اگر در بهار مسیرتان به باغهای نارنج یا شهرهای شمالی بیفتد قطعا از عطر بهار نارنج مدهوش میشوید و این بو در خاطر شما ثبت میشود؛ اما علاوه بر بو، این شکوفههای زیبا وقتی به مربا تبدیل میشوند، طعمی دلنشین نیز دارند. مربای بهار نارنج از خوراکیهای بینظیر و خاصی است که برای لذت بردن از طعم آن، در فصل بهار باید به سراغ آن رفت. اما طرز تهیه مربای بهار نارنج چگونه است؟ چطور میتوان این شکوفههای لطیف و خوشعطر را به مربایی خوشطعم تبدیل کرد؟ در این مطلب از کترینگ هفتونیم، تهیه غذای شرکتی و اقتصادی معتبر، به سراغ طرز تهیه مربای بهار نارنج میرویم تا با این مربای بهاری کامتان را شیرین کنیم.
برای درست کردن مربای بهار نارنج ابتدا باید به دنبال مواد اصلی این مربا یعنی «شکوفههای بهار نارنج» باشید. شکوفههای بهار نارنج معمولا در اواسط فروردین تا اواسط اردیبهشت (بسته به شرایط آب و هوایی منطقه) میرویند. در این بازه زمانی به دنبال درختان نارنج باشید که پر از شکوفههای سفید و معطر هستند. درختان نارنج در مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری ایران بهخصوص در استانهای شمالی (مازندران، گیلان) و جنوبی (فارس، خوزستان) کشور به وفور یافت میشوند که در این میان شهر شیراز به داشتن بهترین بهار نارنج معروف است. اما اگر برای طرز تهیه مربای بهار نارنج تازه به این مناطق دسترسی ندارید میتوانید این شکوفهها را از بازارهای محلی یا عطاریها تهیه کنید. مواد لازم برای طرز تهیه مربای بهار نارنج خانگی عبارتند از:
نکته مهم: برای دقت بیشتر و داشتن مربای بهار نارنج باکیفیتتر، پیشنهاد میکنیم طرز تهیه مربای بهار نارنج با پیمانه را در پیش بگیرید. در ضمن اگر به تنوع و سلامت انواع صبحانه برای محل کار یا خانه اهمیت میدهید، به دیگر مقالات وبلاگ هفت و نیم نیز سری بزنید.
برخلاف تصور عموم، درست کردن مربای بهار نارنج کار سخت و عجیبی نیست؛ تنها کافیست با دقت و کمی حوصله مراحل زیر را انجام دهید تا این مربای بهاری مهمان خانههای شما شود.
نخستین گام در طرز تهیه مربای بهار نارنج در خانه، تهیه کردن شکوفههاست. در این مرحله، شکوفههای تازه و سالم را به میزان گفتهشده تهیه کرده و گلبرگها را از کاسبرگ سبز جدا کنید. برای داشتن یک مربای بهار نارنج باکیفیت برای صبحانه خوشمزه باید این مرحله را با دقت انجام دهید. پس از جداسازی گلبرگها، به آرامی آنها را در آب سرد بریزید و چند بار زیر و رو کنید تا از هرگونه گرد و غبار و آلودگی پاک شود و در نهایت با احتیاط آبکشی کنید. در ضمن به عنوان فوت کوزهگری در طرز تهیه مربای بهار نارنج، باید بگوییم برای گرفتن تلخی بهار نارنج دو روش وجود دارد.
در دومین مرحله از طرز تهیه مربای بهار نارنج، نوبت به آمادهسازی شربت میرسد. برای این کار یک قابلمه نچسب انتخاب کنید و یک کیلوگرم شکر را با 4 پیمانه آب ترکیب کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید، ترکیب را به آرامی به هم بزنید تا دانههای شکر کاملا در آب حل شده و شربتی شفاف درست شود. حالا حرارت را کمی زیاد کنید تا شربت به نقطه جوش برسد و پس از جوشیدن، حرارت را مجددا کم کنید و اجازه دهید به مدت 10 تا 15 دقیقه شربت مربا بجوشد تا غلیظ شود. در طول این مدت از مرحله طرز تهیه شربت و مربای بهار نارنج، لازم است تا کفهای احتمالی که بر روی سطح شربت ظاهر میشوند را با استفاده از یک قاشق تمیز جمع کرده و دور بریزید تا شربتی صاف و یکدست برای پخت مربا به دست آید.
