صفحه اصلی
غذاها
لیست قیمت
وبلاگ
رزرو غذا

طرز تهیه 10 مدل از انواع دسر با خرما مقوی و خوشمزه

انواع دسر با خرما

یکی از مواد غذایی که همیشه در سفره ما ایرانی‌ها پیدا می‌شود خرماست، چرا که خرما خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد و از کودک و نوجوان گرفته تا جوان و سالمند می‌توانند از خواص آن بهره‌مند شوند. اگر برای شما هم سوال پیش آمده که با خرما چی درست کنیم و به دنبال میان‌وعده‌ای سالم، خوشمزه و بسیار مقوی هستید، کافیست در این مقاله از تهیه غذا هفت و نیم همراه ما باشید تا انواع دسر با خرما را به شما آموزش دهیم.

نات بار خرمایی

نات بار دسر خرمایی است که بدون نیاز به پخت و با استفاده از 4 ماده اولیه ساده به راحتی طی 15 دقیقه آماده می‌شود؛ به‌خصوص برای اوقاتی که خیلی انرژی زیادی برای آماده کردن دسر یا میان‌وعده ندارید، نات بار یکی از انواع دسر با خرما است که زمان زیادی از شما نمی‌گیرد. این دسر دارای شکلات و مغزهای آجیل است و هیچ افزودنی شیرین‌کننده‌ای ندارد. برای تهیه این نات بارها به مواد زیر نیاز دارید:

  • خرمای تازه (در صورت تازه نبودن آن را 10 دقیقه درون آب گرم قرار دهید تا نرم شود.)
  • آجیل مخلوط شامل مغزهای دلخواه مانند بادام، گردو، فندق، پسته و...
  • چیپس شکلات (در صورت نیاز می‌توانید از نوع بدون قند یا شکلات تلخ 70 درصد استفاده کنید.)
  • نارگیل خشک‌شده

طرز تهیه نات بار خرمایی

  1. هسته خرماها را جدا کنید و آن‌ها را همراه نارگیل خشک‌شده و مغزهای آجیل درون خردکن بریزید و به‌خوبی با هم مخلوط کنید؛ به‌ گونه‌ای که مخلوط چسبناکی از آن‌ها به دست آید.
  2. قالب مربع یا مستطیل شکلی را که دارید با کاغذ روغنی بپوشانید، سپس مخلوط تهیه‌شده را درون قالب بریزید و به خوبی تمام قسمت‌ها را بپوشانید.
  3. یک قابلمه حاوی آب را روی حرارت قرار دهید و یک کاسه شیشه‌ای هم روی آن بگذارید. اکنون شکلات را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید تا آب شود. در این صورت شکلات آب‌شده بافت کرمی و نرمی دارد. برای جلوگیری از سوختن شکلات هم آن را به‌خوبی هم بزنید.
  4. شکلات آب‌شده را روی مخلوط خرما و آجیل درون قالب بریزید تا یک لایه شکلاتی به وجود بیاید.
  5. قالب را به‌مدت یک ساعت درون یخچال قرار دهید تا مواد به خوبی سفت شوند؛ سپس می‌توانید آن را در ابعاد دلخواه برش دهید و نوش‌جان کنید.

دسر با خرما

حلوا خرما

حلوا خرما یکی دیگر از انواع دسر با خرما است که می‌توانید آن را در مهمانی‌های خود با چای یا قهوه نوش جان کنید یا حتی به عنوان میان وعده سالم برای دانش‌آموزان درست کنید که به مدرسه ببرند. اگر هم به مدل‌های دیگری از حلواها به‌عنوان دسر علاقه دارید، می‌توانید دستور پخت آن را در مطلب حلوا برای افطاری در مجله هفت و نیم بخوانید. برای آماده کردن این دسر خرمایی به مواد زیر نیاز دارید:

  • خرمای تازه و بدون هسته: 450 گرم
  • مغز گردو: 250 گرم
  • مغز بادام بدون پوست: 150 گرم
  • دانه کنجد بوداده: 50 گرم
  • پودر نارگیل یا پودر قند برای تزیین (اختیاری)

