صفحه اصلی
غذاها
لیست قیمت
وبلاگ
رزرو غذا

طرز تهیه 15 تا از غذاهای سنتی شیراز که باید امتحان کنید

غذاهای سنتی شیراز

شیراز به‌عنوان یکی از شهرهای تاریخی مهم ایران نه فقط در فرهنگ، ادبیات و هنر، بلکه در غذا و آشپزی هم جزء سرآمدهای کشور ماست. آن‌چه که باعث تمایز میان غذاهای سنتی شیراز و سایر شهرها می‌شود، خوش رنگ و لعاب بودن آن‌هاست. با توجه به این که پانزدهم اردیبهشت به‌عنوان روز شیراز نامگذاری ‎شده است، در این مقاله از کترینگ هفت و نیم همراه ما باشید تا شما را با 15 مورد از این غذاها آشنا کنیم و بگوییم طرز تهیه غذاهای محلی شیراز چیست.

هویج پلو

هویج پلو یکی از غذاهای سنتی شیراز است که به دلیل طعم شیرین آن طرفداران زیادی دارد. این غذای خوشمزه را می‌توانید بر اساس سلیقه خود با مرغ یا گوشت تهیه کنید. مواد لازم برای هویج پلو با مرغ برای 4 نفر عبارتند از:

  • برنج: 2 پیمانه
  • مرغ (ترجیحا قسمت سینه): 2 تکه
  • هویج: 5 عدد بزرگ
  • خلال بادام، پسته، پرتقال و زرشک: هر کدام 3 قاشق غذاخوری
  • پیاز: 2 عدد
  • زعفران دم‌کرده: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین: به میزان لازم
  • آبلیمو ترش: یک قاشق غذاخوری
  • شکر: 4 قاشق غذاخوری (در صورتی که می‌خواهید هویج پلو شیرین شود.)
  • سیب‌زمینی یا نان لواش برای ته‌دیگ

طرز تهیه هویج پلو شیرازی با مرغ

مرغ‌ها را با 2 لیوان آب، یک عدد پیاز خردشده، نمک، فلفل سیاه و دارچین به‌مقدار لازم، درون قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. بعد از پخت، مرغ‌ها را ریش ریش کنید و کمی از آب مرغ را هم از صافی رد کنید و کنار بگذارید. یک پیاز دیگر را خرد کنید و تفت دهید. سپس زردچوبه و مرغ‌ها، هویج‌های رنده‌شده، نمک، فلفل سیاه، پودر دارچین و زعفران دم‌کرده و در آخر آبلیمو ترش و چند قاشق از آب مرغ را هم اضافه کنید و همه مواد را با هم تفت دهید. برای شیرین‌تر شدن هویج پلو از غذاهای محلی شیراز می‌توانید شکر را هم به این مخلوط اضافه کنید.

برنج را مثل همیشه با مقداری نمک داخل قابلمه بپزید و آبکش کنید. سپس کف قابلمه را بنا به سلیقه خود سیب‌زمینی یا نان لواش قرار دهید و به‌ صورت لایه‌ای مقداری برنج و روی آن مخلوط هویج و مرغ را بریزید. بعد از حدود 45 دقیقه هویج پلو شما آماده می‌شود و بعد از کشیدن آن در دیس، می‌توانید با خلال پسته، بادام، پرتقال و زرشک (که آن‌ها را با کمی کره تفت داده‌اید) تزئین کنید.

غذاهای سنتی شهر شیراز

شیرازی پلو

شیرازی پلو از غذاهای سنتی شهر شیراز است که شباهت زیادی به ته‌چین مرغ دارد. به دلیل قالبی و شیک بودن این غذا، می‌توان آن را برای سرو در مجالس و مهمانی‌ها آماده کرد. اگر شما هم مهمانی‌‌هایی کوچک یا بزرگ دارید، می‌توانید از خدمات تهیه غذای مجالس در کترینگ هفت و نیم استفاده کنید. مواد لازم برای شیرازی پلو به‌ تعداد 2 الی 3 نفر عبارتند از:

  • برنج: 1.5 تا 2 پیمانه
  • زعفران دم‌کرده: 4 قاشق غذاخوری
  • ماست چکیده یا پرچرب: 4 قاشق غذاخوری
  • بادمجان متوسط: 2 عدد
  • زرده تخم‌مرغ: 2 عدد
  • پیاز: 2 عدد
  • فیله مرغ: 200 گرم
  • نمک و روغن: به مقدار لازم
  • خلال پسته و زرشک: به مقدار لازم
  • چوب دارچین و برگ بو: به مقدار لازم

