صفحه اصلی
غذاها
لیست قیمت
وبلاگ
رزرو غذا

طرز تهیه سوپ دال عدس برای سرماخوردگی خوشمزه و مقوی

سوپ دال عدس برای سرماخوردگی

در فصول سرد سال که سرماخوردگی و آنفولانزا و دیگر بیماری‌های ویروسی شایع‌تر می‌شوند، بسیاری از افراد به دنبال راه‌های طبیعی برای تسکین علائم بیماری هستند. یکی از غذاهای مقوی و لذیذ که در بسیاری از فرهنگ‌ها به عنوان درمان خانگی استفاده می‌شود، سوپ دال عدس است. این سوپ نه تنها خوشمزه و راحت برای هضم است، بلکه با داشتن مواد مغذی و ویتامین‌های مختلف، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. مواد مغذی موجود در دال عدس، به خصوص در روزهای سرد سال که بدن نیاز به انرژی بیشتری دارد، به حفظ سلامتی و انرژی بدن کمک می‌کند. این سوپ با خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی خود به کاهش گلودرد، بهبود سیستم تنفسی و تسریع فرآیند بهبودی سرماخوردگی کمک می‌کند. در این مقاله از هفت‌ونیم، بهترین کترینگ غرب تهران، به طرز تهیه سوپ دال عدس برای سرماخوردگی خواهیم پرداخت و از خواص دال عدس برای سرماخوردگی می‌گوییم.

سوپ دال عدس؛ معجزه‌ای برای سرماخوردگی

در دوران سرماخوردگی، سوپ‌ها یکی از بهترین غذاها برای کاهش علائم و بهبود سریع‌تر هستند. برای همین خیلی خوب است حتما طرز تهیه سوپ ساده را بدانید. یکی از انواع محبوب و پرطرفدار سوپ‌ها، سوپ عدس قرمز  یا دال عدس است. این سوپ با ترکیب اصلی دال عدس که خیلی سریع می‌پزد، گزینه‌ای عالی برای کسانی است که دنبال یک غذای سریع و مقوی برای سرماخوردگی هستند. به علاوه، عدس قرمز طعمی شیرین‌تر و نرم‌تر دارد که بسیاری از افراد به خصوص در روزهای بیماری آن را ترجیح می‌دهند.

طرز تهیه سوپ دال عدس بسیار ساده است و در کمتر از 30 دقیقه می‌توان یک سوپ خوشمزه و مغذی آماده کرد که بدن را در برابر سرماخوردگی تقویت کند. سوپ دال عدس در مناطق مختلف با روش‌ها و مواد اولیه تقریبا متفاوتی تهیه می‌شود. همچنین برخی از افراد سوپ دال عدس برای سرماخوردگی را به دلیل این که مقوی‌تر باشد، با برنج یا بلغور گندم می‌پزند. اگر زمان کافی برای پخت این سوپ خوشمزه را ندارید، می‌توانید آن را به تهیه غذا، سفارش دهید.

طرز تهیه سوپ دال عدس

مواد لازم سوپ دال عدس

  • دال عدس (عدس قرمز): یک پیمانه
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • هویج: یک عدد متوسط
  • سیب‌زمینی: یک  عدد کوچک (اختیاری)
  • سیر: 2 حبه
  • عصاره مرغ یا آب: 4 پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، فلفل قرمز، زیره و نمک: به مقدار لازم
  • روغن زیتون یا کره: یک قاشق غذاخوری
  • لیموترش تازه: برای طعم‌دهی