طرز تهیه حلوا خرما

  1. فر را در دمای 180 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا گرم شود.
  2. گردو و بادام را درون سینی فر بریزید و آن‌ها را به‌ مدت 8 تا 10 دقیقه در فر قرار دهید تا کمی طلایی و برشته شوند. مراقب باشید نسوزند.
  3. پس از خنک شدن، مغزها را به همراه خرما و کنجد درون خردکن بریزید و آن‌ها را به‌ خوبی مخلوط کنید تا بافت خمیری و یکدستی به دست آید.
  4. در قالب مستطیلی یا مربعی شکل یک کاغذ روغنی قرار دهید. مخلوط آماده‌شده را درون قالب بریزید، با یک قاشق آن را صاف و فشرده کنید، سپس یک لایه کاغذ روغنی دیگر روی آن قرار دهید و مجدد فشار دهید تا صاف و یکدست شود.
  5. قالب را 20 دقیقه درون فریزر قرار دهید تا حلوای خرما به‌خوبی سفت شود و سپس آن‌ها را به ابعاد دلخواه برش بزنید.
  6. برای تزئین می‌توانید روی آن‌ها پودر قند یا پودر نارگیل بریزید.

دسر خرمایی

کوکی خرما

در لیست طرز تهیه انواع دسر با خرما باید سراغ کوکی‌های خرمایی هم برویم، به خصوص اگر به دنبال درست کردن خوراکی برای اردو مدرسه هستید که خوراکی سالم و خوشمزه‌ای به فرزندتان بدهید، این کوکی بهترین انتخاب است. برای آماده کردن یک کوکی خرمایی دلچسب باید خمیر و مواد درونی آن را جدا تهیه کنید. با استفاده از مواد زیر می‌توانید خمیر اولیه این کوکی را آماده کنید:

  • آرد: 500 گرم
  • کره آب‌شده: 100 گرم
  • پودر قند: 75 گرم

همچنین باید با استفاده از مواد زیر، مواد میانی کوکی را آماده کرده و درون خمیر را با این مواد پر کنید.

  • زنجبیل خردشده: 10 گرم
  • آب: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک: یک پیمانه
  • پودر قند اضافی برای تزئین
  • خرما بدون هسته: 250 گرم

طرز تهیه کوکی خرما

  1. آرد و پودر قند را درون ظرفی الک کنید. کره آب‌شده را هم به آن‌ها اضافه کرده و همه این مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر کوکی خرمایی شما آماده شود.
  2. تمام مواد گفته‌شده برای بخش میانی کوکی را درون خردکن بریزید و با هم مخلوط کنید.
  3. خمیر را به‌شکل دایره‌های کوچک جدا کنید، سپس آن‌ها را ورز دهید تا به‌شکل یک توپ درآیند. یک قاشق چای‌خوری از مواد میانی را در مرکز خمیر قرار دهید و آن را با خمیر خوب بپوشانید.
  4. در فر از قبل گرم‌شده در دمای 170 درجه سانتی‌گراد، کوکی‌ها را قرار دهید تا به‌ مدت 15 الی 20 دقیقه بپزند.

با خرما چی درست کنیم

بستنی خرما

اگر برای فرزند خود به دنبال میان وعده های چاق کننده اما سالم و خوشمزه هستید یا اصلا خودتان رژیم هستید و به یک دسر لذیذ نیاز دارید، پیشنهاد می‌کنیم بستنی خرما را هم به لیست انواع دسر با خرما اضافه کنید و برای خودتان درست کنید. برای آماده کردن این دسر با خرما به مواد زیر نیاز دارید:

  • خرما بدون هسته: 200 گرم (حدود 15 عدد)
  • خامه فرم‌گرفته: 600 میلی‌لیتر
  • شیر: 500 میلی‌لیتر (2 پیمانه)
  • اسانس وانیل: یک قاشق چای‌خوری
  • زرده تخم‌مرغ: 3 عدد
  • نمک: خیلی کم

