مهماننوازی از دیرباز در مناسبتهای مختلف فرهنگی و مذهبی با سبک زندگی ما ایرانیان عجین بوده است. این فرهنگ و عادت قدیمی در برخی ایام پررنگتر میشود و جلوهای ویژه به خود میگیرد. ماه مبارک رمضان از جمله ایامی است که در آن سفرههای مهمانی و پذیرایی رنگ و بویی خاص دارند و غذاهای مختلف و انواع دسر برای ماه رمضان در آن جای میگیرند. دسرها و شیرینیها در میان خوراکیهای ماه رمضان جایگاه ویژهای بین خانوادهها و مهمانیها دارند و پای ثابت دورهمیهای این ایام و مراسمهای آن هستند. در این مطلب از تهیه غذا هفتونیم به سراغ دنیای شیرین و خوشعطر انواع دسر برای ماه رمضان میرویم تا با درست کردن این خوراکیها در کنار درست کردن غذا و تدارک وعدههای اصلی در ماه مهمانی خدا، کام مهمانان روزهدارتان را شیرین کنید.
در ادامه به سراغ 15 مورد طرز تهیه دسر برای ماه رمضان میرویم که ایدههایی ناب برای چند برابر شدن لذت روزهداری، حال و هوای ماه رمضان و مهمانیهای این ایام هستنند.
شیربرنج، دسری سنتی، مقوی و انتخابی عالی برای سفرههای افطار به عنوان دسر برای ماه رمضان است. این دسر در مدت زمانی کوتاه آماده سرو میشود و انرژی مورد نیاز برای ادامه روز روزهدار را تامین میکند.
مواد لازم برای تهیه شیربرنج برای 4 نفر:
برای تهیه این دسر خوشمزه، ابتدا یک پیمانه برنج نیمدانه را که از قبل خیساندهاید، با مقداری آب بپزید تا نرم شود، سپس چهار پیمانه شیر را به آن اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم بجوشد تا برنج کاملا باز شود و لعاب بدهد. در این مرحله، نصف پیمانه شکر، دو قاشق غذاخوری گلاب و نصف قاشق چایخوری پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید تا شیربرنج به غلظت دلخواه برسد. میتوانید برای تزیین، از پودر پسته، دارچین یا خلال بادام استفاده کنید و و این دسر برای ماه رمضان را به صورت گرم یا سرد سرو کنید.
فرنی، دسری سبک و مغذی برای سفرههای پربرکت افطار در ماه رمضان است. ترکیب این دسر ماه رمضان با نشاسته و شیر تهیه شده و به راحتی هضم میشود.
مواد لازم برای تهیه فرنی برای 4 نفر:
ابتدا آرد برنج یا نشاسته را در کمی شیر سرد حل کنید تا گلوله نشود، سپس بقیه شیر را به همراه شکر در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود. مخلوط آرد برنج یا نشاسته را به شیر اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا فرنی غلیظ شود. در این مرحله، گلاب و پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید. فرنی را در ظرفهای مورد نظر بریزید و با دارچین، پودر پسته یا خلال بادام تزیین کنید.
حلوا زعفرانی، به عنوان دسری خوشرنگ و خوشطعم، زینتبخش سفرههای افطار شما در ماه مبارک رمضان خواهد بود. این پیش غذای مجلسی برای افطار، علاوه بر طعم بینظیر، خواص بسیاری نیز دارد. زعفران موجود در آن، خاصیت آرامبخشی و نشاطآوری دارد و به بهبود خلقوخو بعد از روزهداری کمک میکند.
مواد لازم برای تهیه حلوا برای 4 نفر:
جهت تهیه این دسر برای ماه رمضان، ابتدا یک پیمانه آرد گندم را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ آن کمی تغییر کند. در مرحله بعد شربت حلوا را که از ترکیب 1.5 پیمانه شکر، یک پیمانه آب، نصف پیمانه گلاب و زعفران دمکرده غلیظ تهیه کردهاید، به آرامی به آرد اضافه کنید و مدام هم بزنید تا حلوا جمع شود و به روغن بیفتد. در آخر حلوای آمادهشده را به شکل دلخواه در ظرف موردنظر سرو کنید و در صورت تمایل از پودر نارگیل، پودر پسته و... نیز برای تزیین حلوا استفاده کنید.
شله زرد، دسری اصیل و سنتی است که همواره یکی از انتخابهای اصلی برای سفرههای افطار در ماه رمضان بوده است. این دسر خوشمزه برای ماه رمضان، با رنگ زرد زیبا و عطر دلپذیر زعفران، سرشار از خواص مفید است.
