غذای محلی برای مدرسه چی درست کنم؟
یکی از چالشهای اصلی والدین در تهیه غذای مناسب برای فرزندان، آماده کردن غذایی مقوی با دستورالعمل ساده و خوش عطر و طعم بودن آن است، اما پیدا کردن چنین غذاهایی خیلی هم راحت نیست. از طرفی افراد مختلف بهخصوص در سنین حساس کودکی بهتر است به جای غذاهای هر روزه تکراری، غذاهای متفاوتی را میل کنند؛ بنابراین در این مطلب همراه ما باشید تا با چند غذای محلی برای مدرسه که بسیار محبوب هستند، آشنا شوید. حتی این غذاها را میتوانید بهعنوان غذای محلی برای جشنواره غذا در مدرسه هم آماده کنید.
اهمیت پخت غذای محلی برای مدرسه
این روزها با انتشار دستورهای غذایی متفاوت از غذاهای فرنگی و فست فودی، دیگر بچههای ایران زمین خیلی به خوردن غذاهای اصیل کشورمان و غذای سنتی برای مدرسه علاقهای نشان نمیدهند. با این وجود هنوز هم مدارس مختلف در سراسر کشور با برگزاری جشنوارههای غذایی، یادآور این غذاهای خوشمزه میشوند.
کشور ایران از استانها و شهرهای زیادی تشکیل شده که هر یک آداب و رسوم و غذاهای متنوعی دارند. با برگزاری این جشنوارهها و بهطور کلی پخت غذای محلی برای مدرسه فرزندانتان، میتوانید بار دیگر به آنها نشان دهید که هیچ غذایی را نمیتوان با غذاهای محلی ایرانی جایگزین کرد. همچنین مدیران مدارس میتوانند با سفارش غذا از کترینگ مدرسه با قیمت مناسب و کیفیت عالی، دانشآموزان را به خوردن غذاهای ایرانی تشویق کنند.
غذاهای محلی خوزستان
خوزستان، یکی از استانهای ایران است که در جنوب غربی کشور قرار دارد. مردمان خونگرم و مهماننواز این استان از دستورهای غذایی خاص و منحصربهفردی برای پخت غذاها استفاده میکنند که بیشتر با استفاده از ماهی درست میشوند. همچنین برخی غذاها را باید با ادویههای خاصی درست کرد. در ادامه 2 غذای محلی برای مدرسه را از استان خوزستان معرفی میکنیم که بهعنوان غذای سنتی برای مدرسه هم مناسب هستند.
سمبوسه
سمبوسه یکی از انواع غذای محلی برای مدرسه است که کودکان عاشق آن هستند. برای پخت این غذا باید مواد سمبوسه را در نان لواش برشزده قرار دهید و سپس آن را در روغن سرخ کنید. برای پخت این غذای محلی برای مدرسه، از جنوب ایران به مواد زیر نیاز دارید:
- گوشت چرخکرده: 300 گرم (البته سمبوسه جنوبی معمولا گوشت چرخکرده ندارد، اما افراد مختلف با توجه به ذائقه خودشان، گوشت هم به آن اضافه میکنند.)
- گشنیز و مرزه: هر کدام 100 گرم
- سیبزمینی: 10 عدد
- پیاز: 3 عدد
- جعفری ساطوریشده: 100 گرم
- نان لواش: به مقدار لازم
- روغن: به میزان لازم
- ادویه شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه سمبوسه
- نانهای لواش را به شکل مستطیل و در ابعاد 10 در 3 برش دهید.
- سیبزمینیها را درون قابلمه آب بگذارید تا بپزد. بعد از جداکردن پوست سیبزمینیهای پختهشده، آنها را خرد یا له کنید. سبزیهای جعفری، گشنیز و مرزه را بهخوبی ریز کنید.
- پیازها را ریز خرد کرده و در روغن تفت دهید. گوشت چرخشده را هم اضافه کنید و تا زمانی که تغییر رنگ دهد و نیمپز شود در روغن سرخ کنید؛ سپس ادویه، سیبزمینی و سبزیها را به گوشت اضافه کنید و بگذارید مواد موجود در تابه پخته شوند.