طرز تهیه بستنی خرما

  1. خرماها را همراه با شیر و اسانس وانیل در قابلمه بریزید، روی حرارت ملایم قرار دهید و حدود 5 دقیقه هم بزنید تا خرماها نرم شوند، سپس با گوشت‌کوب برقی یا مخلوط‌کن آن‌ها را کاملا پوره کنید.
  2. در یک کاسه دیگر، زرده تخم‌مرغ و نمک را با همزن دستی بزنید تا کمی روشن و یکدست شوند.
  3. مقداری از مخلوط گرم‌شده خرما و شیر (حدود نصف لیوان) را کم‌کم به زرده‌ها اضافه کنید تا دماها به هم نزدیک شوند، سپس این ترکیب را به قابلمه اصلی برگردانید.
  4. قابلمه را دوباره حدود 5 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید و مدام هم بزنید تا مایه کمی غلیظ شود؛ البته نباید بجوشد.
  5. قابلمه را از روی حرارت بردارید، خامه فرم‌گرفته را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه چیز مخلوط شود.
  6. اجازه دهید مواد کاملا خنک شود (برای یک ساعت داخل یخچال بگذارید.)
  7. اگر بستنی‌ساز دارید، مخلوط را در بستنی‌ساز بریزید و طبق دستور دستگاه عمل کنید.
  8. اگر بستنی‌ساز ندارید، مخلوط خنک‌شده را در ظرف دربسته بریزید و داخل فریزر بگذارید. هر 30 تا 45 دقیقه یک‌بار آن را دربیاورید و با چنگال یا همزن دستی بزنید تا بافت بستنی یخ نزند و کریستالی نشود. این کار را 3 تا 4 بار تکرار کنید تا بستنی شما آماده شود.

طرز تهیه انواع دسر با خرما

پودینگ خرما

 اگر به دنبال طرز تهیه انواع دسر با خرما هستید که بافت نرمی داشته باشد، پودینگ خرما را به شما پیشنهاد می‌کنیم. برای آماده کردن این پودینگ باید خود دسر و سس آن را به صورت جداگانه آماده و با هم سرو کنید. برای آماده‌سازی این پودینگ به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

  • خرما بدون هسته: 270 گرم (حدود 20 خرمای متوسط)
  • آب: 310 میلی‌لیتر (معادل یک لیوان کامل + یک‌سوم لیوان آب)
  • جوش شیرین: یک قاشق چای‌خوری
  • شکر قهوه‌ای: 110 گرم
  • کره: 60 گرم
  • تخم‌مرغ: 2 عدد
  • آرد: 150 گرم
  • نمک: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

برای آماده کردن سس این دسر خرمایی هم به مواد زیر نیاز دارید:

  • خامه: 200 میلی‌لیتر
  • شکر قهوه‌ای: 165 گرم
  • کره: 80 گرم
  • نمک: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه پودینگ خرما

  1. خرما و آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد. وقتی به جوش آمد، از روی حرارت بردارید، جوش‌شیرین را اضافه کنید، سپس در قابلمه را بگذارید و 5 دقیقه صبر کنید تا خرماها نرم شوند.
  2. بعد از آن در قابلمه را بردارید و مخلوط که خنک شد، با گوشت‌کوب برقی یا غذاساز آن را پوره کنید.
  3. در یک ظرف دیگر کره و شکر قهوه‌ای را با همزن بزنید تا سبک و کرم‌مانند شوند؛ سپس تخم‌مرغ‌ها را هم یکی یکی اضافه کنید و هم بزنید.
  4. پوره خرما را اضافه کرده و هم بزنید. در آخر آرد و نمک را اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید تا یکدست شود.
  5. قالب‌های مافین یا هر قالب دلخواه را چرب و آردپاشی کنید و تا سه‌چهارم حجم قالب‌ها را با مواد پودینگ پر کنید.
  6. در فر از قبل گرم‌شده با دمای 180 درجه سانتی‌گراد، به‌مدت 20 تا 30 دقیقه بپزید. پخت زمانی کامل است که خلال دندان تمیز بیرون بیاید.
  7. برای درست کردن سس، همه مواد (خامه، شکر قهوه‌ای، کره، نمک) را در یک قابلمه بریزید و حدود 8 تا 10 دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا شکر کاملا حل شود و سس کمی غلیظ شود. مراقب باشید سس نجوشد و نسوزد.
  8. پس از پخت و خنک شدن نسبی پودینگ‌ها، با یک سیخ چوبی چند سوراخ روی آن‌ها ایجاد کنید و سس داغ را روی هر پودینگ بریزید و چند دقیقه اجازه دهید تا سس جذب شود.
  9. در نهایت پودینگ‌ها را از قالب درآورید و با باقی‌مانده سس گرم سرو کنید. یکی از خوشمزه‌ترین انواع دسر با خرما نوش جان شما.