مواد لازم برای تهیه شله زرد برای 4 نفر:
برای تهیه این دسر محبوب، ابتدا یک پیمانه برنج نیمدانه را که از قبل خیساندهاید با مقداری آب بپزید تا کاملا نرم شود؛ سپس 3 پیمانه شکر، یک قاشق چایخوری زعفران دمکرده غلیظ و نصف پیمانه گلاب را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکر حل شود. حرارت را ملایم کنید و به طور مداوم هم بزنید تا شله زرد غلیظ شود و به اصطلاح جا بیفتد. در صورت تمایل میتوانید از خلال بادام و پسته برای تزیین این دسر برای ماه رمضان استفاده کنید.
رنگینک، دسری مقوی و خوشمزه در سفرههای افطار و مهمانیهای ماه رمضان است که معمولا در شهرهای جنوبی ایران تهیه میشود. این دسر سنتی و پرطرفدار که یکی از بهترین انواع دسر با خرما است، با ظاهری زیبا و طعمی بینظیر، میتواند لحظات شیرینی را برای شما و مهمانانتان رقم بزند.
مواد لازم برای تهیه رنگینک برای 4 نفر:
برای درست کردن این دسر از انواع دسر برای ماه رمضان، ابتدا هستههای خرما را خارج کرده و به جای آن گردو قرار دهید. سپس آرد را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ آن کمی تغییر کند. کره را به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط یکدست شود. پودر قند، پودر دارچین و پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید. مخلوط آرد را روی خرماهای چیده شده در ظرف بریزید و با پودر پسته و نارگیل تزیین کنید. این دسر را میتوانید به صورت قالبی و یکدست در ظرف سرو کنید یا در صورت دلخواه به شکل توپکهایی به اندازه گردو در بیاورید.
کاکا، شیرینی خوشمزه و سنتی گیلان، دسری بینظیر و جذاب برای سفرههای افطار شماست. این دسر برای ماه رمضان که با کدو حلوایی تهیه میشود، طعمی دلچسب و بافتی نرم دارد و انتخابی عالی برای خاصپسندان است.
مواد لازم برای تهیه کاکا برای 4 نفر:
برای تهیه این شیرینی و دسر در لیست انواع دسر و پیش غذا برای ماه رمضان، ابتدا کدو حلوایی را بپزید و پوره کنید. سپس پوره کدو حلوایی را با تخممرغ، شکر، آرد، شیر، گلاب، پودر دارچین، پودر هل و بیکینگ پودر مخلوط کنید و به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید. در نهایت، مایه کاکا را در ابعاد دلخواه در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شود. دسر گیلانی خوشعطر شما آماده است.
ژله یکی از دسرهای ساده، خوشمزه و دوستداشتنی است که در موقعیتهای مختلف در طعمها، رنگها و اشکال متنوع سرو میشود. اگر میخواهید در کنار میزبانی بهیادماندنی از مهمانان، وقت بیشتری را در کنار آنها صرف کنید و به دنبال سوال غذا چی درست کنم نباشید، میتوانید تهیه غذای اصلی و پذیرایی افطاری را به کترینگی معتبر مانند هفتونیم بسپارید و خودتان مشغول درست کردن دسری ساده مانند ژله شوید.
برای تهیه این دسر برای ماه رمضان کافیست پودر ژله را در آب جوش حل کنید، سپس آب سرد را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. برای تنوع میتوانید از میوههای خردشده یا حتی گلهای خوراکی برای تزیین ژله استفاده کنید. ژله را در ظرفهای مورد نظر بریزید و در یخچال قرار دهید تا به اصطلاح خودش را بگیرد. این دسر خوشمزه و رنگارنگ جذابیت سفره افطار شما را چند برابر میکند.
کاچی یکی از دسرهای قدیمی و معروف ایرانیهاست. این معجون مقوی با طبع گرم، در هر گوشه کشور ما با رنگ و بوی خاصی درست میشود. این دسر در مناسبتهای مختلف، به ویژه ماه رمضان، در کنار دیگر خوراکیها سرو میشود و بسیار لذیذ و محبوب است.
مواد لازم برای تهیه کاچی برای 4 نفر:
ابتدا آرد را در روغن یا کره تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ آن کمی تغییر کند؛ سپس شکر، آب یا شیر، گلاب، زعفران، پودر هل و پودر دارچین را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاچی غلیظ شود. در صورت تمایل میتوانید از خلال بادام یا پسته نیز برای طعمدهی و تزیین کاچی استفاده کنید. در نهایت برای سرو این دسر برای ماه رمضان، از پیالههای کوچک تکنفره استفاده کرده و از مهمانان پذیرایی کنید.
