صفحه اصلی
غذاها
لیست قیمت
وبلاگ
رزرو غذا

شام با بادمجان چی درست کنم؟ 10 مدل غذا با بادمجان

شام با بادمجان

بادمجان از آن دسته سبزیجاتی است که در بیشتر آشپزخانه‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. این خوراکی خوش‌طعم، به دلیل بافت نرم و طعم بی‌نظیرش، می‌تواند پایه اصلی بسیاری از غذاهای متنوع باشد. ارزش غذایی بادمجان و قابلیت ترکیب آن با انواع مواد خوراکی باعث می‌شود که غذاهای متنوعی با این ماده در سفره‌های ایرانی، وجود داشته باشد. اگر شما هم به بادمجان علاقه دارید و نمی‌دانید شام با بادمجان چی درست کنم، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

برای شام با بادمجان چی درست کنم؟

وقتی پای بادمجان به سفره شام باز می‌شود، انتخاب‌های زیادی خواهیم داشت که حتی برخی از آن‌ها در تهیه غذا غرب تهران هم وجود دارد. از غذاهای ساده و سبک گرفته تا خوراک‌های مجلسی و سنگین، بادمجان می‌تواند پایه اصلی طعم‌های متفاوت باشد. در ادامه، 10 نوع طرز تهیه شام با بادمجان برای چهار نفر را معرفی کرده‌ایم که به شما در انتخاب شام خوشمزه با بادمجان کمک خواهد کرد.

بادمجان شکم پر

شام با بادمجان چی درست کنم

غذا چی درست کنم؟ بادمجان شکم پر، یکی از خوشمزه‌ترین غذاهایی است که هم در مهمانی‌ها جلوه خاصی دارد و هم برای شام خانوادگی، گزینه‌ای عالی محسوب می‌شود. ظاهر زیبا و طعم دلچسب این شام با بادمجان، باعث می‌شود افرادی که به بادمجان علاقه چندانی هم ندارند، نتوانند از خوردنش صرف‌ نظر کنند.

مواد اولیه:

  • بادمجان متوسط: 6 عدد
  • گوشت چرخ‌کرده: 250 گرم
  • پیاز: 2 عدد
  • گوجه‌فرنگی: 3 عدد
  • فلفل دلمه‌ای: 1 عدد
  • قارچ: 4 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
  • جعفری خرد شده: 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه بادمجان شکم پر:

برای تهیه این شام با قارچ و بادمجان، ابتدا بادمجان‌ها را پوست گرفته و از وسط برش طولی بزنید، سپس در روغن سرخ کنید تا کمی طلایی شوند. در تابه‌ای دیگر پیاز خردشده را با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، ادویه‌ها، رب گوجه، قارچ خردشده و فلفل دلمه‌ای خردشده را اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید. حالا داخل بادمجان‌های سرخ‌شده را با این مواد پر کنید و آن‌ها را درون قابلمه بچینید. گوجه‌ها را رنده کرده و به همراه کمی آب روی بادمجان‌ها بریزید، اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند تا کاملا جا بیفتند.

مرغ و مسما

شام خوشمزه با بادمجان

مرغ و مسما، یکی از انواع شام با بادمجان و از غذاهای اصیل شمالی است. این ترکیب دلچسب مرغ و بادمجان در کنار طعم ملس رب انار، آن را به انتخابی خاص برای شام با بادمجان تبدیل می‌کند. این شام با مرغ و بادمجان، هم ظاهری مجلسی دارد و هم به دلیل وجود مرغ و بادمجان، بسیار مقوی و سیرکننده است.

مواد اولیه:

  • ران یا سینه مرغ: 4 تکه
  • بادمجان متوسط: 4 عدد
  • پیاز: 2 عدد
  • رب انار: نصف پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • سیر: 3 حبه
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه مرغ و مسما:

ابتدا بادمجان‌ها را پوست گرفته و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند، سپس پیاز را خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا نرم و سبک شود، بعد تکه‌های مرغ را اضافه کنید و اجازه دهید دو طرف آن کمی سرخ شود. سیر خردشده را همراه با ادویه‌ها اضافه کنید و پس از چند دقیقه، رب گوجه‌فرنگی را بریزید تا خامی آن گرفته شود. در این مرحله، بادمجان‌های سرخ‌شده را روی مرغ‌ها بچینید و رب انار را همراه با دو پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید به مدت یک ساعت مرغ و بادمجان در سس غلیظ و ملس رب انار با حرارت ملایم آرام‌آرام بپزند؛ سپس آن را همراه با برنج سرو کنید.

