آش عدس یکی از غذاهای مقوی و خوشمزهای است که میتواند سیستم ایمنی بدن را در فصول سرد سال تقویت کرده و علائم بیماری را کاهش دهد. این آش به دلیل داشتن مواد مغذی مانند عدس، سبزیجات تازه و ادویههای گرم، بهعنوان یک غذای درمانی در روزهای سرد و بیماری شناخته میشود. در این مقاله، به شرح طرز تهیه آش عدس برای سرماخوردگی میپردازیم و علاوه بر معرفی خواص این آش، روش پخت را بهصورت مرحله به مرحله شرح خواهیم داد. همچنین، به نکاتی درباره استفاده از آش عدس در برنامههای غذایی و تهیه آن بهعنوان غذای مناسب سرماخوردگی خواهیم پرداخت.
اگر به دنبال درست کردن آش برای سرماخوردگی یا آش و انواع سوپ برای افطاری هستید مطمئن باشید که آش عدس یکی از بهترین انتخابهاست. برای تهیه آش عدس برای سرماخوردگی، مهمانی افطاری و ... ابتدا مواد زیر را آماده کنید.
آش عدس یک آش خوشمزه و مقوی است که طرز پخت سادهای دارد. برای پخت آش عدس بهعنوان یکی از خوشمزهترین غذاهای زمستانی گرم و حتی یکی از غذاهای چهارشنبه سوری در روزهای سرد سال، در ادامه همراه ما باشید.
در اولین مرحله از طرز تهیه آش عدس برای سرماخوردگی ابتدا عدس و برنج را بشویید و حدود یک ساعت در آب خیس کنید. سبزی آش را تمیز بشویید و ریز خرد کنید. سیبزمینی را به قطعات کوچک خرد کنید. این مواد باعث میشوند آش شما به یک آش سرماخوردگی با عدس مغذی تبدیل شود.
پیازها را خرد کرده و با کمی روغن یا کره در قابلمهای تفت دهید تا کمی طلایی شوند؛ سپس سیر خردشده را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید. در نهایت زردچوبه را نیز به این ترکیب اضافه کنید تا عطر و طعم غذا بیشتر شود. البته حواستان باشد زردچوبه نباید زیاد حرارت ببیند وگرنه خواصش از بین میرود.
در این مرحله از طرز تهیه آش عدس برای سرماخوردگی، عدس و برنج خیسخورده را به قابلمه اضافه کنید و حدود 6 پیمانه آب به آن بیفزایید؛ اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند تا نرم شوند.
آش عدس به عنوان غذای بدون گوشت برای سحری هم گزینه مناسبی است؛ هم مقوی است و هم ساعتها میتواند روزهدار را سیر نگه دارد.
بعد از این که زمان کافی گذشت و عدس و برنجها نیمپز شدند، حالا سبزیهای خردشده و سیبزمینی را به آش اضافه کنید. ترکیب سبزیها با عدس، علاوه بر افزایش ارزش غذایی و بهبود عطر و طعم غذا، آش را برای روزهای سرماخوردگی فوقالعاده مقوی و مغذی میکند.
پس از حدود 30 دقیقه، نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل کمی آبغوره یا آبلیمو به آش عدس مریض اضافه کنید. این طعمدهندهها در آش مخصوص سرماخوردگی با عدس، به تسکین گلودرد و تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند.
در تابهای کوچک، نعناع خشک را با کمی روغن تفت دهید و به آش اضافه کنید. با انجام این مرحله از طرز تهیه آش عدس برای سرماخوردگی، طعم و عطر آش عدس تکمیل میشود. برای درست کردن نعناع داغ آش عدس مریض پیشنهاد میکنیم از مقدار خیلی کمی روغن استفاده کنید و زیاد هم نعناع خشک را سرخ نکنید. در ضمن اگر دوست داشته باشید برای هضم راحتتر میتوانید در انتها آش را با گوشتکوب برقی پوره کنید.
بیشتر بخوانید: اگر طرز تهیه سوپ دال عدس برای سرماخوردگی را بلد نیستید، هر چه سریعتر آن را یاد بگیرید و به طرفداران این سوپ لذیذ و مقوی بپیوندید!
در این روش میتوانید برنج را حذف کنید یا در کنار برنج، بلغور گندم نیز اضافه کنید. برای این کار تمام مراحل قبلی تکرار میشود و هم زمان با برنج و عدس، بلغور گندم که از قبل خیس خورده را به آش اضافه کنید. بلغور گندم لعاب آش را بیشتر میکند و خواص زیادی دارد.
تا اینجا طرز تهیه آش عدس برای سرماخوردگی را یاد گرفتید. حالا برای تکمیل مطلب باید بگوییم آش عدس برای سرماخوردگی را میتوانید با نان سنگک تازه و کمی ماست سرو کنید. همچنین برای افرادی که بهدنبال گزینههای کمکالری هستند، این آش میتواند بهعنوان یک غذای رژیمی نیز در نظر گرفته شود. این غذای خوشمزه و سالم را در روزهای سرد و برای تقویت بدن خود و عزیزانتان بپزید یا از کترینگ تهیه کنید و از خواص درمانی آن بهرهمند شوید.
طرز تهیه 10 غذای بدون گوشت برای سحری که باید بلد باشید با نزدیک شدن به ماه مب ...
طرز تهیه 18 مورد از انواع نوشیدنی خنک برای مهمانی مهمانیها، فرصتی برای ...
طرز تهیه 15 دسر برای ماه رمضان | خوشمزه و کمهزینه مهماننوازی از د ...
کترینگ هفت و نیم
آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11
شماره تماس : 02144845300
ایمیل : support@7onim.ir