گوجه سبز یا آلوچه، میوهای کوچک و آبدار است که در نواحی معتدلی رشد میکند و مزه ترشی دارد. این میوه که به صورت تازه بهعنوان میانوعده یا پخته در غذاها استفاده میشود، ویتامین C، اسید مالیک، اسید سیتریک و مواد مفید دیگری دارد؛ به همین دلیل تاثیرات خواص گوجه سبز را میتوان در بخشهای مختلف بدن از جمله قلب، کلیه، روده، پوست، دندانها و.. دید. در این مقاله از کترینگ هفت و نیم، بهترین تهیه غذای منطقه 5، همراه ما باشید تا توضیح دهیم خواص گوجه سبز چیست و زیادهروی در آن چه مضراتی میتواند داشته باشد.
گوجه سبز یا آلوچه یکی از بهترین مواد اولیه برای تهیه انواع غذاهای بهاری است. ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای زیادی در گوجه سبز وجود دارند که باعث میشوند این میوه خواص زیادی برای سلامتی داشته باشد. از خواص گوجه سبز یا آلوچه میتوان به مواردی مانند تقویت سیستم ایمنی، کمک به لاغری، کمک به سلامت قلب و عروق، زیبایی پوست و... اشاره کرد. در ادامه به تفکیک توضیح میدهیم که گوجه سبز چه فوایدی دارد.
از خواص گوجه سبز برای زنان میتوان به کاهش علائم PMS و حفظ سلامت استخوانها بهخصوص در خانمهای یائسه به دلیل وجود کلسیم، فسفر و ویتامین K در این میوه اشاره کرد. همچنین پتاسیم و منیزیمی که در گوجه سبز وجود دارد، دردهای قاعدگی را کاهش میدهد و به بهبود نوسانات خلقی و رفع نفخ کمک میکند؛ به همین دلیل خانمها باید در فصل بهار خورشت گوجه سبز یا آش گوجه سبز را در لیست غذا برای ناهار خود قرار دهند. البته میتوان گوجه سبز را برای فصول دیگر هم در فریزر نگه داشت.
گوجه سبز حاوی ویتامینهای E و C است که در سلامت اسپرم و عملکرد جنسی آقایان نقش دارند. همچنین آنتیاکسیدانهای موجود در این میوه با کمک به کاهش استرس اکسیداتیو (عدم تعادل بین رادیکالهای آزاد و آنتیاکسیدانهای بدن) به افزایش کیفیت اسپرم هم کمک میکنند. از دیگر خواص گوجه سبز برای مردان میتوان به تاثیر غیرمستقیم بر کاهش خطر ابتلا به سرطانهایی مانند سرطان پروستات اشاره کرد که دلیل آن هم آنتیاکسیدانهای موجود در این میوه هستند.
مصرف گوجه سبز تازه، رسیده و نه خیلی ترش برای کودکان بعد از 3 سالگی مشکلی ندارد. به دلی وجود ویتامین C در این میوه، سیستم ایمنی کودک، تقویت و از بروز عفونتها پیشگیری میشود. از دیگر فواید گوجه سبز برای کودکان میتوان به افزایش میل آنها به غذا اشاره کرد؛ زیرا مزه ترش و ملس این میوه در کودکان باعث تحریک اشتها میشود.
اگر فرزندتان چندان میل به مصرف سبزیجات ندارد یا تحرک او در طول روز کافی نیست، فیبر موجود در این میوه برای بهبود عملکرد سیستم گوارش، کمککننده است. در ضمن اگر قصد آماده کردن خوراکی برای اردو فرزندتان را دارید، فراموش نکنید گوجه سبز را هم در ظرف خوراکیهای او بگذارید.
خواص گوجه سبز یا آلوچه برای خانمها مربوط به دوران بارداری و شیردهی آنها هم میشود. در دوران بارداری، این میوه خوشمزه میتواند به رفع بیاشتهایی، درمان نفخ و یبوست، تقویت سیستم ایمنی مادر و جنین، کنترل دیابت و پیشگیری از کمخونی کمک کند.
