سوپ جو، سوپ مرغ و ... . در کنار یک نوع سوپ و آش، انواع غذاهای سنتی مثل شامی و کتلت نیز میتوانند خوشمزه و سیرکننده باشند. البته میتوانید بنا به ذائقه مهمانان خود برنج و انواع غذاهای کبابی یا خورشت هم تهیه کنید، ولی بعضی از افراد ترجیح میدهند بعد از افطار شام سنگینی نخورند.
زمانی که شما تعداد زیادی از افراد را برای مهمانی و صرف غذای مخصوص افطار دعوت میکنید، با سلایق و ذائقههای متنوعی روبهرو هستید. برای جلب رضایت مهمانان و داشتن مراسمی جذاب، میتوانید غذاهای محبوب و همهپسند را بهعنوان غذا مناسب افطار در نظر بگیرید. انتخاب چند مدل غذا نیز با در نظر گرفتن تمام سلیقهها، میتواند مهمانی بهیادماندنیای را در خاطر دیگران ثبت کند.
خیلی از اشخاص تمایل به مصرف غذاهای سبک به شکل خوراک و با کربوهیدرات اندک دارند. شما با جای دادن یک یا دو خوراک در منوی پذیرایی غذا های افطاری میتوانید رضایت این گروه را نیز جلب کنید.
انواع نوشیدنیها و مایعات از گزینههای پرطرفدار وعده افطار برای تمامی سلیقهها هستند؛ از چای برای شروع افطار گرفته تا نوشیدنیهای خنک، انواع شربت و آبمیوه که کمتر کسی دست رد به آنها میزند. اگر بخواهیم نکات سلامت را نیز در نظر بگیریم، مصرف چای کمرنگ در وعده افطار توسط متخصصین توصیه شده است. علاوه بر این، مصرف نوشیدنیهایی مانند شربت خاکشیر و تخم شربتی نیز طی ساعات افطار تا سحر، برای احساس تشنگی کمتر حین روزه توصیه میشود.
مصرف انواع دسر و شیرینی نیز بعد از صرف غذا مناسب افطار انتخاب مناسبی در کنار نوشیدن چای و حین گپهای دورهمی است، البته مصرف بیش از اندازهی این موارد میتواند فرآیند روزهداری را با مشکل مواجه کند. زولبیا و بامیه در کنار خرما و ... از شرینیهای پرطرفدار در کنار انواع غذاهای ماه رمضان هستند.
در نظر بگیرید که بین مهمانان ممکن است نیازها و ترجیحات مختلفی وجود داشته باشد، بنابراین اطمینان حاصل کنید که منوی غذا های افطاری شما شامل گزینههای مناسب برای همه باشد، از جمله گیاهخواران، بیماران، کودکان و کسانی که نیاز به غذاهای خاص دارند. در نظر گرفتن این موارد به عنوان میزبان نشاندهنده میزان اهمیت و احترام شما به مهمانان و تهیه غذا مناسب افطار برای آنهاست. در ضمن نشان میدهد که شما اصول تشریفات و پذیرایی را میدانید.
امیدواریم مقالهای که خواندید برای برگزاری مهمانی و غذای افطاری برای مهمان مفید بوده باشد. کترینگ هفتونیم، بهترین تهیه غذای مراسم در تهران، برای برگزاری مهمانیها و مراسمات شما به بهترین شکل در ماه رمضان و در باقی ایام سال نیز با منوی غذای متنوع و باکیفیت در کنار شماست.
کترینگ غذا چیست؟ تا اواسط دهه ی هشتاد خورشیدی، وقتی رستوران های کلاسیک یکه تا ...
تغذیه مناسب دانش آموزان در ایام امتحانات دوران امتحانات ایام حساسی است. دانش ...
چگونه سبک زندگی سالم داشته باشیم؟ سبک زندگی سالم و شاد گنجی است که اغلب افراد ...
کترینگ هفت و نیم
آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11
شماره تماس : 02144845300
ایمیل : support@7onim.ir