طرز تهیه شیرازی پلو

مرغ‌ها را همراه با پیاز، چوب دارچین و برگ بو درون قابلمه با مقدار کافی آب بپزید و بعد از پخت، مرغ‌ها را ریش ریش کنید. بادمجان‌ها را حلقه حلقه کنید و درون تابه سرخ کنید تا دو طرف آن‌ها به خوبی طلایی شود. برنج را مثل همیشه بپزید و آبکش کنید. نمک، زعفران دم‌کرده، زرده تخم‌مرغ و ماست چکیده را با هم ترکیب کنید تا مخلوط یکدستی به دست آید، سپس برنج را به این مخلوط اضافه کنید و به‌ آرامی هم بزنید تا ترکیب شوند.

یک پیاز را نگینی خرد کنید و با خلال پسته و بعد زرشک تفت دهید. درون یک قابلمه نچسب مقداری از برنج را بریزید، سپس بادمجان‌ها، مرغ‌های ریش‌ریش‌شده، زرشک و خلال پسته را بریزید و بعد باقی‌مانده برنج را روی آن بریزید و در قابلمه را ببندید تا به مدت حدودا 40 دقیقه خوب دم بکشد. می‌توانید خلال پسته و زرشک را با کمی کره تفت دهید و روی برنج هم برای تزئین بریزید.

غذاهای سنتی شیرازی

خورش به قورمه

خورش به قورمه یکی از غذاهای سنتی شیراز است که مزه ملسی دارد. این غذا به دلیل وجود به از خواص ضدالتهابی، تقویت کبد و قلب، بهبود فشار خون و کمک به سلامت پوست و مو برخوردار است. مواد لازم برای به قورمه به تعداد 2 الی 3 نفر عبارتند از:

  • به: یک عدد
  • پیاز: یک عدد
  • لپه: نصف پیمانه
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
  • گوشت گوسفندی: 300 گرم
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت به قورمه

لپه‌ها را ترجیحا از چند ساعت قبل خیس کنید. پیاز را خرد کنید و درون تابه تفت دهید، سپس گوشت‌های خردشده (به‌ صورت قورمه) و بعد زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و خوب تفت دهید. به مقدار کافی آب داخل قابلمه بریزید، حرارت را کم کنید و زمان بدهید تا گوشت‌ها بپزند، سپس لپه‌ها را اضافه کنید. میوه به را خوب بشویید و خرد کنید، سپس همراه با آبلیمو و شکر داخل خورشت بریزید و مطابق ذائقه‌تان، نمک اضافه کنید و اجازه دهید خورشت بپزد و خوب جا بیفتد.

آلبالو پلو شیرازی

آلبالو پلو یکی دیگر از غذاهای محلی شیرازی است که به دلیل وجود آلبالو، خاصیت‌های ضدالتهابی، تسکین درد، رفع کم‌خونی و کمک به سلامت پوست و مو را دارد. شما می‌توانید آلبالو پلو را به‌عنوان یکی از غذاهای سنتی شیراز بر اساس سلیقه خود با مرغ یا گوشت چرخ‌کرده قلقلی آماده کنید. در مطلب طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده دونفره، نحوه پخت این غذا را به‌ طور کامل آموزش دادیم.

شکر پلو

شکر پلو هم یکی دیگر از غذاهای سنتی شیراز است که طعم شیرینی دارد و در مراسم‌های مذهبی و مهمانی‌ها، آن را آماده می‌کنند. برای آماده‌سازی شکر پلو به تعداد 2 الی 3 نفر به مواد زیر نیاز دارید:

  • برنج: 2 پیمانه
  • شکر: 2 پیمانه
  • زعفران دم‌کرده: 2 قاشق غذاخوری
  • گلاب: یک پیمانه
  • آب: 4 پیمانه
  • خلال بادام و پسته: به مقدار دلخواه
  • خلال پوست نارنگی یا پرتقال: به مقدار دلخواه
  • روغن: به مقدار دلخواه
  • نمک: به مقدار دلخواه
  • سیب‌زمینی یا نان لواش برای ته‌دیگ