میرزاقاسمی

شام ساده با بادمجان

میرزاقاسمی مانند شش انداز بادمجان، از غذاهای محبوب گیلانی است که نه‌ تنها در شمال کشور بلکه در سراسر ایران طرفداران زیادی دارد. این شام ساده با بادمجان ترکیبی از بادمجان، سیر و گوجه‌فرنگی است که در نهایت با تخم‌مرغ ترکیب می‌شود. میرزاقاسمی را می‌توان هم با نان تازه و هم به عنوان خورشت در کنار برنج سرو کرد.

مواد اولیه:

  • بادمجان متوسط: 6 عدد
  • گوجه‌فرنگی: 4 عدد
  • سیر: 4 حبه
  • تخم‌مرغ: 3 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه میرزاقاسمی:

برای تهیه‌ی این شام با بادمجان و تخم مرغ، ابتدا بادمجان‌ها را با روش خود کبابی کنید تا کاملا مغزپخت شود، سپس پوست آن‌ها را جدا کرده و بادمجان‌ها را له کنید. گوجه‌ها را رنده کرده و کنار بگذارید. همچنین می‌توانید گوجه‌ها را کبابی و له کنید. در تابه مقداری روغن بریزید، سیر خردشده را کمی تفت دهید و بعد بادمجان له‌شده را به آن اضافه کنید، سپس گوجه رنده‌شده و رب گوجه را همراه با ادویه‌ها اضافه کرده و بگذارید مواد با هم بجوشند تا طعم‌ها به خورد یکدیگر بروند. در انتها تخم‌مرغ‌ها را در تابه بشکنید و به آرامی هم بزنید تا در غذا پخش شود و خودش را بگیرد.

خوراک بادمجان

شام فوری با بادمجان

اگر به شام با بادمجان و سیب زمینی فکر می‌کنید، خوراک بادمجان بهترین گزینه است؛ زیرا این شام فوری با بادمجان برای مواقعی که زمان زیادی برای آشپزی ندارید، بهترین گزینه محسوب می‌شود. این غذا به دلیل نداشتن گوشت، سبک و مناسب برای شام با بادمجان است که می‌توان آن را با نان تازه یا برنج سرو کرد.

مواد اولیه:

  • بادمجان متوسط: 5 عدد
  • گوجه‌فرنگی: 4 عدد
  • سیب‌زمینی: 2 عدد 
  • پیاز: 2 عدد
  • سیر: 2 حبه
  • رب گوجه‌فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و کمی دارچین: به مقدار لازم

طرز تهیه خوراک بادمجان:

ابتدا بادمجان‌ها را پوست گرفته، ورقه‌ای خرد کرده و در روغن کمی سرخ کنید تا طلایی شوند. سیب‌زمینی‌ها را نیز به صورت حلقه‌ای برش دهید و آن‌ها را نیم‌سرخ کنید. در قابلمه‌ای دیگر، پیاز خردشده را با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود، سپس سیر ریزشده و رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید. بعد گوجه‌های خردشده را همراه با ادویه‌ها داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید چند دقیقه بپزد. حالا بادمجان‌ها و سیب‌زمینی‌های سرخ‌شده را به قابلمه اضافه کنید، یک لیوان آب روی مواد بریزید و حرارت را کم کنید تا غذا به مدت نیم ساعت آرام‌آرام بپزد و جا بیفتد.

املت بادمجان

انواع شام با بادمجان

املت بادمجان، غذایی راحت و خوش‌طعم است که برای شام سبک یا وعده عصرانه، مناسب خواهد بود. ترکیب بادمجان با تخم مرغ و گوجه‌فرنگی، غذایی مغذی و سیرکننده به وجود می‌آورد که هم بزرگ‌ترها و هم کودکان از خوردن آن لذت می‌برند. مزیت اصلی این شام با بادمجان، سریع آماده‌ شدن آن است؛ بنابراین اگر زمان زیادی برای آشپزی ندارید، این شام با بادمجان و گوجه انتخابی عالی خواهد بود.

مواد اولیه:

  • بادمجان متوسط: 4 عدد
  • گوجه‌فرنگی: 3 عدد
  • تخم‌مرغ: 3 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، پودر سیر و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه املت بادمجان:

بادمجان‌ها را پوست گرفته و به صورت مکعبی خرد کرده و سرخ کنید تا و طلایی شوند. در تابه‌ای دیگر گوجه‌فرنگی خردشده و رب گوجه را بریزید. بعد از چند دقیقه که مخلوط غلیظ شد، بادمجان‌های سرخ‌شده را به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید. حالا تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی بشکنید، کمی نمک، فلفل، زردچوبه و پدر سیر بزنید و سپس روی مواد بریزید. حرارت را کم کنید تا تخم‌مرغ‌ها خودش را بگیرد و املت بادمجان آماده شود.