- ترکیباتی که درون تابه تفت دادید (مایه سمبوسه) را روی نانها بریزید و آنها را بهشکل مثلث بپیچید؛ سپس درون قابلمه روغن بریزید و بعد از داغ شدن، سمبوسهها را داخل قابلمه قرار دهید تا حسابی سرخ شوند. در آخر آن را همراه با سس خوشمزه در کیف مدرسه فرزندتان قرار دهید.
فلافل
فلافل یکی از محبوبترین غذاهای محلی برای مدرسه است که فواید زیادی هم برای فرزندتان دارد، از بهبود عملکرد روده گرفته تا کمک به عضلهسازی. برای پخت یک فلافل خوشمزه خوزستانی به عنوان غذای محلی برای مدرسه به مواد زیر نیاز دارید:
- نخود: 300 گرم
- پیاز: 1 عدد
- سیر: 3 حبه
- فلفل قرمز، نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
- زیره سبز و پودر گشنیز: به مقدار لازم
- تخممرغ: 1 عدد در صورت تمایل
طرز تهیه فلافل خوشمزهترین غذای سنتی برای مدرسه
- آب نخودها را که از یک یا دو روز قبل خیس کردید، بگیرید. سپس آن را در خردکن یا چرخ گوشت کاملا چرخ کنید؛ ولی نه آنقدری که له شود.
- زمانی که دارید نخودها را چرخ میکنید، پیاز و سیر را هم باید به نخودها بیفزایید. حالا نوبت آن است که ادویهها، زیره سبز و پودر گشنیز را به این مخلوط اضافه کنید. اکنون به خوبی آنها را با هم چنگ بزنید تا بهخوبی مخلوط شوند. اگر تمایل داشتید، به این مواد یک عدد تخممرغ هم اضافه کنید.
- اکنون در یک تابه گود، روغن بریزید تا داغ شود، سپس مایههای فلافل را بردارید و بعد از فرم دادن، آن را داخل روغن قرار دهید. بعد از سرخ شدن فلافلها، آنها را همراه با گوجه، کاهو و خیارشور یا ترشی برای کودکتان به شکل ساندویچ برای مدرسه آماده کنید.
غذاهای محلی گیلان
حتی اگر فرزندتان بسیار بدغذا باشد و لب به غذا نزند، احتمالش کم است که به غذاهای محلی استان گیلان نه بگوید. غذاهایی مفید که ساعتها آدم را سیر نگه میدارند و بعد از آماده شدن رنگ و لعاب خاصی دارند. در ادامه 2 غذای محلی برای مدرسه را از استان گیلان معرفی میکنیم. شما میتوانید علاوه بر غذاهای خوشمزه که در این مطلب معرفی میکنیم، به لیست بهترین غذای مدرسه کودکان هم نگاهی بیندازید تا ایدههای جدیدی بگیرید.
میرزا قاسمی
میرزا قاسمی، غذای معروف استان گیلان به قدری محبوب است که میتوانید آن را در منوی بسیاری از رستورانهای ایرانی و بهخصوص محلی ببینید. حال اگر میخواهید میرزا قاسمی اصل گیلان را به عنوان غذای محلی برای مدرسه آماده کنید، باید مطابق دستورالعملهای زیر پیش بروید. به مواد زیر نیاز دارید:
- بادمجان: 5 عدد
- گوجه فرنگی: 3 عدد
- سیر: 3 حبه
- تخممرغ: 2 عدد
- زردچوبه و فلفل سیاه: هر کدام 1 قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه میرزا قاسمی
- بادمجانها را با پوست، کبابی کنید؛ سپس بعد از جدا کردن پوست بادمجانها، آنها را به خوبی له کنید.
- پوست سیرها را جدا و با استفاده از گوشتکوب، آنها را خوب له یا با استفاده از رنده، ریز رنده کنید. سیرهای رنده یا لهشده را درون ماهیتابه تفت دهید و ادویهها را هم به آنها اضافه کنید.
- اکنون تخممرغها را بشکنید و آنها را هم همراه با سیر و ادویه تفت دهید. سپس تخممرغ و سیرهای تفت دادهشده را از داخل ماهیتابه خارج کنید.
- پوست گوجهها را کاملا جدا کرده و آنها را رنده یا پوره کنید. حتی میتوانید گوجهها را ابتدا کبابی و سپس پوره کنید. حال در همان ماهیتابه بادمجانهای کبابیشده و گوجهها را به خوبی تفت دهید. اکنون تخممرغ و سیر مرحله قبلی را هم به این مواد اضافه کنید. در نهایت غذای محلی شما آماده است و میتوانید آن را با نعنا و گوجه تزئین کنید.