خواص گوجه سبز برای قلب مربوط به ویتامین C، پتاسیم و فیبر موجود در آن میشود، در واقع خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهند و از سلامت این عضو بدن محافظت میکنند. علاوه بر این مصرف گوجه سبز میتواند باعث کاهش تجمع کلسترول و چربی در دیواره رگها شود.
فیبر بالای گوجه سبز با حجیم شدن در معده، سرعت تخلیه معده را کاهش میدهد و باعث میشود مدتزمان بیشتری احساس سیری کنید. همچنین کالری پایین گوجه سبز هم به احساس سیری شما در مدتزمان طولانیتر کمک میکند. از طرفی مصرف این میوه سبز رنگ میتواند باعث بهبود حرکات روده و پیشگیری از یبوست شود. برای مشاهده خواص گوجه سبز برای لاغری پیشنهاد میکنیم طرز تهیه خورشت گوجه سبز را یاد بگیرید و حتما این خورشت خوشمزه فصلی را درست کنید.
یکی از مهمترین فواید گوجه سبز برای پوست، کمک به جوانسازی و پیشگیری از پیری زودرس است. این میوه با تحریک کلاژنسازی و مقابله با رادیکالهای آزاد، به حفظ طراوت و سفتی پوست کمک میکند. همانطور که میدانید کلاژن پروتئینی است که خاصیت ارتجاعی و جوانی پوست را حفظ میکند و ویتامین C موجود در گوجه سبز نقش مهمی در تولید آن دارد. همچنین ترکیبات آنتیاکسیدانی مانند پلیفنولها و ویتامین C در این میوه، رادیکالهای آزاد را که از دلایل اصلی ایجاد چینوچروک هستند خنثی میکنند.
از دیگر خواص گوجه سبز برای پوست میتوان به روشنتر و شفافشدن آن اشاره کرد؛ زیرا خاصیت سمزدایی و افزایش گردش خون در این میوه، به بهبود جریان خون در رگهای پوستی کمک میکند و موجب کاهش تیرگیها و افزایش درخشندگی پوست میشود.
از خواص گوجه سبز برای کلیه میتوان به پیشگیری از تشکیل سنگ در این اندام و کمک به بهبود عملکرد کلیه با افزایش ادرار و تنظیم تعادل مایعات و الکترولیتها اشاره کرد. اسیدهای آلی طبیعی مانند اسید سیتریک در گوجه سبز وجود دارند که باعث پیشگیری از ایجاد سنگ کلیه میشوند. این میوه ادرارآور ملایمی است که با افزایش حجم و تعداد دفعات ادرار باعث دفع مواد سمی و زائد میشود.
پتاسیم موجود در گوجه سبز نیز با حفظ تعادل مایعات بدن و تنظیم فشار خون، فشار را از روی کلیهها برمیدارد. البته در صورتی که مبتلا به بیماریهای مزمن کلیوی هستید، در مصرف آن زیادهروی نکنید؛ زیرا کلیههای شما توانایی دفع پتاسیم را ندارند و مصرف زیاد آن برای بدن خطرناک است.
فیبر موجود در گوجه سبز باعث کمک به حرکت بهتر مواد غذایی در روده و پیشگیری از یبوست میشود. علاوه بر این از دیگر خواص گوجه سبز برای روده میتوان به تنظیم باکتریهای مفید و کاهش التهاب در این اندام اشاره کرد. به همین دلیل با قرار دادن گوجه سبز در لیست غذاهای سالم میتوانید به بهبود فعالیت روده و سیستم گوارشتان کمک کنید.
ویتامین C، پلیفنولها، فیبر و آنتیاکسیدانهای موجود در گوجه سبز باعث میشوند این میوه برای کبد بهخصوص از نوع چرب هم مناسب باشد. از خواص گوجه سبز برای کبد میتوان به سمزدایی طبیعی، کاهش حرارت، کمک به کاهش التهاب سیستمیک و محافظت از سلولهای این اندام اشاره کرد. ترکیبات موجود در این میوه باعث تنظیم چربی (کلسترولهای بد و تریگلیسیریدها) میشوند، به تخلیه صفرا کمک میکنند و در نهایت روی عملکرد بهتر کبد تاثیر میگذارند.