طرز تهیه شکر پلو

درون یک قابلمه، آب را به همراه شکر بریزید و روی حرارت بگذارید تا دانه‌های شکر به خوبی حل شوند. بعد از این که شهد به‌ خوبی غلیظ شد، زعفران را هم به آن اضافه کنید. درون یک قابلمه دیگر آب بریزید و بعد از جوش آمدن آب، خلال‌های پوست نارنگی یا پرتقال را به آن اضافه و بعد خارج کنید. این کار را چند بار انجام دهید تا تلخی پوست پرتقال یا نارنگی گرفته شود. خلال بادام و پسته را هم با گلاب بخیسانید، سپس خلال‌های پوست پرتقال یا نارنگی را به خلال‌های بادام و پسته اضافه کنید، با کمی روغن یا کره و شکر تفت دهید و برای تزئین کنار بگذارید.

برنج را مثل همیشه درون قابلمه بپزید و آبکش کنید، سپس مقداری از برنج را با شهدی که آماده کردید، مخلوط کنید. در این مرحله کف قابلمه دیگری روغن بریزید، سیب‌زمینی یا نان لواش را برای ته‌دیگ قرار دهید و برنج شیرین‌شده را همراه باقی برنج‌ها درون قابلمه بریزید. حرارت را کم کنید تا برنج به مدت 30 الی 40 دقیقه بپزد. در آخر شکر پلو را با خلال‌های بادام، پسته، پوست پرتقال یا نارنگی تزئین کنید. معمولا این غذا را با خورش قیمه می‌خورند.

غذاهای محلی شیراز

رب پلو شیرازی

یکی از غذاهای سنتی شیراز که بر پایه کشمش، رب انار، گردو و فیله مرغ درست می‌شود، رب پلو است. در صورتی که رب انار شما ترش است یا به غذاهای شیرین علاقه دارید، می‌توانید به‌مقدار دلخواه شکر به آن اضافه کنید. مواد لازم برای تهیه رب پلو به‌اندازه 2 الی 3 نفر عبارتند از:

  • برنج: 2 پیمانه
  • پیاز: 2 عدد
  • فیله مرغ: 200 گرم
  • رب انار: 2 الی 3 قاشق غذاخوری
  • گردو: 100 گرم
  • کشمش پلویی: 50 گرم
  • زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به‌مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • شکر: در صورت تمایل
  • پودر دارچین: به مقدار لازم
  • سیب‌زمینی یا نان لواش برای ته‌دیگ

طرز تهیه رب پلو

پیاز را نگینی خرد کنید و کمی تفت دهید، زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین را به آن اضافه کنید و آن‌ها را هم خوب تفت دهید. فیله‌های مرغ را اضافه کنید و حدود 10 تا 15 دقیقه زمان بدهید تا بپزند. گردوها را خرد کنید (نه به صورتی که کاملا پودر شوند) و به ترتیب گردوهای خردشده، کشمش پلویی شسته‌شده و رب انار را به محتویات درون تابه اضافه کنید. اکنون محتویات رب پلو آماده است. 

برنج را با آب و کمی نمک بپزید و آبکش کنید. کف قابلمه را روغن بریزید، سیب‌زمینی یا نان لواش برای ته‌دیگ قرار دهید، سپس یک لایه برنج و یک لایه مخلوطی را که آماده کردید، به‌ صورت لایه به لایه بریزید تا مواد تمام شوند. روی حرارت کم به مدت 30 تا 40 دقیقه اجازه دهید تا برنج شما آماده شود.

لوبیا پلو شیرازی

لوبیا پلو یکی دیگر از غذاهای سنتی شیراز است که لوبیا چشم بلبلی و شوید، مواد تشکیل‌دهنده اصلی آن هستند. شما می‌توانید بر اساس ذائقه خود، این غذای اصیل شیرازی را با مرغ یا گوشت چرخ‌کرده آماده کنید. مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو شیرازی برای 3 الی 4 نفر عبارتند از:

  • برنج: 3 پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلی: یک و نیم پیمانه
  • شوید خشک: نصف لیوان
  • زعفران دم‌کرده غلیظ: به میزان لازم
  • مرغ: 3 تکه
  • پیاز: 2 عدد
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم
  • سیب‌زمینی یا نان لواش برای ته‌دیگ

طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی

لوبیا چشم بلبلی را از 2 ساعت قبل درون آب بخیسانید. لوبیاها را همراه با آب و نمک درون قابلمه روی حرارت قرار دهید. تکه‌های مرغ، پیازهای خردشده، نمک، فلفل و زردچوبه را درون قابلمه دیگری با آب کافی روی حرارت بگذارید تا بپزد. مرغ که پخت آن را ریش‌ریش کنید. البته می‌توانید مرغ‌ها را خرد کرده و تفت دهید. برنج را درون قابلمه آب بریزید با مقداری نمک بپزید و بعد آبکش کنید. لوبیاهای پخته‌شده را هم آبکش کنید. پیاز دیگر را نگینی خرد کنید و همراه با روغن، شوید خشک، مرغ و لوبیاها تفت دهید. کف قابلمه روغن بریزید، سیب‌زمینی یا نان لواش را به‌عنوان ته‌دیگ قرار دهید. اکنون مقداری از برنج را درون قابلمه بریزید، مخلوط مرغ و لوبیا را روی آن بریزید، زعفران دم‌کرده و لایه دیگری از برنج را بریزید. به‌مدت 45 دقیقه منتظر بمانید تا غذای شما آماده شود.

بهترین غذای شیراز

اشکنه شیرازی

یکی از غذاهای سنتی شیراز که هم به راحتی آماده می‌شود و هم غذای گرم و خوشمزه‌ای است، اشکنه شیرازی نام دارد. شما می‌توانید با استفاده از مواد زیر یک اشکنه خوشمزه برای 4 نفر آماده کنید:

  • پیاز: یک عدد
  • شنبلیله خشک یا تازه: یک و نیم قاشق غذاخوری
  • سیب‌زمینی: 5 عدد
  • تخم‌مرغ: 3 عدد
  • آرد سفید: 5 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: یک قاشق مرباخوری
  • آب: 3 پیمانه
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه اشکنه شیرازی

پیازها را با مقداری روغن، فلفل، نمک و زردچوبه تفت دهید. سیب‌زمینی‌ها را نگینی خرد کنید و در ظرفی جدا تفت دهید. سیب‌زمینی‌های سرخ‌شده را همراه آرد به پیازهای سرخ‌شده اضافه کنید و همه را با هم تفت دهید. در این مرحله شنبلیله را اضافه کنید و بگذارید کمی روی حرارت بمانند، سپس 3 پیمانه آب اضافه کنید. بعد از اطمینان از پخت سیب‌زمینی‌ها، تخم‌مرغ‌ها را در مواد اشکنه بشکنید و اجازه دهید تا غذای شما جا بیفتد.

یخنی نخود

یکی دیگر از غذاهای سنتی شیراز که شباهت زیادی به آبگوشت دارد، یخنی نخود است. مواد لازم برای یخنی نخود به‌اندازه 2 الی 3 نفر عبارتند از:

  • گوشت گوسفندی: 200 گرم
  • گوجه‌فرنگی: 2 عدد
  • سیب‌زمینی: 2 عدد
  • پیاز: یک عدد
  • نخود: نصف پیمانه
  • لوبیا قرمز: نصف پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • لیمو عمانی: 2 عدد
  • آب جوش: به میزان لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم

طرز تهیه یخنی نخود

نخود و لوبیا قرمز را از شب قبل در آب بخیسانید و نفخ آن‌ها را بگیرید. پیاز را خرد کنید و درون قابلمه همراه با روغن، فلفل سیاه، زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی تفت دهید. گوشت را هم به محتویات درون قابلمه اضافه کنید. حبوبات را هم درون قابلمه بریزید. لیمو‌ها را بشویید، با نوک چاقو چند سوراخ در آن‌ها ایجاد کنید و درون قابلمه بیندازید. به میزان لازم آب جوش بریزید و با حرارت کم به مدت 40 الی 60 دقیقه اجازه دهید مواد به خوبی بپزند. سیب‌زمینی و گوجه‌ها را هم بشویید، در ابعاد بزرگ برش بزنید و به همراه نمک داخل قابلمه بریزید. این بار هم حدود یک ساعت زمان دهید تا همه مواد به خوبی بپزند.