دلمه بادمجان

برای شام با بادمجان چی درست کنم

دلمه بادمجان، یکی از انواع شام با بادمجان است که غذای سنتی بوده و معمولا در مهمانی‌ها یا شام‌های خانوادگی سرو می‌شود. ترکیب بادمجان با مواد گوشتی داخل آن، طعمی دلچسب و متفاوت ایجاد می‌کند. این شام با گوشت چرخ کرده و بادمجان به دلیل ظاهر شکیل و طعم متعادلش، انتخابی مناسب برای سفره‌های مجلسی است.

مواد اولیه:

  • بادمجان متوسط: 6 عدد
  • برنج نیم‌پز: 1 پیمانه
  • گوشت چرخ‌کرده: 250 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • سبزی دلمه خردشده: نصف پیمانه 
  • لپه: نصف پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه بادمجان:

برای درست کردن این غذا با گوشت چرخ کرده، ابتدا بادمجان‌ها را شسته و از قسمت بالایی درون آن را خالی کنید. پیاز را خرد کرده و با گوشت چرخ‌کرده در تابه کمی تفت دهید، سپس لپه پخته‌شده، برنج نیم‌پز و سبزی خردشده را همراه با ادویه‌ها و رب گوجه‌فرنگی به آن اضافه کنید. حالا بادمجان‌ها را با این مخلوط پر کنید و در قابلمه بچینید. برای سس، کمی رب گوجه‌فرنگی را با روغن تفت دهید و با اضافه کردن آب، سس درست کنید و روی دلمه‌ها بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا به مدت یک ساعت دلمه‌ها به آرامی بپزند و طعم‌ها به خورد هم بروند.

بادمجان سوخاری

شام با بادمجان سرخ شده

شام با بادمجان سرخ‌شده آن هم به صورت سوخاری، بسیار هوس برانگیز است. بادمجان سوخاری، غذای ساده و ارزان برای شام بدون گوشت است که هم به عنوان شام خوشمزه با بادمجان و هم به عنوان پیش‌غذا سرو می‌شود. تردی لایه بیرونی و نرمی بافت داخلی بادمجان، طعمی خاص و دوست‌داشتنی ایجاد می‌کند که آن را به گزینه‌ای جذاب در لیست غذاهای مجلسی برای مهمانی تبدیل خواهد کرد.

مواد اولیه:

  • بادمجان متوسط: 4 عدد
  • آرد سفید: نصف پیمانه
  • تخم‌مرغ: 2 عدد
  • پودر سوخاری: 1 پیمانه
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه بادمجان سوخاری:

بادمجان‌ها را پوست گرفته و به صورت حلقه‌های نسبتا ضخیم برش بزنید، سپس کمی نمک بزنید و آب اضافی آن‌ها را بگیرید. حالا بادمجان‌ها را ابتدا در آرد سفید بغلتانید، بعد در تخم‌مرغ زده‌شده و در آخر داخل پودر سوخاری بغلتانید تا کاملا پوشیده شوند. در تابه روغن را داغ کرده و بادمجان‌ها را سرخ کنید تا دو طرف آن‌ها سوخاری شود.

حلیم بادمجان

حلیم بادمجان-شام با بادمجان

حلیم بادمجان، یکی از غذاهای نونی قدیمی ایرانی است که معمولا در شهرهای مختلف با دستورهای متنوع طبخ می‌شود. این شام با بادمجان معمولا به عنوان وعده‌ی کامل و سیرکننده سرو می‌شود.

مواد اولیه:

  • بادمجان متوسط: 5 عدد
  • گوشت بدون استخوان: 300 گرم
  • برنج: نصف پیمانه
  • عدس: نصف پیمانه
  • پیاز: 2 عدد
  • کشک: نصف پیمانه
  • نعناع خشک: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه حلیم بادمجان:

ابتدا گوشت را با پیاز و ادویه‌ها در قابلمه بگذارید تا بپزد و خوب نرم شود. بادمجان‌ها را پوست گرفته و سرخ کرده، سپس همراه با برنج نیم‌پز و عدس پخته به گوشت اضافه کنید. وقتی مواد خوب پختند و آب آن کم شد، آن‌ها را بکوبید یا با گوشت‌کوب برقی له کنید تا ترکیبی یکدست و کش‌دار به دست آید. در مرحله آخر کشک و نعناع داغ را اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا با مواد مخلوط شود.

