تهیه غذای روزانه و داشتن لیست غذا برای ناهار و شام از دغدغههای همیشگی و روزانه بسیاری از افراد است. خیلی از ما روزانه زمان زیادی را به این فکر میکنیم که وعده ناهار و شام چی درست کنیم و چی بخوریم و این تبدیل به سوال همیشگیمان شده که ناهار چی درست کنم و شام چی درست کنم. بسیاری از مادران به فکر درست کردن وعدههای غذایی برای خانواده و فرزندان خود هستند و برای این موضوع، چالشی همیشگی و مداوم دارند تا غذاهایی باب میل افراد خانواده، سالم و در عین حال متنوع تهیه کنند.
تهیه لیست غذا برای ناهار و شام و کمک به رفع دغدغه داشتن لیست غذا برای خانم ها در کترینگ هفت و نیم ما را به فکر درست کردن نمونهای از این لیست انداخت. در این مطلب از کترینگ هفتونیم به سراغ لیست غذایی برای انواع وعدههای غذایی برای ناهار و شام میرویم تا انتخاب وعدههای غذایی را آسانتر کنیم و ایدههای جدیدی به شما و دوستداران آشپزی ارائه دهیم. اگر میخواهید بهترین و متنوعترین جوابها را برای سوال غذا چی درست کنم داشته باشید، ادامه مطلب را بخوانید.
تهیه یک لیست غذا برای ناهار و شام و مشخص بودن برنامه غذایی در بازه زمانی معین، مثلا هفتگی، باعث ایجاد نظم و صرفهجویی در انرژی و زمان روزانه میشود، همچنین دغدغهی تصمیمگیری روزانه بابت این که ناهار چی درست کنم تکراری نباشه و شام چی بپزم را از بین میبرد. تهیه این لیست میتواند با همکاری و همفکری اعضای خانواده باشد تا نظرات و سلیقه آنها هم در نظر گرفته شود.
ناهار یکی از وعدههای اصلی غذایی در طول روز است که معمولا بین ظهر تا اوایل بعدازظهر، حدود ساعت 12 تا 2 بعدازظهر میل میشود. این وعده فرصتی برای تجدید قوا پس از صبح و قبل از ادامه فعالیتهای بعدازظهر است. در واقع اهمیت وعده ناهار در تامین انرژی روزانه است، چرا که ناهار به بدن سوخت مورد نیاز برای ادامه فعالیتهای روزانه بعد از صبحانه را میدهد.
وقتی این سوال را از خودمان میپرسیم که برای ناهار غذا چی درست کنم یادمان باشد که خوردن یک ناهار سالم و مغذی میتواند به افزایش تمرکز و بهبود عملکرد ذهنی در طول روز کمک کند. همچنین برنامه غذایی منظم برای وعده ناهار میتواند به حفظ وزن سالم و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن کمک کند، بنابراین وعده ناهار روزانه باید منبعی غنی از مواد مغذی باشد. به طور کلی انتخاب غذا برای ناهار به سلیقه و ذائقه شما، محدودیتهای غذایی، زمان و امکانات شما بستگی دارد.
وعده آخر روز بعد از پایان روز کاری و اتمام امور روزانه در کنار خانواده و عزیزان صرف میشود. این وعده غذایی پایانی روز، یعنی شام، معمولا بین ساعت 7 تا 9 شب صرف میشود. ساعاتی بعد از صرف این وعده غذایی ما به رختخواب میرویم تا بخوابیم و برای شروع روز بعدی استراحت کنیم، بنابراین در تهیه لیست غذا برای ناهار شام و در پاسخ به سوال شام چی درست کنم، باید اوقات بعد از صرف غذای شام را در نظر بگیریم و اغلب غذایی کامل و سبک انتخاب کنیم تا خوابی راحت و باکیفیت داشته باشیم.
با وجود تنوع غذاها در فرهنگ ایرانی و بینالمللی، خیلی از اوقات قبل از درست کردن غذا با سوال چی درست کنم تکراری نباشه و شام چی درست کنم یا ناهار چی درست کنم مواجه میشویم. پیدا کردن پاسخ این سوال گاهی واقعا زمانبر و چالشبرانگیز میشود. در تهیه و تدارک لیست غذا برای ناهار و شام در نظر گرفتن انواع سبک غذایی و سلیقههای متفاوت، میتواند جذابیت این فهرست را چندین برابر کند؛ به همین دلیل ما قصد داریم در این مطلب چند مدل لیست غذا برای ناهار شام را با توجه به انواع سلیقهها و تنوع آنها پیشنهاد کنیم. این لیستها عبارتند از:
در ادامه و بعد از معرفی لیست انواع غذا برای خانمها میتوانید گزینههای متنوعی از انواع غذا در برنامه غذایی روزانه و هفتگی خود داشته باشید و در واقع تا مدتها جواب سوالهای غذا چی درست کنم و شام چی بپزم و ناهار چی درست کنم را داشته باشید.