طرز تهیه سوپ دال عدس برای سرماخوردگی

  1. برای تهیه سوپ دال عدس برای سرماخوردگی باید برنج و دال عدس را خیس کرده و آن را آبکشی کنید؛ سپس آن‌ها را با مقدار مناسبی آب یا آب مرغ بجوشانید. در مرحله بعد پیاز را خرد کرده و با کمی روغن در یک قابلمه بزرگ تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود؛ همچنین سیر خردشده را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
  2. در این مرحله از تهیه سوپ دال عدس برای سرماخوردگی، هویج و سیب‌زمینی را خرد کرده و به مواد اضافه کنید. پس از کمی تفت دادن، ادویه‌ها و سپس رب گوجه‌فرنگی را هم به قابلمه بیفزایید. در نهایت این مواد را به برنج و دال عدس اضافه کرده و اجازه دهید به خوبی بپزد.
  3. اگر سوپ را با بافت نرم و پوره‌ای دوست دارید، سوپ را با گوشت‌کوب برقی یا مخلوط‌کن پوره کنید تا بافت یکدستی پیدا کند، وگرنه می‌توانید به همان صورت سوپ را نوش جان کنید.
  4. برای طعم‌دهی بیشتر، کمی آب‌لیموی تازه به سوپ اضافه کنید و آن را سرو کنید.
  5. این سوپ می‌تواند به عنوان یکی از غذاهای زمستانی گرم در کنار نان تازه مصرف شود.

سوپ عدس قرمز برای سرماخوردگی

طرز تهیه سوپ دال عدس ترکیه ای با طعم خاص و دلچسب

سوپ دال عدس ترکیه‌ ای یکی از محبوب‌ترین غذاهای ترکی است که به‌ویژه در فصول سرد سال سرو می‌شود. این سوپ دال عدس برای سرماخوردگی به دلیل استفاده از ادویه‌های خاص مانند پول بیبر و تخم گشنیز، طعمی متفاوت و خاص پیدا می‌کند. در ترکیه، این سوپ را معمولا بدون برنج تهیه می‌کنند و به آن کمی نعنا خشک و پودر پاپریکا اضافه می‌کنند. این سوپ نه تنها برای درمان سرماخوردگی مفید است، بلکه به عنوان یک غذای آرام‌بخش برای رفع خستگی و تقویت سیستم ایمنی نیز استفاده می‌شود.

طرز تهیه سوپ دال عدس عربی

در تهیه سوپ دال عدس عربی، از گوجه رنده‌شده استفاده می‌شود. در این روش پخت، ابتدا باید گوجه رنده‌شده را به همراه سیر در روغن زیتون تفت دهید و به همراه دال عدس و مقداری آب یا آب مرغ بجوشانید. این سوپ خوشمزه در لبنان به روش دیگری طبخ می‌شود. در سوپ دال عدس لبنانی، برنج نیم‌دانه به همراه دال عدس جوشیده می‌شود و سپس به آن گشنیز تازه و سماق هم اضافه می‌شود. سوپ دال عدس به دلیل خواص زیاد و طعم عالی در کشورهای مختلف با تغییراتی پخته و سرو می‌شود و هر کدام طعم منحصربه‌فرد و لذیذی دارد.

آیا دال عدس برای سرماخوردگی خوب است

طرز تهیه سوپ دال عدس هندی

سوپ دال عدس هندی با ترکیب عدس قرمز، پیاز، سیر، زنجبیل، گوجه‌فرنگی و ادویه‌های معطری مانند زردچوبه، زیره، تخم گشنیز، فلفل قرمز و گرام ماسالا تهیه می‌شود. همان‌طور که انتظار می‌رود غذاهای هندی پرادویه‌تر و با عطر و طعم بیشتری درست می‌شوند.

ابتدا به همین طریقی که در بخش‌های قبل گفتیم پیاز، سیر و زنجبیل را در روغن تفت دهید، سپس گوجه‌فرنگی و ادویه‌ها را اضافه کرده و بعد از کمی پخت، عدس شسته‌شده و آب یا آب مرغ را به آن اضافه کنید. تفاوت اصلی این سوپ دال عدس برای سرماخوردگی با دال عدس‌های دیگر در میزان و نوع ادویه‌هاست. همچنین هندی‌ها برای پخت این غذا در انتها مقداری سیر، فلفل و زیره را در روغن یا کره کمی داغ کرده و در انتها روی سوپ می‌ریزند که طعمی قوی‌تر و معطرتر به آن بدهد.