مرغ ترش
مرغ یکی از آن غذاهایی است که هر کودکی میتواند آن را دوست داشته باشد، اما اگر میخواهید فرزندتان طعم متفاوتی بچشد، مرغ ترش را بهعنوان غذای محلی برای مدرسه آماده کنید. بهخصوص اگر در مدرسه جشنواره غذایی برگزار شده و هنوز هم جواب این سوال را نمیدانید که برای جشنواره غذای مدرسه چی درست کنم، یکی از پاسخهای ما، مرغ ترش خواهد بود که ترکیب خوشمزهای در کنار پلوی کته شمال کشور به حساب میآید. برای پخت این غذای خوشعطر و طعم به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- سینه یا ران مرغ (سلیقهای): 500 گرم
- رب انار: 1 قاشق غذاخوری
- گردو خردشده: 1 قاشق غذاخوری
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- سبزیهای معطر شامل ریحان، جعفری، گشنیز، برگ سیر و نعنا: 200 گرم
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: هر کدام 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه مرغ ترش گیلانی
- مرغ را به دلخواه برش زده و با استفاده از ادویههای گفتهشده، مزهدار کنید. مرغ را به مدت 30 دقیقه درون یخچال قرار دهید.
- ابتدا پیازها را ریز کرده و درون ماهیتابه تفت دهید، سپس سبزیها را هم خرد کرده و به پیازها اضافه کنید. برای عوض کردن طعم غذا میتوانید در کنار پیاز، سیر هم اضافه کنید. برای ترش و خوشمزه شدن طعم مرغ، رب انار هم به مواد اضافه کنید. در همین مرحله میتوانید گردوهای خردشده را هم اضافه کنید.
- اکنون مرغهای از قبل مزدهدارشده را به محتویات درون ماهیتابه اضافه کنید، سپس با افزودن 4 لیوان آب به این محتویات اجازه دهید مرغ به آرامی پخته شود. با گذشت زمان بعد از حدود 1 ساعت مرغ ترش شما آماده است. در آخر میتوانید آن را با دانههای انار تزئین و با برنج، نوش جان کنید.
غذاهای محلی اصفهان
وقتی از اصفهان بهعنوان نصف جهان یاد میکنیم، همه افراد به یاد جاذبههای گردشگری متنوع این استان میافتند؛ غافل از این که با قدم زدن در این شهر میتوانید عطر و طعم فوقالعاده غذاها را هم به خوبی احساس کنید. اگر شما هم قصد دارید بهترین غذای محلی برای مدرسه را آماده کنید، حتما غذاهای محلی اصفهان را در لیست خود قرار دهید.
بریانی
حتی اگر فرزندتان علاقه چندانی به خوردن گوشت ندارد، پیشنهاد میکنیم بریانی را با نان داغ و سبزی تازه برایش سرو کنید؛ به احتمال زیاد آن را رد نمیکند و خوشش میآید. برای آماده کردن یک بریانی خوشمزه اصیل اصفهانی با طعم و عطری فوقالعاده کافیست مواد مورد نیاز را تهیه کرده و مطابق مراحل زیر عمل کنید:
- گوشت گوسفندی: 600 گرم
- پیاز: 1 عدد
- زعفران دمکرده: یک قاشق غذاخوری
- جگر سفید: نصف یک جگر متوسط
- چوب دارچین: 1 تکه
- نمک، زردچوبه، دارچین و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه بریانی
- گوشت و جگر سفید را درون قابلمه بیندازید، سپس پیاز را به 4 تکه تقسیم و به آن اضافه کنید. اکنون ادویههای مورد نیاز و چوب دارچین را هم اضافه کنید. قابلمه را تا جایی که لازم است (به اندازه یک بند انگشت بالاتر از محتویات درون آن) با آب پر کنید.
- بعد از پخته شدن گوشت و جگر سفید، مقداری که خنک شدند، آنها را درون مخلوطکن یا چرخ گوشت بریزید تا به خوبی میکس و چرخ شوند. بعد از عبور آب گوشت از صافی، آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم بماند. اکنون زعفران دمکشیده را به آب گوشت اضافه کنید و خود گوشت را ورز دهید تا تکههای آن از هم جدا نشوند.