در فرهنگ غذایی ما از دیرباز غذاهای سنتی و متنوعی با نان آماده میشده که همچنان نیز طرفداران زیادی دارند و تعدادی زیادی از آنها در دسته غذای سالم و رژیمی و بهخصوص لیست غذا برای شام قرار میگیرند. در این نوع غذاها کربوهیدرات مورد نیاز بدن از طریق مصرف نان تامین میشود. البته نانهای سبوسدار ارزش غذایی بسیار بیشتری برای مصرف در کنار وعدههای غذایی دارند. گزینههای غذای نانی در لیست غذا برای شام و ناهار اغلب غذاهای سبکتری نسبت به انواع پلو و خورشت هستند. شام و ناهار چی درست کنم تکراری نباشه؟ غذا چی درست کنم؟ لیست غذا برای ناهار و شام از انواع غذاهای نانی عبارتند از:
در لیست غذا برای ناهار و شام ایرانی انواع غذاهای برنجی چه با خورشت چه به صورت پلو مخلوط، جایگاه ویژهای دارند. این غذاها طرفداران زیادی دارند و در وعدههای شام و ناهار و انواع مهمانیها و مراسمات صرف میشوند. غذاهای برنجی در برنامه غذایی هفتگی لیست غذا برای خانم ها گزینههای زیادی را به خود اختصاص میدهند و به همین دلیل ما در این بخش از مطلب کترینگ هفتونیم برای پاسخ به سوال غذا چی درست کنم به سراغ معرفی لیستی بلند بالا از انواع غذاهای برنجی میرویم. لیست غذا برای ناهار و شام از انواع غذاهای برنجی عبارتند از:
در تهیه و تدوین لیست غذا برای ناهار و شام و در جواب این که شام چی درست کنم و ناهار چی درست کنم تکراری نباشه، توجه و احترام به انواع سبک و سلیقههای غذایی از نکات حائز اهمیت است. در دهههای اخیر تعداد افراد گیاهخوار در جوامع مختلف و همچنین کشور ما رو به افزایش است؛ این گروه از افراد از غذاهایی عاری از محصولات گوشتی و لبنی و فرآوردههای آنها استفاده میکنند. در این راستا تعداد زیادی از غذاهای گیاهی منابعی غنی از مواد مغذی هستند و میتوانند جایگاهی ویژه در برنامه غذایی هفتگی لیست غذا برای خانم ها داشته باشند. لیست غذا برای ناهار و شام از انواع غذاهای گیاهی عبارتند از:
در فرهنگ غذای این سالهای اخیر، غذاهای فستفودی در دل بسیاری از افراد جا باز کرده است و مصرف چشمگیری دارند. تهیه این غذاها در خانه و بهعنوان غذاهای خانگی میتواند سلامت آنها را افزایش دهد و گزینه محبوب کودکان در لیست غذا برای ناهار و شام شود. همچنین این غذاها با طبخی سالم و مناسب میتوانند بهعنوان میان وعده سالم در خانه یا محل کار مصرف شوند. اگر بپرسید شام و ناهار چی درست کنم تکراری نباشه لیست زیر را پیشنهاد میدهیم. لیست غذا برای ناهار و شام از انواع غذاهای فستفودی عبارتند از:
تعدادی زیادی از غذاهای پیشنهادی در لیستهای بالا برای شما غذاهایی آشنا هستند. در واقع اگر علاقهمند به آشپزی یا درگیر تهیه لیست غذا برای ناهار و شام باشید، اکثر آنها را طبخ کردهاید یا چشیدهاید. در این بخش از مطلب لیست غذا برای ناهار و شام طرز تهیه تعدادی از این غذاها را با یکدیگر مرور میکنیم. البته به یاد داشته باشید به تعداد آشپزها ورژنهای مختلفی از طرز تهیه هر غذا با دخل و تصرف دلخواه وجود دارد.
این غذا گزینهای جذاب در لیست غذا برای ناهار و شام است که میتواند با نان یا برنج صرف شود. علیرغم طعم جذاب و دوست داشتنی آن، خیلی از افراد هنوز چندان با آن آشنا نیستند و وقتی به دنبال طرز تهیه غذا با گوشت چرخ کرده هستند، بادمجان شکمپر درست نمیکنند. اگر میپرسید شام چی بپزم و به فکر غذای خوشمزه نونی هستید، بادمجان شکمپر را پیشنهاد میکنیم.
ابتدا پیاز رنده و آبگیریشده را سرخ کنید تا نرم و سبک شود، سپس گوشت چرخکرده را به همراه ادویههایی مثل، فلفل، زردچوبه، کاری و ... همراه با پیاز تفت دهید. بعد از تغییر رنگ گوشت و بلند شدن عطر ادویهها، رب گوجهفرنگی را به همراه مواد تفت دهید و در صورت دلخواه کمی سبزی خشک معطر به آن اضافه کنید. حالا مواد میانی و شکمپر بادمجانها آماده است.