غذاهای محلی شیراز چیست

دمپختک شیرازی

اگر بخواهیم لیست غذا برای خانمها را مرتب کنیم که خیلی زود آماده شوند، دمپختک یکی از آن‌ها خواهد بود. جالب است بدانید که شیرازی‌ها یک غذای محلی دارند تحت عنوان دمپختک که خیلی زود آماده می‌شود و غالبا بدون گوشت است؛ اما برخی آن را با استفاده از گوشت آماده می‌کنند. برای این که این غذای سنتی شیراز را برای 2 نفر آماده کنید، به مواد زیر نیاز دارید:

  • برنج: 2 پیمانه
  • عدس: نصف پیمانه
  • هویج: یک عدد
  • کلم برگ: نصف کلم برگ کوچک
  • ریحان، تره، جعفری و شوید خردشده: یک پیمانه
  • پیاز: یک عدد
  • نمک و زردچوبه: یک قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه: یک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه دمپختک شیرازی

عدس‌ها را درون قابلمه آب روی حرارت بگذارید تا نیم‌پز شوند. درون یک قابلمه روغن بریزید و پیاز، هویج رنده‌شده درشت، کلم خردشده و سبزی‌های خردشده را همراه با زردچوبه، نمک و فلفل سیاه تفت دهید. اکنون عدس‌های پخته‌شده را هم به محتویات درون قابلمه اضافه کنید. سپس برنجی را که از قبل خیسانده‌اید، همراه آب درون قابلمه بریزید. بعد از گذشت مدتی آب برنج که جمع شد، دم‌کنی را بگذارید و به مدت 45 دقیقه اجازه دهید برنج دم بکشد. (یادتان باشد که برای آماده کردن این غذا نیازی به آبکش کردن برنج نیست.)

کلم پلو شیرازی اصیل

اگر بخواهیم بهترین غذای شیراز را نام ببریم که تقریبا همه افراد آن را به عنوان یک غذای سنتی این شهر می‌شناسند، کلم پلو بهترین گزینه خواهد بود. حتی می‌توانید از آن به عنوان غذای سنتی برای مدرسه و جشنواره‌های غذا هم استفاده کنید. برای آماده کردن کلم پلو از غذاهای سنتی شیراز برای 4 نفر به مواد زیر نیاز دارید:

  • برنج: 4 پیمانه
  • کلم قمری: 4 تا 5 عدد متوسط
  • گوشت چرخ‌کرده: 350 گرم
  • سبزی کلم پلو (ترخون، تره، جعفری، ریحان و شوید): 500 گرم
  • پیاز: یک عدد
  • آبلیمو ترش: یک قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به‌مقدار لازم
  • روغن: به‌مقدار لازم
  • زعفران دم‌کرده: در صورت تمایل
  • سیب‌زمینی یا نان برای ته‌دیگ

طرز تهیه کلم پلو شیرازی

پیازها را نگینی خرد کنید و در ماهیتابه با روغن تفت دهید، سپس پیازهای سرخ‌شده را کنار بگذارید. کلم قمری را بشویید و پوست کنید، سپس آن‌ها را به صورت خلالی و ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و همراه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آبلیمو تفت دهید تا کلم‌ها نیز مقداری بپزند و نرم شوند. چند دقیقه آخر سبزی‌های خردشده را هم به کلم اضافه کنید، مواد را به خوبی هم بزنید و بعد از پخت، شعله گاز را خاموش کنید.

از طرفی دیگر گوشت چرخ‌کرده، پیاز رنده‌شده (آب آن را به کمک صافی بگیرید)، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید. گوشت را نیم ساعت درون یخچال قرار دهید و بعد گوشت قلقلی درست کنید و درون تابه با روغن تفت دهید. گوشت قلقلی‌های سرخ‌شده را هم به مخلوط کلم و سبزی اضافه کنید و مواد را کنار بگذارید.

برنجی را که از قبل با نمک خیسانده‌اید، درون قابلمه بپزید و آبکش کنید. کف قابلمه روغن بریزید و نان یا سیب‌زمینی را به‌عنوان ته‌دیگ قرار دهید، سپس برنج و مخلوط کلم با سبزی، گوشت قلقلی و پیاز داغ را تا جایی که مواد تمام شوند، به‌صورت لایه به لایه روی هم بریزید. درب قابلمه را بگذارید و به مدت 45 دقیقه منتظر بمانید تا برنج آماده شود. در صورت تمایل می‌توانید مقداری زعفران دم‌کرده هم روی برنج بریزید.