اسموتی خرما با بادام و موز

اگر به یک دسر و نوشیدنی مقوی و انرژی‌زا نیاز دارید، اسموتی خرما با بادام و موز یکی از انواع دسر با خرما است که انرژی شما را تا حد زیادی تامین می‌کند. به‌خصوص اگر ورزشکار باشید این دسر برای شما جزء بهترین انتخاب‌هاست. در واقع موز موجود در این اسموتی، آب بدن شما را تامین می‌کند و انرژی روزانه‌تان را افزایش می‌دهد. همچنین خرمای موجود در آن به حفظ سطح قند خون شما کمک می‌کند. برای آماده کردن این نوشیدنی دلچسب به مواد زیر نیاز دارید:

  • شیر بادام: سه چهارم فنجان
  • خرما بدون هسته: 7 عدد
  • یخ: 5 تکه
  • موز بزرگ (یخ‌زده): یک عدد
  • کره بادام: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه اسموتی خرما با بادام و موز

  1. شیر، خرما، موز و کره بادام را درون مخلوط‌کن بریزید و با هم میکس کنید.
  2. نوشیدنی آماده‌شده را درون لیوان همراه یخ‌ها بریزید و نوش‌جان کنید.

در لیست طرز تهیه انواع دسر با خرما این دسر یکی از آسان‌ترین‌ها و البته خوشمزه‌ترین‌هاست.

با خرما چه دسری درست کنم

مافین خرما و سیب با سس کارامل

مافین خرما یکی از انواع دسر با خرما است که می‌توان آن را فقط با خرما یا با ترکیبی از مواد غذایی دیگر مثل سیب آماده کرد. در این بخش از لیست دسر خرمایی، این مافین را به صورت ترکیبی از خرما و سیب آماده می‌کنیم. شما برای پخت این مافین به مواد زیر نیاز دارید:

  • خرما بدون هسته: 135 گرم (حدود 10 خرما)
  • آب: 250 میلی‌لیتر
  • جوش شیرین: یک قاشق چای‌خوری
  • روغن نارگیل: 60 میلی‌لیتر
  • شکر: یک‌سوم فنجان
  • آرد سفید الک‌شده: 240 گرم
  • تخم‌مرغ: 2 عدد
  • سیب رنده‌شده: یک عدد
  • بیکینگ پودر: نصف قاشق چای‌خوری
  • دارچین آسیاب‌شده: یک قاشق چای‌خوری
  • آرد ذرت: سه‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • شیر کم‌چرب: 80 میلی‌لیتر
  • عصاره وانیل: یک قاشق چای‌خوری
  • نمک خیلی کم