بعد از آماده شدن مواد شکمپر به سراغ خود بادمجانها بروید. با پوستگیر به صورت راه راه آنها را پوست بگیرید و در میان بادمجانها شکافی ایجاد کنید و کمی از بافت آنها را بتراشید. (میتوانید بادمجانهای تراشیدهشده را خرد کنید و همراه با مواد شکمپر سرخ و ترکیب کنید.) بعد از انجام این کار کمی به بادمجانها نمک بزنید و اجازه دهید برای دقایقی کمی از آب میانبافتی آنها خارج شود.
در این مرحله بادمجانها را خشک و آنها را کمی سرخ کنید (نه کاملا) تا آماده شکمپر شدن شوند و سپس مواد ترکیبی که از قبل آماده کردهاید را داخل آنها بریزید. برای لذیذتر شدن این گزینه از لیست غذا برای ناهار شام، سسی با پوره گوجه و کمی پیاز و ادویه درست کنید و بادمجانها را برای دقایقی داخل این سس بگذارید تا جا بیفتند.
در میان انواع پلوهای جذاب ایرانی و برنامه غذایی هفتگی لیست غذا برای خانم های شاغل، نخود پلو غذای خوشمزهای است که کمتر به چشم میخورد، پس برای جواب دادن به سوال غذا چی درست کنم ما به سراغ نخودپلو میرویم.
در ابتدا پیاز نگینی خردشده را در کمی روغن تفت دهید و بعد از سبک شدن پیاز، گوشت چرخکرده را به همراه ادویههای دلخواه به پیاز اضافه کنید. بعد از کمی تفت دادن، رب را به مواد اضافه کنید و ترکیب کنید. نخود فرنگیها را به صورت جداگانه در ظرفی آبپز کنید و بعد از پخت نسبی، آنها را آبکش کنید و به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید. به ترکیب آمادهشده یک لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت پخت آنکامل شود.
در این مرحله برنج را به همراه آب و کمی نمک در قابلمه (با حرارت بالا) بجوشانید و بعد از 10 الی 12 دقیقه آبکش کنید. قابلمهای متناسب با میزان مواد انتخاب کنید و داخل آن کمی روغن بریزید و با توجه به سلیقه خود، نان لواش یا سیبزمینی را بهعنوان تهدیگ بگذارید. حالا برنج آبکش و مواد نخود پلو را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و بعد از ریختن آخرین لایه، مقداری روغن داغشده را به همراه زعفران دمشده روی پلو بریزید. بعد از گذشت 20 دقیقه روی حرارت کم نخود پلوی لذیذ شما آماده نوش جان کردن است.
خوراک دال عدس غذایی کامل و غنی از پروتئین در لیست غذا برای ناهار و شام است که با وجود گیاهی بودن، وعدهای کامل، خوشمزه و سیرکننده است. این غذا همچنین میتواند وعدهای مغذی در تغذیه کودکان باشد. بهویژه اگر در فصول سرد سال بپرسید غذا چی درست کنم یکی از بهترین غذاها خوراک دال عدس است.
در ابتدا پیازهای ریز خردشده را در کمی روغن سرخ کنید تا نرم و سبک شوند. سیبزمینی و هویج نگینی خردشده را نیز به همراه رب گوجهفرنگی و ادویهها به مواد اضافه کنید و تفت دهید. دال عدسها را در ظرف بریزید، چند بار بشویید و آبکش کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. خوراک دال عدس پس از 30 دقیقه جا افتاده و آماده نوش جان کردن است. کمی لیمو تازه یا روغن زیتون میتواند چاشنی جذابی برای این خوراک گیاهی باشد.
در این مطلب از کترینگ هفت و نیم، بهترین تهیه غذا غرب تهران تلاش کردیم برای علاقمندان به آشپزی با تهیه برنامه غذایی هفتگی لیست غذا برای خانم ها گامی مثبت و کمککننده برداریم. تنوع غذایی و استفاده از مواد غذایی مختلف و متنوع در هرم غذایی باعث تناسب و تعادل در رژیم غذایی افراد میشود و تهیه و در دست داشتن انواع لیست غذا برای ناهار و شام راهی جذاب و سلامت برای داشتن این رژیم غذایی است. ارزشمندترین سرمایه ما در طول زندگی سلامتی ماست. ما در هفتونیم برای کمک به حفاظت از این سرمایه در کنار شما هستیم و اگر نیاز به تهیه غذای سالم از کترینگ داشته باشید بهترینها و باکیفیتترینها را میتوانید به ما سفارش دهید.
بهترین دمنوش برای سرماخوردگی | 19 دمنوش درمان سرفه تحقیقات نشان میدهند ...
غذای افطاری برای مهمان چی درست کنیم؟ اگر شما هم تصمیم گرفتید خانواده، فامیل ی ...
نکاتی مهم درباره تغذیه کودکان تغذیه کودکان از مسائل قابلتوجه و موثر در ...
کترینگ هفت و نیم
آدرس : تهران ، انتهای اتوبان ستاری شمال، دوربرگردان به سمت ستاری جنوب،خیابان اخلاص پلاک 11
شماره تماس : 02144845300
ایمیل : support@7onim.ir