- مقداری روغن داخل تابه بریزید و دارچین پودرشده را هم به آن اضافه کنید. بعد از داغ شدن روغن، مقداری گوشت را داخل تابه بریزید و با پشت قاشق، آن را به خوبی فشار دهید.
- پس از سرخ شدن بریانی، نان لواش یا نان سنگک آغشتهشده به آب گوشت را درون سینی قرار دهید؛ سپس بریانی را روی نان قرار دهید و این غذای محلی برای مدرسه را با گردو، خلال پسته و خلال بادام تزئین کنید.
اگر پخت بریانی بهعنوان غذای محلی برای مدرسه زمان زیادی از شما میگیرد، کافیست غذای مورد علاقه فرزندتان را از تهیه غذا هفت و نیم سفارش دهید. در این کترینگ، غذاها با بهترین مواد اولیه و در محیطی کاملا بهداشتی آماده میشوند.
کباب زردک
اگر فرزند شما هم از طعم تکراری کوکو سیبزمینی، کتلت یا کوکو سبزی خسته شده و به دنبال غذای محلی ساده برای مدرسه هستید، پیشنهاد میکنیم غذای محلی اصفهان یعنی کباب زردک را برای او آماده کنید. برای پختن این غذای محلی برای مدرسه به مواد زیر نیاز دارید:
- گوشت چرخکرده: 400 گرم
- پیاز: 1 عدد
- شیره انگور: 3 قاشق غذاخوری
- زردک (هویج زرد): 2 عدد
- رب گوجه فرنگی: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- آرد نخودچی: 1 قاشق غذاخوری
- زعفران: 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چایخوری
- زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
- دارچین: یک چهارم قاشق چایخوری
- سرکه سفید: دو قاشق غذاخوری
- شکر (در صورت تمایل): 1 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز: به مقدار لازم
طرز تهیه کباب زردک
- پوست پیاز و هویجها را بگیرید و آنها را رنده کنید، سپس گوشت چرخکرده را در یک کاسه بریزید و ادویهها همراه با پیاز و هویجهای رندهشده را به آن اضافه کنید. آرد نخودچی را هم به این مخلوط اضافه کنید. بعد از اضافه کردن هر ماده به گوشت، آن را کاملا ورز دهید تا به خوبی مخلوط شوند.
- از مواد گوشتی آمادهشده مقداری بردارید، فرم دهید و کبابهای فرمدادهشده را در یک سینی قرار دهید. این سینی را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از خارج کردن این سینی، مواد گوشتی یعنی کبابهایی که فرم دادید را داخل تابه قرار دهید تا دو طرف آنها به خوبی سرخ شوند.
- اکنون نوبت به تهیه سس مُشتی کباب یا کباب زردک میرسد. برای تهیه این سس، رب را داخل تابه بریزید. سرکه سفید و شیره انگور را به آن اضافه کنید. بعد از افزودن نمک و یک پیمانه آب، این مخلوط را کمی روی حرارت قرار دهید تا به خوبی بجوشد. بعد از این که سس بهخوبی جوش آمد، کبابها را هم درون آن قرار دهید تا سس به درون کبابها نفوذ کند. در آخر میتوانید کبابها را با تکههایی از گوجه و لیمو تزئین کنید.
سخن پایانی
با ظهور جدیدترین دستورالعملها برای تهیه غذا، دیگر بچهها علاقه زیادی به غذاهای اصیل و محلی ایرانی ندارند؛ به همین دلیل غذاهای محلی با یادآوری جلوهای از فرهنگ و آداب یک استان خاص، بار دیگر به فرزندانتان نشان میدهد که ایران ما از تنوع غذایی بسیار بالایی برخوردار است. ما در این مطلب به معرفی چندین غذای محلی برای مدرسه از استانهای مختلف پرداختیم. در صورتی که وقت کافی برای آماده کردن این غذاها ندارید، میتوانید از طریق مراجعه به سایت کترینگ هفت و نیم انواع غذاهای ایرانی و فرنگی را با بهترین مواد اولیه و قیمت مناسب بخرید. برای اطلاع از برنامه غذایی کترینگ برای رزرو غذا و ثبت سفارش، از طریق راههای موجود در سایت با ما در ارتباط باشید.