خواص دال عدس برای سرماخوردگی

دال عدس، به دلیل غنی بودن از پروتئین، فیبر، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف، یکی از بهترین گزینه‌ها برای تغذیه بدن در زمان بیماری است. برخی از رستوران‌ها و کترینگ‌ها، در روزهای زمستان این غذا را در منوی خود دارند و این فرصت خوبی برای کارمندان و افرادی است که فرصت کافی برای پخت این سوپ را ندارند تا از طعم و خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین خواص سوپ دال عدس برای سرماخوردگی خواهیم پرداخت و بررسی می‌کنیم که آیا دال عدس برای سرماخوردگی خوب است یا خیر؟

خواص دال عدس برای سرماخوردگی

تقویت سیستم ایمنی بدن

دال عدس منبع غنی از آهن، روی، ویتامین‌های B و به خصوص ویتامین C است که همگی برای تقویت سیستم ایمنی ضروری هستند. این مواد به تقویت گلبول‌های سفید خون کمک می‌کنند که نقش مهمی در مبارزه با عفونت‌ها و ویروس‌ها دارند.

کاهش التهاب گلو

از دیگر خواص دال عدس برای سرماخودرگی می‌توان گفت که دارای خواص ضدالتهابی است که به کاهش درد و التهاب گلو کمک می‌کند. این ویژگی به‌ویژه در زمان سرماخوردگی که گلو معمولا ملتهب و دردناک می‌شود، بسیار مفید است. با مصرف سوپ دال عدس برای سرماخوردگی، می‌توان التهابات را کاهش داد و احساس راحتی بیشتری داشت.

بهبود هضم و عملکرد دستگاه گوارش

سوپ دال عدس برای سرماخوردگی سرشار از فیبر است که به هضم بهتر غذا و عملکرد بهینه دستگاه گوارش کمک می‌کند. در زمان بیماری، بسیاری از افراد دچار مشکلات گوارشی می‌شوند و به همین دلیل، مصرف دال عدس که هضم آسانی دارد، گزینه خوبی است. در تهیه آش عدس برای سرماخوردگی می‌توانید برای داشتن خواص بیشتر، دال عدس نیز به آن اضافه کنید.

سوپ دال عدس ترکیه ای

تامین انرژی بدن

در دوران سرماخوردگی، بدن ضعیف می‌شود و نیاز به انرژی بیشتری دارد. سوپ عدس قرمز برای سرماخوردگی با دارا بودن کربوهیدرات‌های پیچیده، انرژی پایدار و ماندگاری به بدن می‌دهد و می‌تواند به سرعت علائم ضعف و بی‌حالی را کاهش دهد.

در نهایت با توجه به تمام این خواص در جواب این سوال که آیا دال عدس برای سرماخوردگی خوب است؟ باید بگوییم به طور قطع سوپ دال عدس یکی از بهترین انتخاب‌ها برای دوران بیماری و سرماخوردگی است.

جمع‌بندی

سوپ دال عدس برای سرماخوردگی نه تنها یک غذای لذیذ، بلکه یک درمان طبیعی و موثر برای مقابله با علائم سرماخوردگی است. این سوپ با خواص ضدالتهابی، تقویت‌کننده سیستم ایمنی و هضم آسان، می‌تواند به بهبود سریع‌تر بدن کمک کند. اگر به دنبال غذا برای سرماخوردگی و گلودرد در روزهای سرد هستید، سوپ دال عدس می‌تواند راه‌حلی عالی باشد. در این مقاله چند روش از پخت سوپ دال عدس معرفی شد و شما می‌توانید با توجه به ذائقه خود از ترکیبات مختلفی استفاده کرده و از طعم آن لذت ببرید.

نوشته شده توسط ادمین
سه شنبه 23 بهمن 1403
0
164
دیدگاهتان را بنویسید
امتیاز :
ثبت نظر
پربازدید ها
غذای افطاری برای مهمان بدون برنج و برنجی چی بپزم؟

غذای افطاری برای مهمان بدون برنج و برنجی چی بپزم؟ اگر شما هم تصمیم گرفتید خان ...

طرز تهیه 9 حلوا برای افطاری ساده و خوشمزه

طرز تهیه 9 حلوا برای افطاری ساده و خوشمزه ماه رمضان، ماهی است که در آن روزه&z ...

غذا مناسب افطار چی درست کنم؟ لیست بهترین غذا برای افطاری

غذا مناسب افطار چی درست کنم؟ لیست بهترین غذا برای افطاری تهیه‌ی غذا مناس ...

کترینگ هفت و نیم

آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11

شماره تماس : 02144845300
ایمیل :  support@7onim.ir

ما را دنبال کنید 

   

مجوزها 

کپی رایت © تمام حقوق محفوظ است.