غذاهای محلی شیرازی

کوفته هلو

یکی دیگر از غذاهای سنتی شیراز که طرفداران زیادی دارد، کوفته هلو است. علت نامگذاری این غذا به شباهت ظاهری آن با میوه هلو برمی‌گردد. مواد لازم برای تهیه کوفته هلو برای 4 نفر شامل موارد زیر هستند:

  • گوشت چرخ‌کرده: 400 گرم
  • هویج: 300 گرم
  • آرد نخودچی: 4 قاشق غذاخوری
  • پیاز: 2 عدد
  • زعفران دم‌کرده: 2 قاشق غذاخوری
  • نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
  • آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
  • آلو بخارا، کشمش و گردو: به میزان لازم برای مواد میانی کوفته
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم
  • شکر: یک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کوفته هلو

یک عدد پیاز و 200 گرم هویج را رنده کنید و آب آن‌ها را بگیرید. گوشت چرخ‌کرده، آرد نخودچی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به ترکیب پیاز و هویج اضافه کنید و 10 دقیقه ورز دهید. (مواد را به میزانی ورز دهید که مانند مایه کوبیده چسبناک باشد.) به اندازه یک هلو از این مایه بردارید و روی دست خود پهن کنید. کشمش، آلو بخارا و گردو در میان آن قرار دهید و به‌شکل گرد درآورید، سپس کوفته‌ها را درون تابه با روغن قرار دهید تا به خوبی سرخ شوند.

برای آماده‌سازی سس، درون یک قابلمه روغن بریزید، پیازها و نعناع خشک را اضافه کنید و با هم تفت دهید. بعد از گذشت یک دقیقه، باقی هویج‌های خردشده را اضافه کنید. (می‌توانید برای طعم بهتر مقداری کشمش، آلو بخارا و گردو هم بریزید.) سپس 4 لیوان آب بریزید تا مواد به خوبی بپزند و سس غلیظ شود. در آخر مقداری آبلیمو و مطابق ذائقه‌تان، شکر و مقداری ادویه بریزید تا سس، طعم بهتری بگیرد. در آخر کوفته‌های آماده‌شده را درون سس قرار دهید و زمان دهید تا کوفته بپزد و در سس جا بیفتد.

دو پیازه آلو

دو پیازه آلو یکی دیگر از غذاهای سنتی شیراز است که می‌توان آن را با کمترین هزینه آماده و در وعده ناهار یا شام نوش جان کرد. اگر شما هم علاقه زیادی به غذاهای نونی قدیمی دارید، دوپیازه آلو به غذای مورد علاقه شما تبدیل می‌شود. برای تهیه این غذای خوشمزه شیرازی برای 2 الی 3 نفر به مواد زیر نیاز دارید:

  • سیب‌زمینی: 2 عدد
  • پیاز: 2 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • شنبلیله: یک قاشق چای‌خوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
  • آب: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم

طرز تهیه دو پیازه آلو

سیب‌زمینی‌ها را به شکل مکعبی خرد کنید و همراه نمک، زردچوبه و مقداری آب (آب تا روی سیب‌زمینی‌ها بیاید.) درون قابلمه بریزید و روی حرارت کم به مدت 20 الی 30 دقیقه قرار دهید. پیازها را نگینی خرد کنید و همراه زردچوبه، فلفل سیاه و رب گوجه‌فرنگی درون تابه تفت دهید. سیب‌زمینی‌های پخته‌شده، نمک و شنبلیله را هم به ترکیبات درون تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید. اکنون دو پیازه آلو شما آماده است.

لیست غذاهای شیرازی

آش سبزی

یکی دیگر از غذاهای سنتی شیراز که با استفاده از گوشت، انواع حبوبات و سبزیجات درست می‌شود، آش سبزی است. آش سبزی را می‌توانید به عنوان صبحانه‌ای در روزهای سرد زمستان هم میل کنید. این آش از غذاهای سنتی شیرازی است که خواص زیادی از جمله تقویت حافظه، تاثیر مثبت بر فعالیت سیستم عصبی، کاهش التهابات بدن و بهبود شرایط پوست و مو دارد. مواد لازم برای آش سبزی به تعداد 5 نفر عبارتند از:

  • گوشت سردست گوسفندی با استخوان: 500 گرم
  • پیاز: یک عدد
  • برنج نیم‌دانه: 100 گرم
  • نخود، لوبیا قرمز و عدس: هر کدام 100 گرم
  • سبزی شامل تره، شوید و ترخون: 400 گرم
  • پیاز داغ: 3 قاشق غذاخوری
  • ترخون خشک: 2 قاشق غذاخوری
  • فلفل قرمز، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه آش سبزی