درست کردن پودینگ به عنوان دسری برای مهمانیها، مخصوصا دسر برای ماه رمضان، بسیار ساده و جذاب است. پودینگ، دسری نرم و خامهای است که معمولا از ترکیب شیر، گاهی خامه، شکر، تخممرغ و آرد یا نشاسته تهیه میشود. در ضمن این دسر در انواع مختلفی مثل شکلاتی، وانیلی یا میوهای درست میشود.
مواد لازم برای تهیه پودینگ وانیلی برای 4 نفر:
ابتدا چهار پیمانه شیر را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. در یک کاسه جداگانه، چهار قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را با نصف پیمانه شکر و کمی وانیل مخلوط کنید، سپس مخلوط نشاسته، شکر و وانیل را کمکم به شیر گرم اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا پودینگ غلیظ شود. در این مرحله، دو قاشق غذاخوری گلاب را اضافه کنید و هم بزنید. پودینگ را در ظرفهای مورد نظر بریزید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود. میتوانید پودینگ را با میوههای تازه، پودر پسته یا شکلات رندهشده تزیین کنید.
یکی دیگر از دسرهای گیلانی که در ماه مبارک رمضان نیز از آن استقبال زیادی میشود، رشته خوشکار است. این شیرینی خوشمزه، با ظاهری زیبا و طعمی دلچسب، در دسته شیرینی و دسر برای ماه رمضان قرار میگیرد که در سایر شهرها نیز دوستداران زیادی دارد.
مواد لازم برای تهیه رشته خوشکار گیلانی برای 4 نفر:
برای تهیه این دسر از دسرهای ماه رمضان، در مرحله اول آرد برنج را با آب مخلوط کنید تا خمیری روان و یکدست حاصل شود. سپس تابه مسطح و مخصوص رشته خوشکار را روی حرارت قرار دهید و با استفاده از قالب، رشتهها را به صورت نازک و یکدست روح سطح تابه بریزید و بپزید. برای تهیه مواد میانی، گردوی آسیابشده را با شکر، پودر دارچین و پودر هل مخلوط کنید. رشتههای پختهشده را روی سطح صاف قرار دهید و مقداری از مواد میانی را در وسط آن قرار دهید. سپس دو طرف رشته را به هم بچسبانید و مستطیلی بپیچید. در نهایت، رشته خوشکارها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.
کرم کارامل به عنوان دسری ساده و جذاب در اصول تشریفات و پذیرایی، میتواند به عنوان یک انتخاب بینظیر در مهمانی بدرخشد. تهیه کرم کارامل بسیار آسان است؛ کافیست شکر را روی حرارت ملایم ذوب کنید تا کارامل طلایی رنگی به دست آید؛ سپس شیر، خامه، تخممرغ، وانیل و کمی نمک را با هم مخلوط کنید و به آرامی به کارامل اضافه کنید. مخلوط را در قالبهای مناسب بریزید و در فر یا روی حرارت ملایم بپزید تا کرم کارامل خودش را بگیرد. پس از خنک شدن، میتوانید آن را به راحتی از قالب جدا کنید و با میوههای تازه یا سس کارامل تزیین کنید.
مسقطی، انتخابی خوشمزه به عنوان دسر برای ماه رمضان، مراسمات و اعیاد مختلف است. این شیرینی میتواند در کنار چای و نوشیدنیهای گرم سفره افطار، طعمی لذتبخش برای مهمانها به یادگار بگذارد.
مواد لازم برای تهیه مسقطی برای 4 نفر:
برای درست کردن این دسر ماه رمضان با نشاسته، ابتدا نشاسته را در آب سرد حل کنید و بگذارید بماند؛ سپس شکر، گلاب و زعفران را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود. مخلوط نشاسته را کم کم به شربت اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا مسقطی غلیظ شود. در این مرحله، کره را اضافه کنید و هم بزنید تا مسقطی براق و یکدست شود. بعد از سرد شدن مسقطی در محیط یا یخچال، آن را به شکلی مرتب در ابعاد لوزیشکل برش دهید و به صورت طبقاتی در ظرفی شکیل قرار دهید و با انواع مغزیجات و گلمحمدی تزیین کنید تا سفره شما چشمنوازتر شود.
زولبیا و بامیه، شیرینیهای پرطرفدار و نمادین ماه رمضان در سفرههای مهمانی افطارند. این شیرینیهای خوشمزه با طعم شیرین و بافت ترد لایه بیرونی و بافت نرم داخلی خود، انرژی لازم برای روزهداران را پس از یک روز طولانی تامین میکنند و محبوبیت فراوانی در میان ما ایرانیها دارند. مواد لازم برای تهیه این دسر برای ماه رمضان را در ادامه به تفکیک ذکر میکنیم.