طرز تهیه مافین خرما و سیب با سس کارامل

  1. فر را در دمای 180 درجه سانتی‌گراد قرار دهید و اجازه دهید گرم شود.
  2. خرما و آب را درون قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. بعد از حدود 4 الی 5 دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید. جوش شیرین را اضافه کنید و 10 دقیقه کنار بگذارید تا خنک شود.
  3. روغن نارگیل و 2 قاشق غذاخوری از شکر را با هم ترکیب کنید و با استفاده از همزن برقی هم بزنید تا مخلوطی کرمی رنگ به‌دست آید.
  4. یک عدد تخم‌مرغ و یک قاشق غذاخوری آرد را به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید. بار دیگر، یک عدد تخم‌مرغ و یک قاشق غذاخوری آرد را اضافه کنید و هم بزنید. سیب رنده‌شده و آرد باقی‌مانده را هم اضافه کنید. در نهایت دارچین، بیکینگ پودر و مخلوط خرما در مرحله اول را هم اضافه کنید و کاملا همه مواد را هم بزنید و ترکیب کنید.
  5. موادی که در مرحله قبل آماده شد را درون قالب‌های مافین بریزید و 20 تا 25 دقیقه درون فر قرار دهید تا به‌ خوبی بپزد. برای اطمینان از پخت مافین، یک سیخ چوبی کوچک را داخل آن ببرید و اگر تمیز بیرون بیاورید، یعنی به‌ خوبی پخته است؛ سپس 5 دقیقه بیرون قرار دهید تا خنک شود.
  6. باقی‌مانده شکر و آرد ذرت را درون قابلمه بریزید؛ سپس شیر، وانیل و نمک را با همزن هم بزنید و به ترکیبات درون قابلمه اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد و سس غلیظی به‌ دست آید.
  7. سس را به مدت 2 دقیقه کنار بگذارید تا خنک شود و بعد روی مافین‌ها بریزید.

انواع دسر خوشمزه با خرما

خرما و کره بادام زمینی

بادام‌ زمینی یکی از آن آجیل‌های خوشمزه‌ای است که خواص زیادی برای پوست، مو، کبد چرب، فشار خون بالا، کنترل قند خون و... دارد. همچنین ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در این دانه‌ها برای تامین انرژی روزانه شما کافی هستند، به‌خصوص وقتی که در کنار خرما سرو شوند. خرما و کره بادام زمینی به عنوان یکی از انواع دسر با خرما خیلی راحت آماده می‌شود و برای تهیه آن به مواد زیر نیاز دارید:

  • خرمای تازه: به تعداد دلخواه
  • کره بادام زمینی: به میزان لازم
  • پودر نارگیل: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه خرما و کره بادام زمینی

  1. با استفاده از یک چاقوی تیز، خرماها را از طول ببرید، سپس هسته آن‌ها را جدا کنید.
  2. درون خرماها را با کره بادام زمینی پر کنید.
  3. در نهایت روی خرماها (در واقع روی کره بادام زمینی) پودر نارگیل بریزید.

در جواب با خرما چی درست کنیم باید بگوییم یکی از مقوی‌ترین و خوشمزه‌ترین انواع دسر با خرما همین دسر است.

انواع دسر ساده با خرما

خرما با بادام و گلاب

اگر شما هم می‌خواهید یکی از انواع دسر با خرما لذیذ و متفاوت را آماده کنید که علاوه بر خوشمزگی، رنگ و لعاب خاصی هم به میز پذیرایی‌تان ببخشد، کافیست این دسر را آماده کنید. بادام یکی از مغزیجاتی است که انرژی زیادی می‌دهد و گلاب موجود در این دسر برای آرامش‌بخشی عالی است. برای تهیه این دسر خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید:

  • خرما تازه: 20 عدد
  • بادام بدون پوست: 100 گرم
  • پودر قند: 40 گرم
  • گلاب: 2 قاشق چای‌خوری
  • رنگ خوراکی قرمز: 2 قطره

طرز تهیه خرما با بادام و گلاب

  1. بادام، پودر قند، گلاب و رنگ خوراکی را درون مخلوط‌کن یا خردکن بریزید و به صورت خمیر درآورید.
  2. با استفاده از چاقوی تیز، خرماها را از طول برش دهید، هسته آن‌ها را بیرون بیاورید؛ سپس با قاشق چای‌خوری، مقداری از خمیر به‌دست‌آمده در مرحله اول را درون خرماها بریزید. اکنون می‌توانید این دسر خرمایی خوشمزه را نوش‌جان کنید.