حبوبات را از شب قبل خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید. نخود و لوبیا را در یک قابلمه پر آب با مقداری نمک روی حرارت بگذارید. عدس را هم درون قابلمه دیگری از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید. پیازهای خرد‌شده، گوشت، زردچوبه و فلفل قرمز را درون قابلمه تفت دهید، سپس یک لیتر آب بریزید و اجازه دهید بپزند. سبزی‌ها را پاک کنید، بشویید، خرد کنید و به خوبی تفت دهید.

برنج نیم‌دانه را هم درون قابلمه پر آب بپزید. حبوبات و سبزیجات را بعد از پخت به برنج اضافه کنید. استخوان‌های گوشت را بعد از پخت جدا کنید و گوشت را بکوبید. گوشت کوبیده‌شده و آب گوشت را هم به آش اضافه کنید. نیمی از پیاز داغ را با زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید و همراه ترخون خشک به آش اضافه کنید. (برای کشدار شدن آش می‌توانید مقداری از آن را بکوبید و دوباره به قابلمه آش اضافه کنید.) در آخر آش را با پیاز داغ تزئین و نوش جان کنید.

قنبر پلو شیرازی

اگر شما هم علاقه زیادی به غذا با گوشت چرخ ‌کرده دارید، قنبر پلو یکی از بهترین غذاهای سنتی شیراز برای شماست. این غذا شباهت زیادی به رب پلو دارد، با این تفاوت که با استفاده از گوشت چرخ‌کرده درست می‌شود. بنابراین در دستورالعمل رب پلو در همین مقاله، به‌ جای مرغ از 200 گرم گوشت چرخ‌کرده استفاده کنید. 

این دو غذا در تمام مراحل شبیه به یکدیگر هستند. فقط برای آماده‌سازی گوشت‌های قلقلی، باید گوشت چرخ‌کرده، پیاز رنده‌شده (آب اضافی آن را با کمک صافی بگیرید.)، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید و به‌ مدت 5 الی 10 دقیقه ورز دهید. بعد از این که به مدت 15 الی 30 دقیقه درون یخچال قرار دادید، از مخلوط به‌دست‌آمده دایره‌های کوچکی به‌اندازه فندق جدا کنید و گوشت‌های قلقلی را در روغن سرخ کنید.

سخن پایانی درباره غذاهای سنتی شیراز

در این مقاله با طرز تهیه غذاهای شیرازی آشنا شدیم؛ از غذاهای نونی گرفته تا برنج‌های مخلوط و رنگارنگ. اگر شما هم به این غذاها علاقه‌مند هستید و برای مهمانی‌ها، مجالس یا برای مراسم‌های محل کارتان نیاز به غذاهای متنوع ایرانی و فرنگی دارید، می‌توانید سفارش خود را از منوی کترینگ هفت و نیم ثبت کنید یا از طریق راه‌های ارتباطی با کارشناسان ما در ارتباط باشید. به نظر شما جای کدام غذا در لیست غذاهای شیرازی خالی بود؟ در بخش دیدگاه همین صفحه برای ما بنویسید.

نوشته شده توسط ادمین
چهارشنبه 3 اردیبهشت 1404
0
133
دیدگاهتان را بنویسید
امتیاز :
ثبت نظر
پربازدید ها
پیش غذای مجلسی برای افطار چی درست کنم؟

پیش غذای مجلسی برای افطار چی درست کنم؟ پیش غذای مجلسی برای افطار لازمه‌ی ...

لقمه برای مدرسه چی ببریم؟ آموزش لقمه مدرسه برای بچه ها

پانزده لقمه برای مدرسه | لقمه های سالم و خوشمزه خوراکی‌هایی که دانش&zwnj ...

میان وعده های چاق کننده سالم | برای افزایش وزن چه بخوریم؟

میان وعده های چاق کننده سالم | برای افزایش وزن چه بخوریم؟ میان وعده‌های ...

کترینگ هفت و نیم

آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11

شماره تماس : 02144845300
ایمیل :  support@7onim.ir

ما را دنبال کنید 

   

مجوزها 

کپی رایت © تمام حقوق محفوظ است.