این میوه سبز رنگ خوشمزه، شاخص گلایسمی پایین و فیبر بالا دارد؛ بنابراین گلوکز به تدریج وارد جریان خون میشود و در نتیجه قند خون به صورت ناگهانی افزایش نمییابد. از جمله فواید گوجه سبز این است که با کمک به تثبیت سطح قند خون و کاهش نوسانات آن، میتواند گزینهای مفید برای افراد مبتلا به دیابت باشد.
همچنین گوجه سبز، قند و چربی مضر ندارد؛ به همین دلیل برای کنترل وزن بیماران دیابتی هم مناسب است. افراد دیابتی میتوانند این میوه را بهعنوان یکی از میان وعده های پر انرژی ولی طبیعی و کمکالری نوش جان کنند.
علاوه بر موارد فوق، گوجه سبز میتواند فواید دیگری هم داشته باشد. سایر خواص گوجه سبز عبارتند از:
تا اینجا خواص گوجه سبز را بررسی کردیم، اما این میوه آبدار و خوشمزه، مضراتی هم دارد که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
در مصرف گوجه سبز در دوره بارداری زیادهروی نکنید؛ زیرا مزه ترش آن میتواند با مضراتی مانند سوزش، رفلاکس معده و آسیب به دندان همراه باشد. همچنین به دلیل ترش بودن مزه این میوه، خیلی از خانمها به مصرف نمک همراه آن تمایل بیشتری پیدا میکنند که ریسک پره اکلامپسی (افزایش فشار خون) را در مادران باردار افزایش میدهد. بنابراین به اندازه محدود و بدون نمک از آن استفاده کنید. همچنین به دلیل امکان ایجاد نفخ در نوزاد، بهخصوص کودکانی که مشکل کولیک یا نفخ دارند، بهتر است طی دوران شیردهی از میوههای دیگری به جای گوجه سبز استفاده کنید.
با وجود خواص گوجه سبز برای سیستم گوارشی، مصرف زیاد این میوه میتواند مضراتی هم داشته باشد. به همین دلیل افرادی که مشکلات گوارشی دارند، نباید در مصرف این میوه زیادهروی کنند. وجود اسیدهایی مانند اسید سیتریک در گوجه سبز، تعادل اسید موجود در معده را برهم میزنند و باعث ایجاد سوزش، نفخ و رفلاکس معده میشوند.
اسیدهای طبیعی مانند اسید سیتریک و اسید مالیک بر مینای دندانها هم تاثیر میگذارند. برای جلوگیری از این مشکل پیشنهاد میکنیم حتما بعد از خوردن گوجه سبز، مسواک بزنید و دهان و دندانهای خود را خوب بشویید. همچنین از خوردن بیش از حد گوجه سبز خودداری کنید.
در این مطلب توضیح دادیم فواید گوجه سبز چیست تا این میوه بهاری را با لذت بیشتری نوش جان کنید. البته این را هم در نظر بگیرید که با وجود خواص گوجه سبز برای جلوگیری از پیری زودرس پوست، کمک به سلامت قلب، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان کمخونی، تقویت دندانها، کمک به سلامت لثه و...، این میوه مضراتی هم دارد. بنابراین هرگز در مصرف آن بهخصوص در صورت داشتن بیماریهای مزمن گوارشی یا در دوران بارداری و شیردهی، زیادهروی نکنید. همچنین اگر هنوز هم درباره خواص و مضرات گوجه سبز سوالاتی دارید، میتوانید آن را در بخش دیدگاه همین صفحه برای ما بنویسید.
طرز تهیه 15 ساندویچ برای مدرسه؛ سالم و خوشمزه ساندویچ برای مدرسه کودکان از خو ...
11 خواص گوجه سبز برای سلامتی + مضرات مصرف زیاد گوجه سبز یا آلوچه، میوها ...
طرز تهیه حلیم بدون گوشت و مرغ خانگی + نکات مهم حلیم یکی از غذاهای سنتی و محبو ...
کترینگ هفت و نیم
آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11
شماره تماس : 02144845300
ایمیل : support@7onim.ir