اگر تمایل دارید در پخت این مربا دستور سالمتری را دنبال کنید؛ میتوانید طرز تهیه مربای بهار نارنج عسلی را در پیش بگیرید. در این صورت در مرحله تهیه شربت، عسل را جایگزین شکر کنید و میزان آن را نسبت به مربای شکری کمتر در نظر بگیرید. مربای عسلی یک میان وعده سالم برای محل کار یا لقمه مدرسه فرزندان شماست.
در ادامه طرز تهیه مربای بهار نارنج در مرحله سوم گلبرگهای بهار نارنج را که تلخیزدایی و آبکشی کردید، به شربت در حال جوش اضافه کرده و بر روی حرارت ملایم قرار دهید. در این مرحله درب قابلمه را به صورت نیمهباز قرار دهید تا بخار اضافی خارج شده و مربا به تدریج قوام بگیرد. مدت زمان مورد نیاز برای پخت مربا بسته به میزان رطوبت موجود در بهار نارنج و شدت حرارت متغیر است و معمولا بین 30 تا 45 دقیقه طول میکشد؛ در طرز تهیه مربای بهار نارنج خشک شده این زمان تا 60 دقیقه نیز میتواند ادامه پیدا کند. در این بازه زمانی لازم است تا مربا هر از گاهی به آرامی هم زده شود تا از چسبیدن آن به ته قابلمه جلوگیری شود.
در مرحله پایانی طرز تهیه مربای بهار نارنج و حدود 5 دقیقه پیش از اتمام پخت، یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به مربا اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. این کار از شکرک زدن مربا جلوگیری کرده و طعم دلپذیری به آن میدهد. در صورتی که دوست دارید مربا عطر و طعم قویتری داشته باشد، میتوانید در همین مرحله مقداری گلاب و هل نیز به مربا اضافه کنید. پس از آن که مربا به قوام مطلوب رسید، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید تا مربای بهار نارنج کمی خنک شود. این مربای جذاب فصل بهار علاوه بر استفاده در وعده صبحانه، شیرینیپزی و عصرانه، در ساندویچ برای مدرسه بچهها به عنوان میانوعده نیز یک انتخاب خاص است.
بعد از پایان مراحل طرز تهیه مربای بهار نارنج خانگی، مربای آمادهشده را در شیشههای تمیز، خشک و استریلشده بریزید. برای استریل کردن شیشههای مربا میتوانید آنها را به مدت 15 تا 20 دقیقه در آب جوش بجوشانید یا به مدت 20 دقیقه در فر با دمای 150 درجه سانتیگراد قرار دهید. پس از استریل شدن، شیشهها را پر کرده و درب آنها را محکم ببندید. برای حفظ کیفیت و ماندگاری، مربای بهار نارنج باید در جای خنک و تاریک نگهداری شود.
برای داشتن این شربت بهاری هنگام تهیه مربای بهار نارنج، میتوانید مقدار بیشتری شربت پایه (مرحله دوم) تهیه کنید. پس از اضافه کردن شکوفهها و پخت مربا تا قوام دلخواه، قبل از این که شربت مربا خیلی غلیظ شود، مقداری از آن شربت معطر را جدا کرده و پس از افزودن کمی آبلیمو، به عنوان شربت بهار نارنج نگهداری کنید. اگر صرفا قصد درست کردن شربت بهار نارنج را دارید، در روش آسانتر میتوانید عرق بهارنارنج را جایگزین استفاده از شکوفه کنید.
بعد از خواندن مقالهی طرز تهیه مربای بهار نارنج در خانه حالا میتوانید به بهترین شکل این مربای مخصوص فصل بهار را آماده و نوشجان کنید. اگر با وجود علاقه به این مربا، در حال حاضر فرصت درست کردن مربای بهارنارنج را ندارید، میتوانید این شکوفهها را تهیه و در یخچال نگهداری کنید و در زمان مناسب از طرز تهیه مربای بهار نارنج فریز شده استفاده کنید. هدف کترینگ هفت و نیم از آموزش طرز تهیه مربا بهارنارنج به شما، جاری کردن عطر بهار در خانههایتان با در نظر گرفتن تغذیه سالم برای شماست.
10 طرز تهیه غذا با گوشت چرخ کرده برای ناهار و شام طرز تهیه غذا با گوشت چرخ کر ...
برای شب یلدا چی درست کنیم؟ بهترین غذاها و دسرهای یلدا شب یلدا، طولانیتر ...
چگونه سبک زندگی سالم داشته باشیم؟ سبک زندگی سالم و شاد گنجی است که اغلب افراد ...
کترینگ هفت و نیم
آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11
شماره تماس : 02144845300
ایمیل : support@7onim.ir