مواد لازم برای شربت:
مواد لازم برای زولبیا:
مواد لازم برای بامیه:
شربت زولبیا و بامیه از ترکیب شکر، آب، گلاب و زعفران تهیه میشود. برای تهیه خمیر زولبیا، نشاسته، ماست، آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید. خمیر را در قیف مخصوص زولبیا بریزید و در روغن داغ به شکل دلخواه سرخ کنید. برای تهیه خمیر بامیه، آرد، آب، روغن و شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا خمیر یکدست شود، سپس تخممرغ، وانیل و زعفران را به آن اضافه کنید و خمیر را در قیف مخصوص بامیه بریزید و در روغن داغ سرخ کنید. پس از سرخ شدن، زولبیا و بامیهها را در شربت خنک قرار دهید تا شیره را جذب کنند.
چیز کیک یخچالی، به عنوان دسری مدرن و بینالمللی، گزینهای خاص و بهیادماندنی در لیست دسر برای ماه رمضان است. این دسر خوشمزه و متفاوت، با پایهای ترد از بیسکویت و لایهای نرم و خامهای از پنیر، تجربهای بینظیر از طعم و بافت را به ارمغان میآورد. تهیه چیز کیک یخچالی بسیار ساده است و نیاز به پخت ندارد. برای تهیه این دسر از دسرهای ساده برای ماه رمضان، ابتدا بیسکوییتهای خردشده را با کره ذوبشده مخلوط کنید و به عنوان پایه در قالب پرس کنید؛ سپس پنیر خامهای، شکر، خامه فرمگرفته و وانیل را با هم مخلوط کنید و روی بیسکوییت بریزید. قالب را در یخچال قرار دهید تا چیزکیک سفت شود و خودش را بگیرد. پس از خنک شدن، میتوانید آن را با میوههای تازه، سس شکلات یا کارامل تزیین کنید.
در بسیاری از شهرهای کشور ما به ویژه در مناطق شمالی و غربی کشور از انواع مرباهای رنگارنگ به عنوان دسر در کنار غذا استفاده میشود. شما نیز میتوانید در پیروی از این سنت خوراکی قدیمی به سراغ مرباهای محبوب و خوشطعم بروید که طرز تهیه آسانی دارند. برای آموزش و دستور تهیه تعدادی از این مرباهای جذاب مانند طرز تهیه مربای کیوی یا طرز تهیه مربای توت فرنگی و سایر مرباها سری به وبلاگ کترینگ هفتونیم بزنید و از آنها به عنوان گزینههای دسر خوشمزه برای ماه رمضان و مهمانی استفاده کنید.
اگر بعد از معرفی لیست انواع دسر برای ماه رمضان، همچنان علاقهمند هستید با دسرهای خوشمزه و جذاب بیشتری نیز آشنا شوید، در این قسمت چند دسر هیجانانگیز دیگر را نیز به شما معرفی میکنیم تا به سراغ این موارد نیز بروید.
از نظر روانی، دسر به عنوان یک پاداش، احساس شادی و آرامش را تقویت کرده و لذت خوردن یک وعده غذایی را تکمیل میکند! در ماه رمضان، این عادت نقش ویژهای پیدا میکند، زیرا پس از ساعتها روزهداری، بدن به سرعت به انرژی نیاز دارد و دسرهایی با مواد اولیهای مانند خرما و عسل به سرعت قند خون را تنظیم کرده و انرژی لازم برای بدن را فراهم میکنند. علاوه بر این موارد، دسر برای ماه رمضان به عنوان بخشی از سنتهای مهمانیهای افطاری، فضایی گرم و صمیمی در محافل ایجاد میکند و به جمع حال و هوایی خاص میبخشد. در پایان باید یادآور شویم که با وجود جذابیت تدارک دسر و شیرینی مخصوص مهمانیهای افطار، نباید از تهیه غذای اصلی غافل شوید. برای انتخابی مطمئن و آسان در این ایام میتوانید به سراغ کترینگهای معتبر مانند کترینگ هفتونیم در غرب تهران بروید که میتوان آن را بهترین تهیه غذای منطقه 5 نیز دانست.
آموزش 5 میان وعده مناسب دانش آموزان، تنقلاتی سالم و خوشمزه پیدا کردن میان وعد ...
در آلودگی هوا چی بخوریم؟ تغذیه مناسب هوای آلوده آلودگی هوا که بیشتر به ...
میان وعده های چاق کننده سالم | برای افزایش وزن چه بخوریم؟ میان وعدههای ...
کترینگ هفت و نیم
آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11
شماره تماس : 02144845300
ایمیل : support@7onim.ir