خوراک کدو و بادمجان

شام با بادمجان و گوجه

خوراک کدو و بادمجان غذایی سالم، سبک، خوش‌طعم و خوش‌رنگ است که معمولا برای شام‌های ساده و خانوادگی انتخاب می‌شود. این شام با کدو و بادمجان به دلیل داشتن سبزیجات تازه و نداشتن گوشت، برای کسانی که رژیم غذایی سبک یا گیاهخواری دارند هم مناسب است.

مواد اولیه:

  • بادمجان متوسط: 3 عدد
  • کدو سبز: 3 عدد
  • گوجه‌فرنگی: 3 عدد
  • پیاز: 2 عدد
  • سیر: 2 حبه
  • رب گوجه‌فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه خوراک کدو و بادمجان:

ابتدا کدو و بادمجان‌ها را پوست گرفته و حلقه‌حلقه کرده و سرخ کنید. در قابلمه‌ای دیگر پیاز خردشده را تفت دهید، سپس سیر خردشده و رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید. گوجه‌های خردشده را همراه با ادویه‌ها داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید سس غلیظی شود. سپس کدو و بادمجان‌های سرخ‌شده را به سس اضافه کنید، نصف لیوان آب بریزید و حرارت را ملایم کنید تا خوراک آرام بپزد و جا بیفتد.

آش بادمجان

شام با بادمجان و حبوبات

آش بادمجان، یکی از آش‌های سنتی و اصیل ایرانی است که گزینه‌ای مناسب برای شام خوشمزه با بادمجان است. این آش ترکیبی از بادمجان، حبوبات و کشک است که با پیاز داغ و نعناع داغ تزئین می‌شود و طعمی بی‌نظیر دارد.

مواد اولیه:

  • بادمجان متوسط: 4 عدد
  • عدس: نصف پیمانه
  • نخود: نصف پیمانه
  • بلغور: نصف پیمانه
  • کشک: نصف پیمانه
  • پیاز: 3 عدد
  • نعناع خشک: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه آش بادمجان:

ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کرده و بپزید تا کاملا نرم شوند. بادمجان‌ها را پوست گرفته و سرخ کنید، سپس به همراه بلغور و حبوبات پخته‌شده داخل قابلمه بریزید. روی مواد آب کافی اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد روی حرارت ملایم به آرامی بپزند و با هم ترکیب شوند. پس از جا افتادن آش، کشک را اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا با مواد یکدست شود.

جمع‌بندی

شام با بادمجان، انتخاب‌های متنوع و خوش‌طعمی در اختیار شما قرار می‌دهد که برای مهمانی‌ها هم مناسب است. در هر غذایی که در این مطلب معرفی شد، از بادمجان به بهترین شکل استفاده می‌شود و علاوه‌بر طعم لذیذ، ارزش غذایی زیادی دارد. با توجه به لیست غذاهایی که در این متن معرفی شده، شما دیگر دغدغه‌ای برای سوال برای شام با بادمجان چی درست کنم، نخواهید داشت. از بادمجان شکم‌پر و مرغ و مسما گرفته تا آش بادمجان و خوراک کدو و بادمجان، شما می‌توانید با توجه به زمان، ذائقه و سبک غذایی خانواده، گزینه مناسب را انتخاب کنید.

نوشته شده توسط ادمین
چهارشنبه 12 شهریور 1404
0
101
دیدگاهتان را بنویسید
امتیاز :
ثبت نظر
پربازدید ها
طرز تهیه 9 حلوا برای افطاری ساده و خوشمزه

طرز تهیه 9 حلوا برای افطاری ساده و خوشمزه ماه رمضان، ماهی است که در آن روزه&z ...

طرز تهیه 10 غذای فوری کارمندی خوشمزه

طرز تهیه 10 غذای فوری کارمندی خوشمزه با افزایش سرعت زندگی شهری و ساعات کاری ف ...

غذای مناسب سحری سالم و خوشمزه

غذای مناسب سحری سالم و خوشمزه غذای مناسب سحری از وعده‌های مهم غذایی در م ...

کترینگ هفت و نیم

آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11

شماره تماس : 02144845300
ایمیل :  support@7onim.ir

ما را دنبال کنید 

   

مجوزها 

کپی رایت © تمام حقوق محفوظ است.