توپک‌های خرما و زنجبیل

یکی از انواع دسر با خرما که هم مقوی است و هم خیلی زود آماده می‌شود، توپ‌های خرمایی هستند. اگر ماه رمضان باشد، از آن‌جایی که گرسنگی زیاد در ماه رمضان می‌تواند قند خون شما را تا حد زیادی دچار کاهش کند، خوردن توپک‌های ترکیب خرما و زنجبیل می‌توانند در تنظیم قند خون شما نقش داشته باشند. در ضمن برای ورزشکاران و کسانی که رژیم می‌گیرند هم این دسر بسیار مناسب و سالم است. برای آماده کردن این توپک‌های خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید:

  • خرمای نرم و بدون هسته: 10 عدد
  • پودر فندق: 150 گرم
  • پودر کاکائو: 2 قاشق غذاخوری
  • زنجبیل تازه رنده‌شده: 2 قاشق غذاخوری
  • شیره انگور یا عسل: 2 قاشق غذاخوری
  • کمی پودر نارگیل یا کنجد برای روکش (اختیاری)

طرز تهیه توپک خرما و زنجبیل

  1. خرماها را همراه با پودر فندق، پودر کاکائو، شیره انگور (یا عسل) و 1.5 قاشق زنجبیل رنده‌شده داخل غذاساز یا خردکن بریزید و خوب میکس کنید تا یک خمیر چسبنده و قابل شکل‌دهی به‌دست آید. اگر خمیر کمی خشک بود، یک قاشق شیره یا عسل یا یک خرمای اضافه بریزید.
  2. از خمیر گلوله‌هایی هم‌اندازه جدا کنید و در دست فرم دهید.
  3. باقی‌مانده زنجبیل را با پودر نارگیل یا کنجد ترکیب کنید و توپک‌ها را داخل آن بغلتانید.
  4. توپک‌های خرمایی را داخل ظرف دربسته بچینید و حدود نیم ساعت در یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرند و آماده خوردن شوند.

طرز تهیه توپک خرمایی

سخن پایانی

دسرها یکی از پرطرفدارترین خوراکی‌ها در وعده‌های غذایی هستند که می‌توان آن‌ها را بعد از ناهار یا شام، به عنوان میان‌وعده یا حتی برخی دسرها را به عنوان خوراکی برای زنگ تفریح بچه‌ها نوش جان کرد. از آن‌جایی که بیش‌تر دسرها با استفاده از شیرین‌کننده‌هایی مانند شکر تهیه می‌شوند و برای سلامتی مضرات زیادی دارند، خرما بهترین جایگزین برای این شیرین‌کننده‌های مضر به حساب می‌آید. به همین دلیل در این مقاله 10 تا از انواع دسر با خرما را آموزش دادیم. به‌ نظر شما جای کدام دسر با خرما خالی بود؟ در بخش دیدگاه همین صفحه، نظرات خود را برای ما بنویسید.

همچنین اگر به هر مناسبتی از جمله ماه رمضان، اعیاد، جشن‌های مناسبتی سازمانی و ... قصد دارید در محل کار خود ضیافتی برای کارمندان برگزار کنید، می‌توانید به منو غذای شرکتی کترینگ هفت و نیم سر بزنید و برای کسب اطلاعات بیشتر نیز با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید.

نوشته شده توسط ادمین
دوشنبه 11 فروردین 1404
0
33
دیدگاهتان را بنویسید
امتیاز :
ثبت نظر
پربازدید ها
غذا مناسب افطار چی درست کنم؟ لیست بهترین غذا برای افطاری

غذا مناسب افطار چی درست کنم؟ لیست بهترین غذا برای افطاری تهیه‌ی غذا مناس ...

لیست بهترین غذای پلویی برای سرماخوردگی

لیست بهترین غذای پلویی برای سرماخوردگی سرماخوردگی یکی از شایع‌ترین بیمار ...

معرفی 9 غذای دانشجویی ساده و سریع

معرفی 9 غذای دانشجویی ساده و سریع تهیه غذای دانشجویی برای دانشجوهایی که دور ا ...

کترینگ هفت و نیم

آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11

شماره تماس : 02144845300
ایمیل :  support@7onim.ir

ما را دنبال کنید 

   

مجوزها 

کپی رایت © تمام حقوق محفوظ است.